נחלת יצחק 32א', תל אביב
כשאנו שומעים את צמד המילים 'הפרעות אכילה' רובנו חושבים ישר על אנורקסיה או בולימיה.
בגדול, הפרעות אכילה מתבטאות בהכרח בדפוסי אכילה לא בריאים שמזיקים לגופינו בצורה הרסנית ובאשר למרבית הפרעות האכילה, זה נכון.
אבל מי שמכיר את הנושא מעט יותר, יודע שגם אכילה כפייתית היא סוג של הפרעת אכילה.
ואכן, כיום הולכת וגוברת המודעות לאורטורקסיה - הפרעת אכילה חדשה שמהווה ׳נצחון פירוס׳ למתאמצים ולמתאמצות לשמור בקפדנות יתירה על הבריאות.
במצב בו שכיחות האורטורקסיה עולה על 50% מאוכלוסיית המתאמנים, התופעה כבר דורשת התייחסות פסיכולוגית ראויה וזה מה שאנו מגישים לכם כאן.
אורטורקסיה, או אורטורקסיה נרבוזה, היא הפרעת אכילה שמתבטאת באובססיה מופרזת לאכילה בריאה.
בניגוד להפרעות אכילה אחרות, כמו אנורקסיה או בולימיה, הבעיה באורטורקסיה סובבת בעיקר סביב איכות המזון, ולא כמותו.
בנוסף, המתמודדים עם אורטורקסיה אינם ממוקדים לרוב בירידה במשקל.
ההפרעה הוגדרה לראשונה בשנת 1997 ע"י ד"ר סטיב ברטמן מארה"ב, ועדיין איננה מאוד מוכרת, הן בקרב הציבור הרחב, הן בקרב המתאמנים והאוכלים בקפידה הסובלים ממנה והן בקרב אנשי מקצוע מתחום התזונה ובריאות הנפש.
למעשה, עד היום קיים ויכוח ער בין אנשי מקצוע, בשאלה האם אורטורקסיה הינה הפרעת אכילה או הפרעה טורדנית כפייתית (OCD), כיוון שהסובלים ממנה מציגים תסמינים השייכים לעיתים לשתי ההפרעות.
כיום, כשבכל העולם המערבי קיימת ומתגברת המודעות לתזונה בריאה, יש את מי שלקחו זאת רחוק מדי:
הסובלים מאורטורקסיה עוסקים ללא הפסק בבחינה קפדנית של איכות המזון שהם מכניסים לגופם, בערכו התזונתי, במחקרים, בהנחיות המשתנות מעת לעת, בספרות המקצועית ובניסויים אישיים באמצעות ניסוי ותעיה.
אצל מרבית האורטורקסים בוערת חרדה גדולה בכל הנוגע לאוכל ולבריאות, כשלצידה הימנעויות מסוגי מזונות רבים, חלקם שגרתיים וטבעיים, שנתפסים בעיניהם ללא בריאים לחלוטין.
לצד זאת, ניתן לזהות בקרבם תסמינים גופניים המעידים על בעייתיות, למשל עור כתום הנגרם כתוצאה מתזונה מרובת ירקות ותבלינים כתומים או כתוצר של ירידה במשקל.
כיצד נוכל להבדיל בין אנשים שאוכלים בריא כיוון ומאמינים בדרך החיים הזו, או מטעמי אידיאולוגיה, ובין אנשים הסובלים מהפרעת האכילה הייחודית הזו?
אכן, מדובר בקו דק העובר בין השניים, אבל כשמסתכלים טוב- הוא עשוי להיות די ברור:
האדם עוסק באופן כפייתי בתכנון ארוחותיו ומרכיבי הארוחה, עוסק רבות בחקירת הערכים התזונתיים של מאכליו, אינו נינוח כשאינו מתכנן מה אוכל או כשאין ברשותו מזון בריא לשביעות רצונו.
האדם נמנע מלאכול מאכלים שאינם בריאים, להגדרתו, בשום מינון ובשום רמה, גוזר על עצמו משטר אכילה חסר בסיס ושומר בכפייתיות על שמירת המשטר.
האדם גוזר על עצמו לאכול מאכלים שהוא לא אוהב רק כיוון והם בריאים, ובעצם מאמץ דרך חיים שגורמת לו במקרים רבים לסבל, למען שגרת האכילה הבריאותית הנתפסת.
האדם מפחית מהתפריט מאכלים הולכים ומתרבים ומקשיח בהדרגה את הקריטריונים לתזונה בריאה.
הוא חש מזוהם או טמא כאשר נכנסים לגופו מאכלים שאינם עומדים בהגדרתו הנוקשה לבריאים.
מתפתחת מידה של טקסיות סביב הארוחות. הן צריכות להיצרך בסדר מסוים, עד כדי הגדרה מראש של מספר הלעיסות. הטקסיות מעניקה למתמודד תחושת אופוריה ושליטה.
היבטים אחרים בחיים מוזנחים לטובת עיסוק מופרז במזון ובבריאות, באופן שפוגע בתחומי חיים אחרים.
המתמודד תולה במזון הבריא את כל תקוותיו, לאושר ולתחושת משמעות בחיים.
למעשה, הקפדה על תזונה בריאה, או טבעונות, הופכת לאורטורקסיה תחת שני קריטריונים כלליים:
כאשר העיסוק בה הופך לכפייתי (אובססיבי).
כשהוא מפריע לאדם בשגרת יומו וגורם לו להזנחת תחומי חיים אחרים.
כשהתזונה הבריאה "משתלטת" על האדם על חייו, ככל הנראה הוא סובל מאורטורקסיה ברמה מסוימת.
אבל, לכאורה, מה יכולה להיות הסכנה בתזונה בריאה?
התשובה היא שיכולה להתפתח סכנה ממשית של תת-משקל, מחסור בויטמינים חיוניים ומחיר כבד לבריאות הנפשית ולשגרת החיים.
גם רונה קינן רוצה לחיות נכון,
רק אנא זכרו את האיזונים.
הנה, תקשיבו:
הטיפול באורטורקסיה, בדומה לטיפול בכל הפרעת אכילה או הפרעה טורדנית כפייתית, מחייב התייעצות עם איש מקצוע, ויכול להיות מיטבי בעזרת מערכות תמיכה משפחתיות וחברתיות.
כשמדובר בהפרעות נפשיות, יש צורך בטיפול מעמיק "מן השורש", המפרק את דפוסי החשיבה המוטעים של המטופל, אשר גרמו לו להתנהגות כה הרסנית בחייו, ולהחליפם בדפוסי חשיבה אחרים אדפטיביים יותר ובריאים.
באורטורקסיה ניתן לטפל, לעיתים אף טוב יותר מבהפרעות אכילה אחרות, כיוון והרצון להיות בריא הוא בונה ומפרה את האדם.
לכן, מטרת הטיפול תהא להשיבו מהקיצוניות אליה נקלע אל עבר אורח חיים מאוזן ובריא.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
עם ראש המכון / מומחה ספציפי-
בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר
Christine B. Costa, Kholoud Hardan-Khalil & Kimberly Gibbs (2017) Orthorexia Nervosa: A Review of the Literature, Issues in Mental Health Nursing, 38:12, 980-988
Hafstad, S. M., Bauer, J., Harris, A., & Pallesen, S. (2023). The prevalence of orthorexia in exercising populations: a systematic review and meta-analysis. Journal of eating disorders, 11(1), 15. https://doi.org/10.1186/s40337-023-00739-6
Koven, N. S., & Abry, A. W. (2015). The clinical basis of orthorexia nervosa: emerging perspectives. Neuropsychiatric Disease and Treatment, 11, 385–394
Varga, M., Thege, B. K., Dukay-Szabó, S., Túry, F., & van Furth, E. F. (2014). When eating healthy is not healthy: orthorexia nervosa and its measurement with the ORTO-15 in Hungary. BMC Psychiatry, 14, 59
מאז אירועי 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל אחריהם, נתונים מלמדים על עלייה דרמטית בשיעורי חרדה, דיכאון ובעיות הסתגלות נפשיות בקרב ילדים ומבוגרים בישראל. נתונים אלה התבססו על סקרים שנערכו בקרב רופאי ילדים, פסיכולוגים וקופות החולים. בנוסף, קיים מחסור חמור במטפלים ובפסיכולוגים חינוכיים, המועסקים במשרה חלקית בלבד. בנוסף, רוב רופאי הילדים לא קיבלו הכשרה מספקת בטיפול בטראומה נפשית.
לאור גל הטרור השוטף את מדינתנו בתקופה האחרונה, רבים מוצאים עצמם במצוקה נפשית מסוימת, עימה מתקשים להתמודד. ההתחממות הביטחונית גורמת לרבים לעליית החרדה , לדריכות ולדאגה, לעצמם ולקרוביהם. בתחילה, נראה היה כי החשש הינו מנת חלקם של תושבי ירושלים וההתנחלויות, אך לאחר אירועי הימים האחרונים, אנו מבינים שגל הטרור שוטף את כל הארץ, וכי אף אחד אינו באמת חסין. הבנה זו, מעוררת חרדה רבה בקרב רבים, ילדים ומבוגרים כאחד.
מבוגרים רבים מדווחים על דאגה קיומית, חרדה כלפי הילדים, אתרי החדשות מדווחים על עליה ברכישת כלי הגנה עצמית כדוגמת תרסיס פלפל ועל כך שרבים נמנעים מלהגיע למקומות מסוימים הנחשבים מועדים יותר לפורענות, דוגמת בירתנו ירושלים. חרדת המבוגרים אינה פוסחת גם על ילדיהם, אשר שומעים את המתרחש ולעיתים אינם יודעים כיצד לפרש אותו ובאילו פרופורציות להתייחס אליו, מה שמעורר תחושת חוסר שליטה וחרדה משמעותיים.
אז כיצד נוכל להקל על עצמנו, וכיצד נוכל להקל על ילדינו, בהתמודדות הקשה למול הטרור המתגבר?
מבוגרים רבים נקלעים לחרדה קשה למול מקרי הטרור, אליה מגיבים פיזית ונפשית. הדבר מתבטא בלחץ, דאגה, קשיי הירדמות, הימנעויות רבות מדברים שגרתיים וכן לעיתים קשיי נשימה, הזעת יתר, דופק מואץ וכיוצא באלה. על אף הדאגה המוצדקת, קיימות דרכים בהן המבוגר יכול להקל על עצמו.
בראש ובראשונה, עלינו להחליט באיזה מידה מתאים להיחשף למתרחש במדינה. מצד אחד, חשוב להיות ערניים, להתעדכן ולהכיר את המתרחש, אך מצד שני לעיתים זה עושה לאדם יותר רע מטוב, במיוחד אם אינו מסוגל להכניס את המצב לפרופורציות המתאימות. במידה וכך המצב, חשוב להחליט להתעדכן פעם אחת ביום, או להתעדכן מאנשים קרובים ולא מחדשות הטלוויזיה או האינטרנט, המפרסמות גם תמונות וסרטונים מעוררי חרדה. בכל אופן, חשוב שלא להיכנס לאתרי חדשות בצורה אובססיבית או מידי כמה דקות, להיכנס אחת לכמה שעות זה די והותר.
בנוסף, חשוב לשתף בפחד ובדאגה אנשים קרובים, להתייעץ איתם כיצד נכון להתנהל, חשוב שלא להתבודד בתקופה זו. יש חשיבות לשמירה על השגרה התקינה כל עוד אפשר ואין הנחייה לעשות אחרת. חשוב לסמוך על התנהלות הממשלה, המשטרה והצבא, כי אין ברירה אחרת, ולדעת כי אם לא פורסמו נהלים מסוימים- אין בהם צורך ממשי. לכן, חשוב שלא להפסיד עבודה, לא לשנות את שגרת היום של אחר הצהריים, את שגרת היום של הילדים או של הלינה.
התקשרו לייעוץ חינם בקו החם של עמותת נט"ל -- טראומה על רקע לאומי <
באשר לילדינו, חשוב לזכור שגם אם הם צעירים מאוד ונראה כי אינם מקשיבים, הם קולטים טון, נימה, מזהים פחד או דאגה אצל הוריהם, מבינים שמדובר במצב שאינו שגרתי. הילדים לא תמיד ידעו להגיד שהם נדבקים בדאגת הוריהם, אך יביעו זאת בעצבנות, פחד, קשיי הירדמות וכיוצא באלה. בגלל שהילדים למעשה מבינים הרבה יותר משאנו חושבים, חשוב מאוד לדבר איתם, לפשט את המצב עבורם לרמה בה יוכלו להבין, גם אם לא שאלו אותנו. אין דמות מתאימה מההורה על מנת לתאר לילד את המצב בצורה בה יוכל להבין, שאינה ממעיטה בערך המתרחש אך גם אינה מגזימה ויוצרת בקרבו חרדה מוגזמת. חשוב שלא להעמיס על הילדים את דאגות הוריהם ואת עוצמת הלחץ, ולשדר קור רוח במידת האפשר. זאת, לצד סבלנות לשאלות חוזרות ונשנות, כשהילדים מבקשים לשמוע את אותן התשובות פעם אחר פעם, הדבר מרגיע אותם, מעניק ביטחון ועוזר להם לעבד את המידע שקולטים.
קראו עוד על התמודדות של ילדים עם טראומה וטרור <
בקרב ילדים גדולים יותר, חשוב "לצייד" את הילד בכלים להתמודדות. למשל, יש חשיבות להסביר ממה כדאי להתרחק, למה כדאי לשים לב וכיצד להתנהג מצבי חירום. פרטים אלו יעניקו לילד תחושת שליטה מסוימת במצבי כאוס. החשוב הוא, שילדים קולטים את הלך הרוח של הוריהם במידה רבה, והורים רגועים יוצרים אווירה רגועה בבית. חשוב לשמור על שגרת יומיום רגילה ככל הניתן, ולא לשקף לילדים את תחושת מצב החירום.
על אף הכלים המסוימים שיש לאדם על מנת להגן על עצמו מפני גל הטרור המתחזק, רבים נותרים במצוקה, בחרדה המציפה אותם ולא מאפשרת להם להירגע ולקיים את שגרת חייהם. במצבים אלה, יש מקום לפנייה לעזרה מקצועית. גלי טרור באים והולכים הינם מנת חלקינו, למעשה מיום הקמת המדינה, ולכן חשוב ללמוד פעם אחת ולתמיד להתנהל במצבים אלו, ולא לתת להם להשתלט על נפשנו.
פנייה לתמיכה נפשית מצד איש מקצוע במצבים מסוג זה בו אנו נמצאים כיום, מסייעת לאדם להתמודד עם החרדה שחש, הלחצים והדאגות. בין אם הדאגות קשורות לאדם עצמו, בין אם לילדיו, החרדה אינה מאפשרת לאדם להפעיל שיקול דעת תקין, פוגעת באיכות חייו ובשגרת יומו- שלא בהכרח לצורך. הטיפול הנפשי מסייע לאדם לראות את המצב בפרופורציות הנכונות, לפתח חוסן נפשי במידת האפשר למול ההתרחשויות והידיעות החדשותיות, להמשיך לחיות את שגרת החיים לצד הפחדים המוצדקים. זאת, לצד הדרכת הורים במידת הצורך כיצד לנהל את שגרת החיים הביתית בהתחשב במצב, כיצד להקל על חרדת הילדים וכיצד לא להעמיס עליהם את דאגת ההורים במלוא עוצמתה.
חשוב לציין כי עזרה או תמיכה נפשית, אינה בהכרח טיפול נפשי . לעיתים, די בשיחה אחת או שתיים עם איש מקצוע, על מנת לשנות את ההתנהלות למול גל הטרור וכן את התחושה הפנימית שמייצר. למעשה, כמעט ואין מחיר לשמירה על רגיעה פנימית ורגיעה משפחתית, ולשמירה על רמות חרדה נמוכות ומותאמות למציאות.
מוזמנים לשיחה עם איתן טמיר,
ראש המכון והמנהל המקצועי,
לשעבר חבר בצוות הקהילתי בנט"ל
הירשמו לשיחת ייעוץ קצרה,
הערכה מהירה, עם חידוד הבעיה
והכוונה מדויקת למטפל.ת -
אצלנו או אצל עמיתים.
עלות: 140 ש"ח
מענה לכל שאלה
(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):
27 בדצמבר 2023
אסביר איך פיתחתי עניין בשאלה הזו:
את עבודת המ.א. שלי כתבתי על התערבויות בזק קוגניטיביות התנהגותיות עם אנשים שסבלו מחרדה בזמן המלחמה במפרץ.
אח"כ, במסגרת נסיוני בעבודה בנט"ל ובער"ן כתבתי יחד עם סיגל חיימוב פרק בספר בעריכתם של פרופ' אבי בלייך ופרופ' אלי זומר "בריאות הנפש בצל הטרור -הנסיון הישראלי", על התערבויות טלפוניות בעיתות חירום.
מאז אני עוקב בעניין אחר העליות והמורדות בשרידותם של תהליכים טיפוליים המתקיימים על רקע משבר בטחוני, בהקשר של עבודתי בניהול מכון טמיר, בו מתנהלים מספיק טיפולים בשבוע כדי להבחין בשינויים ובתנודות חברתיים.
מטרת פוסט זה היא להעלות 7 נקודות חשובות לניהול 'אדמיניסטרציה דינמית' מתאימה (Foulks), שתכליתה לסייע למטופלים ולמטפלים לחצות תקופות משבר במינימום נזקים למרקם הטיפולי ולהתמשכותו בחזרה לשגרה. (הדברים נכתבו הרבה לפני הקורונה ומבצע שומר החומות, אך מקבלים משנה תוקף אחרי המעבר של כולנו לזום).
בחשיבה אינטואיטיבית, אנשים ב'חרדת ציפייה' אמורים לפנות יותר לעזרה נפשית בעת משבר בטחוני.
ואף על פי כן, המציאות מראה בדיוק את ההיפך:
מירב בני האדם נוטים להתכנס באיזור טריטוריאלי מוגדר ובטוח, לענות לצרכים אינסטרומנטליים מיידיים ולהימנע מהתפתחות שאינה קשורה ישירות להתמודדות עם "המצב".
1. דבר עם המטופלים על המצב. אל תתייחס למשבר הבטחוני כ-small talk, מלווה בצקצוקים, שממנו תמשיכו הלאה אל החומרים החשובים באמת של המפגש. עדויות עדכניות מספרות שהלא מודע החברתי נוכח היטב בחדר וכי תכניו מסתננים (infiltrate) אל תוך ה-setting בין אם נבחר בכך ובין אם לאו. הם ראויים אפוא למקום מכבד ומאפשר שיח.
2. חבר בין החומרים המחרידים ל-primary task. הטיפול ממוקד בבעיה מסוימת בחיי המטופל. נסה לזהות את ההקבלה בין ההתרחשות הסיטואציונית לבין הקונפליקט המרכזי בחייו של המטופל. פרויד, ויניקוט, קוהוט, קליין, ביון, פוקס: כל הגדולים שלנו עשו אנליזות לאורך שנים בתוך מלחמות הרבה יותר קשות. למעשה, אי אפשר להפריד בין החשיבה הקלינית שלהם לבין הטרור שהתחולל סביבם.
3. כבד את הדעות הפוליטיות של המטופל. התייחס (relate) אליהן. במידה וזה נראה לך מתאים היכנס לדיון, תוך התמקדות במכנה המשותף ביניכם ובקשר לבעיה שלשמה התכנסתם. לא רבים המקרים בהם מטופלים חושפים רגשות קשים, שהם בעת ובעונה אחת מאוד אישיים ומאוד חברתיים.
4. הטה אוזן לחוויות טראומטיות בחיי המטופל. המשבר הבטחוני מספק קרקע פורה לרה-אקטיבציה ולשיתוף בהתנסויות מסכנות חיים אותן חווה המטופל, באופן ישיר או עקיף. לעיתים יעלו חומרים לא מתוכננים שדורשים עיבוד.
5. במידה ויש קושי להגיע לקליניקה הצע ערוץ תקשורת אלטרנטיבי. הדרך היעילה ביותר היא להשתמש ביישומון רלוונטי, זום למשל, שמאפשר תקשורת בזמן אמת ומדלג על המכשולים הגיאוגרפיים. הקורונה העניקה לנו מיומנויות לטיפול אונליין. יש עדויות מחקריות על הצלחה של טיפולים מרחוק וגם אם אינך מכיר מספיק את המדיה היעזר בקולגה שמכיר וקרא על guideline אתי של טיפול מקוון.
6. השתמש בוואטסאפ כדי לבדוק מיוזמתך מה שלום המטופל, לפחות אחת לשבוע. הצע לו לכתוב לך במידה והוא הגיע לקצה (עם מטופלים גבוליים מומלץ לצמצם בתקשורת וואטסאפ ולעבור לשיחה טלפונית. הקונפיגורציה של האפליקציה מזמינה השלכות מאסיביות בהעברה).
7. הדגש את ההבדלים בין חירום לשגרה. התייחס למשבר הבטחוני כפאזה כרונולוגית בטיפול, התייחס לעבר (הטיפול לפני המשבר) ולעתיד (הטיפול אחרי המשבר). כך, המלחמה תיתפס כחלק מהטיפול ולא הטיפול כחלק מהמלחמה.
נתייחס לנקודות חשובות להתערבות מיידית אחרי טראומה:
חשוב לקחת בחשבון שהמטופלים איתם אנחנו מדברים, אנחנו לא תמיד יודעים מה גורמי הסיכון שלהם.
המטרה להחזיר רציפות תפקודית, העלאת תחושת מסוגלות והפחתת סטרס.
דוגמא- לתת לילד משהו לעשות- לצייר, לכתוב- להיות בעשייה.
להתחבר למטופל בעזרת שאלות- מהם הכוחות שלי, מה עובד לי בדרך כלל, מה עוזר לי?
מידע פסיכוחינוכי- צמצום חשיפה למידע, למנן חשיפה למידע כי זה מעלה לחץ. לנרמל את התגובה הגופנית שכרגע קורית כתגובה לסטרס, במטרה להחזיר שליטה.
טיפול דרך ערוצים קוגניטיביים- האדם במצב הישרדותי והגוף פועל בהתאם ולכן כדאי לעודד עשייה כי הגוף זקוק לכך. להתרחק מהמחטף הלימבי של הרגש למקום קוגניטיבי המלווה עשייה.
תרגילי נשימה- נשימה ארוכה ואז עוד אחת קצרה ואז לשחרר נשימה (Double inhale).
לבדוק עם המטופל ציון לפי מדד סובייקטיבי של מידת המצוקה (sud)- מה רמת הלחץ הסובייקטיבי שלי בין 1-10? אם אני ב- 10, מה יכול להפחית מ 10 ל 8?
חשוב לעודד לפעול למען אחרים- עזרה לאחר מפחיתה סיכון ל- ptsd, תורמת להוצאת הנפגע מהלופ של עצמו ומעורר תחושת מסוגלות.
תודה על הקריאה,
איתן עם מומחי מכון טמיר
תושבי השרון מוזמנים לפנות לטיפול קצר מועד ממוקד
ובעלות הגיונית עם המטפלים/ות העמיתים של מכון טמיר.
טיפול קצר מועד לתושבי השרון
עם פסיכולוגים מומחים ופסיכותרפיסטים מנוסים:
הוד השרון, הרצליה, חדרה, כפר סבא, נתניה, רמת השרון,
רעננה, עמק חפר, לב השרון, חוף השרון, דרום השרון ועוד.
בשנות ה-80 של המאה ה-20, החלה לצבור תאוצה שיטת טיפול עליה דובר גם מאה שנים קודם לכן, שיטת הטיפול קצר המועד.
חוקרים ואנשי טיפול רבים החלו להבין שאנשים זקוקים לעיתים לעזרה ממוקדת, מיידית יותר, ולא לטיפול ארוך טווח, והחלו לעבור על מודלים טיפוליים מתאימים.
פסיכותרפיה דינמית קצרת מועד מיישמת עקרונות פסיכואנליטיים כדי להגדיר ולהבין את הדינמיקה והבעיות עמן מגיעים מטופלים לקליניקה.
מטרת גישה זו היא לחשוף את הרגשות או המחשבות המפריעות למערכות היחסים, התקשורת והתפקוד היומיומי של המטופל.
המודלים השונים הקיימים לטיפולים קצרי מועד מאוד ריאליים, אינם מבטיחים גדולות ונצורות תוך פרק זמן קצר, ובעיקר אינם מבטיחים את מה שאינם יכולים לקיים.
טיפולים קצרי מועד תמיד ממוקדים סביב קושי ספציפי עימו מתמודד האדם.
ואכן, הדעה הרווחת בקרב קלינאים וחוקרים היא כי מטופלים הסובלים ממצוקה פסיכולוגית מורכבת יותר דורשים פרק זמן ממושך ואינטסיבי יותר של פסיכותרפיה (Leichsenring F, Rabung S, 2008).
עם זאת, מחקרים לאורך השנים מראים כי על אף שהטיפול ממוקד לכאורה סביב בעיה ספציפית, הכלים שמקנה למטופל מתאימים לבעיות רבות.
בטיפול קצר טווח נוצר מצב שעל אף שהאדם רצה לפתור בעיה ספציפית, הוא הצליח בהמשך, הודות לכל מה שרכש במסגרת הטיפולית, להתמודד עם בעיות נוספות בכוחות עצמו.
מטרת הטיפול היא להקנות למטופל את הכלים ומציאת הנתיבים לפתור קושי ממוקד, אך בפועל, במרבית המקרים מדובר בכלים שיהפכו ליעילים גם בהתמודדויות עתידיות.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
Juul S, Poulsen S, Lunn S, Sørensen P, Jakobsen JC, Simonsen S. Short-term versus long-term psychotherapy for adult psychiatric disorders: a protocol for a systematic review with meta-analysis and trial sequential analysis. Syst Rev. 2019 Jul 13;8(1):169. doi: 10.1186/s13643-019-1099-0. PMID: 31301732; PMCID: PMC6626421.
Leichsenring F, Rabung S. Effectiveness of long-term psychodynamic psychotherapy: a meta-analysis. JAMA. 2008;300(13):1551–65.
עם פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים מנוסים,
עמיתי מכון טמיר בירושלים.
טיפול קצר טווח לתושבי ירושלים, בית שמש,
מבשרת ציון, מעלה אדומים, גבעת זאב, מודיעין, מכבים ורעות
רבים מאיתנו מתמודדים עם קושי מסוים, ספציפי, ומתלבטים האם לפנות לעזרה מקצועית וטיפולית לגביו.
רבים זקוקים לעזרה ממוקדת, אך לא יודעים לאן לפנות על מנת להשיגה. בדיוק למטרה זו, של פתרון בעיה ממוקדת, קיים הטיפול קצר המועד.
דר׳ נירית שלמון ביטון, טיפול קצר מועד בירושלים
טיפול קצר מועד, מעצם שמו, הינו טיפול מוגבל בזמן, אשר לרוב אינו עולה על 4-5 חודשים (ולעיתים גם הרבה פחות מכך). בגלל היותו קצר יחסית, הוא ממוקד בהגדרתו סביב בעיה אחת, עליה מסכימים המטופל והמטפל בפגישתם הראשונה.
כבר במפגש הטיפולי הראשון, מגדיר האדם בסיוע מטפלו את הבעיה ממנה סובל ואת המקום אליו רוצה להגיע בהקשר לקושי הספציפי הזה. המיקוד הזה, מגדיר את התחומים בהם יעסוק הטיפול הנפשי.
ייחוד נוסף המושך ירושלמים רבים לבחור בפסיכותרפיה קצרת מועד, היא היותם מאוד אקטיביים בנעשה בה.
בניגוד לטיפולים רבים אחרים, טיפול קצר מועד מושתת על שיתוף פעולה מלא ואקטיביות של המטופל, אשר במידה רבה אחראי להתקדמות הטיפול בעזרת העשייה שלו.
המטופל הינו שותף מלא בהגדרת בעייתו ומטרות הטיפול, לוקח חלק פעיל במציאת הפיתרונות המתאימים והדרכים להשגתם. על מנת להשיג תוצאות מיטביות בפסיכותרפיה קצרת מועד, יש חשיבות עליונה לכך שהאדם ימשיך את הטיפול גם בין הפגישות, מה שנעשה באמצעות משימות ממוקדות עליהן הוחלט בין המטפל למטופל. מטופל אקטיבי בטיפול קצר המועד, אשר "עובד" גם בין הטיפולים לשיפור מצבו, יוכל לפתור קשיים רבים מהם סבל זמן רב, במספר מועט מאוד של פגישות טיפוליות.
עבור רבים, האקטיביות והשותפות המלאה בנעשה, היא זו שכל כך מושכת אותם לטיפול קצר מועד. הטיפול דוגל באדם ובהיכרותו עם עצמו, בכך שבכוחו לרכוש את הכלים להתמודדות עם הבעיה ממנה סובל, תוך פרק זמן קצר.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
בואו לטיפול קצר מועד בדרום הארץ.
מכון טמיר מציע טיפול קצר מועד עם
מטפלי הקליניקות העמיתות שלנו
בעלות הגיונית לתושבי הדרום:
עומר, נתיבות, אופקים, עוטף עזה, שדרות ועוד
כולנו מכירים את הסטיגמה הנפוצה על הטיפול הנפשי, אשר לפיה, הטיפול אורך תקופה ארוכה ביותר, עוסק לעייפה בילדותו של המטופל ובהיסטוריית חייו, עם מיקוד מיוחד במערכת היחסים עם ההורים.
מיתוס אחר הוא ש״אני לא משוגע, למה אני צריך/ה טיפול?״. האמונה השגויה הזו מקשרת בין מפגשי בריאות הנפש לבין שיגעון, או לפחות נתפסת כמפלט אחרון לפני אובדן השפיות, כשכל שאר המשאבים אזלו. ואולם פסיכותרפיה היא ממש לא ״שחור או לבן״ ואין סוג אחד של מטופל,
מדובר, כמו בכל דבר, על ספקטרום של חומרה.
מי שמחפש פסיכותרפיה עשוי להיות נואש לעזרה כתוצאה, למשל, מתסמונת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) או אפיזודה פסיכוטית, מה שמחייב ייעוץ מקצועי נפשי מיידי.
אבל באותה מידה, פסיכותרפיה יכולה להתאים באותה מידה במקרים של בעיות נפשיות קלות ובינוניות.
הסטיגמה והמיתוסים רחוקים כבר מזמן מהמציאו בשטח, גם דרום הארץ זה לא מה שהיה פעם.
כבר שנים שפסיכותרפיה אינה בהכרח ארוכת טווח, היא גם אינה מתמקדת בהכרח בעבר על מנת לפתור את בעיות ההווה.
כיום, קיימות שיטות טיפוליות מגוונות לטפל בשלל הקשיים הרגשיים הקיימים, שמתאימות כמעט לכולם.
אחת השיטות הנפוצות ביותר מבין אלה, היא שיטת הטיפול קצר המועד. טיפול קצר מועד הוא טיפול נפשי המוגבל בזמן, יכול לארוך מספר מועט מאוד של פגישות ולרוב לא יעלה על 20 פגישות טיפוליות שבועיות. כיום, פסיכותרפיה קצרת מועד הולכת ותופסת תאוצה, כיוון ויתרונותיה ייחודיים וכה מותאמים לצרכיו של האדם.
פסיכותרפיה קצרת מועד הינה חסכונית מאוד בזמן, בכוחה לשנות משמעותית את חיי האדם ואת הקושי עימו מתמודד, תוך משאבים מינימליים של זמן. לצד זה, הפסיכותרפיה מתמקדת בעיסוק אקטואלי, בהווה, בפתרון הבעיות שמפריעות לאדם ביומיום, ולאו דווקא בשארים שסוחב עימו מילדותו.
השיטה מסתמכת בין היתר על כך שכשאדם יודע שהקשר הטיפולי אליו נכנס הינו מוגבל בזמן, הוא מגייס את כל כוחותיו ומשאביו לשיפור מצבו ולניצול אולטימטיבי של הזמן הקצר שברשותו, וכך משיג יותר. זאת, לעומת טיפולים ארוכי טווח, בו לוקח לאדם זמן רב להיכנס למסגרת הטיפולית וללמוד כיצד לנצל אותה. באותה המידה, גם הקשר הנוצר בין המטפל למטופל בפסיכותרפיה קצרת המועד, הופך לחזק ולמלא באמון תוך תקופה מינימלית, כיוון והן המטופל והן המטפל מכינים עצמם לפרק הזמן עליו הוחלט מראש בפגישה הראשונה.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
שדה בוקר, אפריל 2021
צילום: טלי בורלא גלילי, פסיכולוגית ראשית במכון טמיר
מכון טמיר מרחיב את שיתופי הפעולה עם קלינאים באשקלון, אשדוד, באר שבע, גדרה, יבנה ואילת.
דרושים/ות מטפלים/ות מוסמכים/ות בעלי/ות תואר שני טיפולי, בעל/ת קליניקה עצמאית עם נכונות לקליטת מטופלים פרטניים מהאזור. מטפלים דינמיים או מטפלי CBT או מטפלים זוגיים למבוגרים, נוער וילדים.
דרישות התפקיד
פסיכולוגים קליניים מומחים ו/או מטפלים מוסמכים בעלי תואר שני טיפולי בבריאות הנפש ולקראת סיום לימודי המשך בפסיכותרפיה, בעלי ניסיון קליני בטיפול פרטני.
יש לשלוח קורות חיים למאיה שרון, אחראית גיוס העמיתים במכון טמיר:
שוקלים לפנות להדרכת הורים בדרום הארץ?
מכון טמיר מציע הדרכה וייעוץ להורים בקליניקות העמיתות שלנו בדרום:
באר שבע, אשקלון, אשדוד, עומר, נתיבות, אופקים, עוטף עזה, שדרות ועוד
פנו אלינו לשיחת הכוונה למפגש
עם מטפל / ת ילדים מומלץ, פנים אל פנים או בזום:
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר
החיים מציבים לילדינו שלל התמודדויות, אשר הופכות לעיתים למדירות שינה מעינינו. החל מצמיחת השיניים הראשונות, דרך גמילה מחיתולים, השתלבות בגן ובבית הספר מבחינה לימודית וחברתית ועד לגיל ההתבגרות המורכב, הילד בתקופת החיים הראשונה והכה משמעותית, אינו מפסיק לרגע להתמודד. התמודדויות אלה לעיתים קשות ואינן חלקות, וכשהקטן נתקל בקושי, הוריו חווים אותו כעוצמתי כאילו היה שלהם, ולעיתים אף חמור בהרבה ממה שהוא עבור הילד הצעיר.
כיום, אין שום סיבה להתמודד לבד עם הקשיים, עם כל ההתמודדויות שאינן "עוברות חלק". בדיוק עבור התמודדויות אלה, קיימת הדרכת ההורים. הדרכת הורים יכולה להיות פגישה חד פעמית, אשר במקרים רבים נותנת להורים תשובות רבות ומאירות עיניים לשאלות קשות, ולעיתים סדרת פגישות ומעקב על התקדמות הקושי. העמיקו את הקריאה בסוגיות של הדרכת הורים !
הדרכת ההורים מספקת, בראש ובראשונה, אמפתיה למצב המעשי והרגשי של ההורים, תוך שהיא מסייעת להם להבין כי אינם לבדם בקושי ועד כמה אינם אשמים במצב. לצד זאת, ההדרכה מספקת להורים שלל שיטות מעשיות להתמודדות עם המצב, אשר לרוב נוגעות לקשיים התפתחותיים ולמענה יישומי שנועד לתרום לשינוי בהתנהגות למול הילד או במערכת היחסים איתו.
כלומר, ההורים רוכשים שיטות פרקטיות, טכניקות פעולה, אשר אמורות להטיב עבור הילד את הקושי עימו מתמודד. עבור הורים רבים, הדרכת הורים הינה מעין הדלקת אור בחדר חשוך, כיוון ובעיקר בילדים צעירים- לעיתים שינוי התנהגותי קטן גורר אחריו שינוי משמעותי וגדול.
מחקרים ובדיקה בשטח מוכיחים כי הדרכת הורים יכולה להכווין את ההורים גם במצבים המורכבים ביותר , של ההתמודדויות הקשות ביותר, מהקטנה ועד לגדולה, תוך אמון בין איש המקצוע להורים ונכונות לעשייה.
מצפים לשמוע מכם !
אשדוד ואשקלון ויישובים נוספים בדרום
לקריאת עשרות המלצות נוספות של הורים ועמיתים <
האמא שהקימה פורום הורים לילדי הגנים באילת <
האם הילד שלי מכור לצפייה בטלוויזיה? <
יחידה לטיפול בהפרעות אכילה בילדים ונוער - סורוקה <
בואו להדרכה הורית
עם פסיכולוגים קליניים ופסיכותרפיסטים לילדים
בחיפה, בקריות, בעכו, נהריה, כרמיאל,
קריית טבעון, שפרעם, עפולה ועוד
פסיכולוגים ומטפלים מובילים
בקליניקות העמיתות של מכון טמיר,
או הדרכה הורית ממוקדת באינטרנט
הדרכת הורים ניתנת ע"י איש מקצוע המוסמך לכך, במטרה לפתור שלל התמודדויות של הורים ושל ילדיהם, או לפחות להקל עליהם משמעותית.
הדרכת הורים נכונה למרבית שלבי ההורות, החל מהורות טרייה לתינוקות קטנים, דרך פעוטות, הגיל הרך, בית הספר היסודי, חטיבת הביניים ועד לבני נוער מתבגרים ומבוגרים צעירים (בני 20+).
כל שלב בחיי הילד מציב קשיים ייחודיים, ולעיתים החיים מציבים בפני הילד והמשפחה כולה משברים נקודתיים, צמתים שכדאי להתייעץ בהם ולקבל חוות דעת והכוונה מקצועית.
בדיוק למטרות אלה, נועדה הדרכת ההורים.
הדרכת ההורים מורכבת לפעמים פגישה אחת ולפעמים סדרת פגישות ומעקב מתמשך, שמנחה את ההורים כיצד להתמודד עם מצבים והתמודדויות אליהם נקלעו, בצורה המיטבית עבור ילדיהם ועבורם (בכל תהליך של הדרכה הורית לוקחים בחשבון גם את רווחת ההורים ואת ההתמודדיות האישיות שלהם, שאינן מוגבלות לפונקציה ההורית).
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בילדים ו-CBT לילדים <
כלים להורים להתמודדות עם לחץ אצל ילדים <
יהלומית (יהלי) סימיונוביץ׳, הדרכת הורים בחיפה והקריות
פנייה להדרכת הורים מומלצת במצבים בהם הילד סובל מבעיה התפתחותית כלשהי, למשל ממצוקה בגן או בבית הספר, או מבעיות התנהגות.
בנוסף לכך, כשיש בעיות תקשורת או בעיות במערכת היחסים בין הורה לאחד הילדים או בין שני אחים, יש מקום להדרכת הורים בה לומדים כיצד להתמודד ביעילות עם הנושא.
כמובן, בעת משברי חיים כגון גירושים, התמודדות עם אובדן או עם מחלה קשה, יש מקום חשוב מאוד להדרכת ההורים כיצד להתנהל באופן המיטבי עבור הילד, על מנת לא לצלק את נפשו הטריה.
עם זאת, קיימים גם גורמי לחץ נקודתיים וזמניים שעלולים לעורר חרדות אצל ילדים, כמו למשל הפחד מפני רעידת אדמה בטבריה ואיזור הכינרת.
השגחה הורית היא מושג חדש יחסית, אותו טבע הפסיכולוג החינוכי פרופ׳ חיים עומר, במסגרת ספרו ״הסמכות החדשה״.
השגחה הורית מתייחסת לעמדה מתעניינת ואקטיבית של ההורים, כשלצידה שמירה על גבולות וכבוד כלפי הילד.
ההורה המשגיח עוקב עם עין אחת פקוחה ומנטרת ועין שניה שמפרגנת: ההורים שומרים על מרחק מתאים שמאפשר לילד להתנסות , לשחק ולחקור את העולם, אולם כאשר הם מבחינים בסימנים מדאיגים, הם מעמיקים את הפוקוס ובודקים את הדברים באופן מדוקדק יותר.
במידה וההורה מגלה כי התסמינים המדאיגים אצל הילד או המתבגר עלולים להצביע על סכנה ממשית, הוא ניגש לפעולה רגישה ונחושה שתכליתה להגן על הילד ולחלץ אותו מהסבך הפוטנציאלי.
כך כותב פרופ׳ חיים עומר, בספר הסמכות החדשה:
״השגחה הורית היא אפוא תהליך גמיש:
במצב של שגרה ההורה משגיח על ילדו ממרחק נוח לו ולילדו, אך עומד כל העת על המשמר ובמקרה הצורך מתערב להגנת הילד.
משימה זו נראית אולי קשה במבט ראשון, אך היא לא בשמיים.
להפך, היא בהישג ידנו, ונוכל כבר היום לעשות צעדים ראשונים לשיפור ההשגחה על ילדינו ולהגיע בתוך זמן קצר למצב שבו נהיה זרים פחות למתרחש בחייהם, ונוכל לעצור התפתחויות שליליות״
קראו כאן עוד על פסיכולוגיית ילדים <
הדרכת הורים, בניגוד לסטיגמה, אינה מיועדת להורים שאינם מצליחים בהורות.
אולי להפך, היא מיועדת להורים טובים ודואגים, שרוצים לפעול באופן הנכון ביותר עבור ילדם, וזקוקים לייעוץ והכוונה על מנת למצוא את הדרך הנכונה לכך.
קופ"ח כללית מקימה בקריות קבוצות טיפוליות לילדים עם ADHD <
עליה בקשיים נפשיים בתקופות החגים - מתוך חי פה - חדשות חיפה <
מרכז הורים חדש בקריית חיים - מיזם של עיריית חיפה שיתקיים בבית נגלר <
הליווי הינו תמיד מעצים עבור ההורים, אינו מוריד מערכם או מיכולתם ואף להפך- מחזק את אמונתם בעצמם ובכישורי ההורות שלהם.
לצד זה, ההדרכה עובדת על הגברת ההבנה של ההורה את ילדו, הבנת מניעיו והגורמים להתנהגותו המסוימת.
כל אלה, מחזקים עד מאוד את המשפחה, והופכים התמודדות קשה ומתסכלת לבונה ומעצימה.
מצפים לשמוע מכם!
המטפלים העמיתים
של מכון טמיר בחיפה
נכתב ע״י מומחי מכון טמיר
1 באפריל 2022
החיים שלנו מלאי אתגרים.
לכל גיל, סטטוס ושלב בחיים, האתגרים, הקשיים, הזכויות והחובות הייחודיים לו.
מרבית בני האדם עוברים, בסופו של דבר בהצלחה, את אתגרי החיים השונים, וצליחת האתגרים מכינה אותם להתמודדויות עתידיות ומורכבות יותר. עם זאת, כמעט כל אדם נתקל לפחות פעם אחת בחייו באתגר עימו מתקשה להתמודד, אותו אינו מצליח לעבור, לאורך זמן. זה יכול להיות משבר שחרור מהצבא, התמודדות עם קשיים בזוגיות, או עישון מופרז של קנאביס.
אתגרי החיים נעים מהיכולת להיגמל בילדות המוקדמת, דרך מציאת זוגיות ראשונה בגיל הנעורים, לקשיי הפרנסה וגידול הילדים בבגרות, לאובדן המשמעות שעשויה לייצר הפנסיה והזקנה ועד לטראומות חיים ייחודיות כגון התמודדות עם אובדן ומחלות, מחשלים את האדם ומקנים לו כלים רבים ומשמעותיים להתמודדות בחייו.
לבני אדם יש מערכות תמיכה שונות, המאפשרות להתמודד עם האתגרים שמציבים לו החיים. יש לו בראש ובראשונה את עצמו ואת קורות חייו, וכמובן את משפחתו וחבריו.
ממש לצידם, עומד הטיפול הפסיכולוגי. הטיפול הנפשי הינו מערך תמיכה משמעותי נוסף, המאפשר לאדם מסגרת ייחודית לחקירת הקשיים והאתגרים בהם נתקל, ומציאת הכוחות הפנימיים שיאפשרו לו לצלוח אותם, ולעיתים אף רכישת הכוחות האלה לראשונה.
במסגרת הטיפול הנפשי, המתמקד באדם ובקשיים בהם נתקל בחייו, זוכה המטופל להתגבר על האתגרים עליהם ניתן להתגבר, וללמוד לחיות לצד אלו עליהם לא ניתן להתגבר.
הטיפול הנפשי מחזק את האדם, את הדימוי העצמי, את תחושת המסוגלות העצמית שלו ואת האמון בעצמו.
הטיפול מעצים ומחזק עבור האדם, ועם שיתוף הפעולה והשיטה הטיפולית המתאימה- בכוחו לייצר שינוי משמעותי בחיי האדם תוך תקופת זמן קצרה ומפתיעה.
פסיכותרפיה לתושבי גבעת זאב, בית שמש,
מבשרת ציון, מעלה אדומים, מודיעין, מכבים ורעות
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
מחפשים טיפול פסיכולוגי / פסיכותרפיה בצפון הארץ?
התקשרו ונעזור לכם להגיע למקום הנכון, מטפלי המכון
פסיכולוגים קליניים ופסיכותרפיסטים מומלצים בצפון:
בחיפה, קריות, עכו, נהריה, עפולה, טבעון,
שפרעם נצרת ועוד
כמעט כל אדם מתמודד עם קושי רגשי כלשהו לפחות לאורך תקופה אחת בחייו. יש השוקעים במצבי רוח דיכאוניים, יש הנתקפים פחדים, אובססיות, דיכאון , חרדות , או פוביות, יש המתקשים למצוא זוגיות, ויש המתקשים להתנתק ממנה, יש המתקשים להתקדם בחייהם המקצועיים, ויש המנסים עדיין למצוא את הקריירה המדויקת ורוצים להתיייעץ על דרך למצוא אותה. ולמי שחצה כבר את את משבר גיל ה-40, רובנו נקרעים מול האתגר של חלוקת האנרגיות בין ההורות והמשפחה לבין הקריירה. זאת לצד שורה ארוכה של הפרעות נפשיות וקשיי חיים שפוקדים את מרביתנו - הקשיים הרגשיים עמם אנחנו מתמודדים בימינו אינם נגמרים, כל קושי הוא לגיטימי, ומידת חומרתו תלויה במידת הסבל שהוא מסב לאדם ובמידת הפגיעה באיכות חייו.
בדיוק עבור משפחת הקשיים הענפה והבלתי מסתיימת הזו, קיימים פסיכותרפיה וטיפול פסיכולוגי . הרעיון של טיפול נפשי באמצעות שיחות קיבל 'בוסט' רציני מאמצע המאה ה-20, בעיקר באירופה ובאמריקה, מושתת על הקשר בין איש מקצוע מומלץ מתחומי הטיפול הנפשי, למטופל . על אף שקיימות שיטות רבות, שונות ומגוונות בעקרונותיהן, של פסיכותרפיה וטיפולים פסיכולוגיים, כולם כאחד מושתתים על יצירת בסיס תקשורתי יציב בין המטפל למטופל ועבודה משותפת להשגת מטרותיו החיוביות - תהיינה מה שתהיינה.
הקשר הטיפולי, כפי שמקובל כיום כמעט בכל מרחב של יחסי עוזר-נעזר, הינו קשר חם, מכבד ומקבל. הקרקע הבטוחה וחסרת השיפוטיות הזו, יוצרת תנאים מיטביים למטופל במטרה להתנסות בחקירה עצמית, כישלון, תעיה, התפתחות, למידה והצלחה. המרחב הטיפולי, שמיועד כולו עבור המטופל, הינו מעצים מאין כמוהו, ומאפשר לרבים, לעיתים לראשונה בחייהם, להיפגש עם רגשותיהם ומכאוביהם, לברר את מקורותיהם וללמוד לחיות לצידם, או לשנותם.
טיפול נפשי מסייע במצבי קושי רגשי, אך מתאים גם כשאין כאלה. המסגרת הטיפולית הינה מעצימה עבור כל אדם שחפץ בה, ומתאימה לכולם, צעיר ומבוגר, בריא וחולה, חזק וחלש, עשיר ועני, מאושר ועצוב, כאחד.
טיפול פסיכולוגי עשוי לשרת אותך ככלי רב עוצמה להקלה על כאב רגשי, כדרך להתפתחות עצמית, או כאמצעי לשיפור ההתייחסות לאחרים ולעולם הסובב אותנו.
למעשה, כמעט עם כל סיבה, טיפול פסיכולוגי יכול לעזור לך למצוא דרך חדשה להתקדמות אמיתית.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
מנקודת מבט היסטורית, המושג "טיפול רגשי" קשור בהתפתחות הפסיכולוגיה המודרנית. בלועזית, טיפול רגשי נקרא "פסיכותרפיה", מילה ביוונית שפירושה…
עמידות במצוקה היא מודולה מרכזית בטיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT). התכלית שלה היא לפתח התמודדות יעילה עם מצבי משבר…
אנשים שחיים עם הפרעת קשב (ADHD) חווים את העולם אחרת - הרבה יצירתיות אבל גם חוויה של כאוס שמחייבת…
איך טיפול CBT עוזר למהמרים פתולוגיים? אחד הכלים החזקים ביותר במאבק בהתמכרויות התנהגותיות - מהתמכרות להימורים, לקניות,…
דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר