להתחיל טיפול פסיכולוגי בגבעתיים
תהליך החיפוש אחר מטפל נפשי מתאים עשוי להיות מאתגר.
מכון טמיר, הממוקם על גבול תל אביב-גבעתיים, מציע מענה פסיכולוגי מותאם אישית לילדים, מתבגרים ומבוגרים.
אנו מתחייבים לסייע לך למצוא את המענה המקצועי המדויק עבורך, בין אם במסגרת המכון או באמצעות הפניה למטפלים מומחים שאנו סומכים על איכות עבודתם.
במכון טמיר בגבעתיים פועל צוות מטפלות ומטפלים מסור, שמלווה את המטופלים בתהליכים משמעותיים של שינוי והתפתחות. אחת מהן היא שירה לבנת בן זאב, שמטפלת מתוך גישה שמשלבת בין פסיכודינמיקה לכלים קוגניטיביים-התנהגותיים. היא מתמודדת יחד עם מטופליה עם סוגיות כמו דיכאון, חרדה והתמכרויות, ותמיד מדגישה כמה הקשר הטיפולי הוא לב התהליך.
אסנת זילברמן, מצדה, מביאה ניסיון עשיר בטיפול במבוגרים עם חרדות, טראומות והפרעות אכילה. היא משלבת ידע מעולמות הטיפול הדינמי והתזונה כדי לעזור למטופלים להגיע לאיזון פנימי.
מיה גינסברג מלווה צעירים ומבוגרים שנמצאים בתוך מצבים מורכבים – טראומות, משברי חיים ואובדנים. הגישה שלה סבלנית ומכילה, עם דגש על יצירת קשר אמיתי ומשמעותי בתוך הטיפול.
שיר מוספיר מתמחה ב-CBT וומעניקה טיפול למי שמתמודד עם חרדות, אובדן ומשברים רגשיים. לאחרונה התמחתה במספר שיטות טיפול בטראומה נפשית. מבחינתה, כשיש מרחב בטוח לשתף את הקשיים, אפשר באמת להתחיל לעבוד עליהם.
אלה חלק מהמטפלות שפועלות במכון, כולן פועלות מתוך גישה שמתאימה את עצמה לצרכים הייחודיים של כל מטופל. מה שמשותף לכולן זו ההבנה שהמסע הטיפולי נבנה על אמון, הקשבה ושותפות אמיתית.
בשנים האחרונות המכון מקיים שיתוף פעולה הדוק עם מחלקת הרווחה העירונית, במסגרתו אנו מספקים טיפול לנוער, אבחונים פסיכולוגיים, הדרכת מטפלים וייעוץ מקצועי לקהילה המקומית.
מוזמנים ליצור עמנו קשר ולנוע לעבר בחירת מטפל וטיפול.
בחירת מטפל מתאים בגבעתיים
בחירת מטפל היא החלטה אישית שלעיתים מחייבת קצת מחקר ואפילו כמה התייעצויות, אבל הצלחת התהליך שווה את המאמץ.
המטפל שלך צריך להיות מתאים במדויק ככל הניתן למטרות הטיפוליות שלך ואמורים להיות לו/ה מאפייני אישיות שיאפשרו לך להרגיש אתו ׳כימיה׳.
בחירת מטפל דומה לבחירת הכלי המתאים ביותר למלאכת כפיים -
כמו שכלים שונים מיועדים למשימות ספציפיות, ככה גם אצלנו, לפסיכותרפיסטים שונים יש התמחויות, ניסיון וגישות מגוונים שיכולים להתאים לך יותר או פחות.
לדוגמה, חלק מהפסיכותרפיסטים צברו ידע וניסיון בטיפול קוגניטיבי התנהגותי בעוד אחרים (בישראל אלה הרוב) מתמקדים בטיפול פסיכודינמי.
באופן דומה, יש מטפלים עם ניסיון בעבודה עם אוכלוסיות ספציפיות, כמו ילדים או סטודנטים, בעוד אחרים עשויים רכשו מומחיות בטיפול במצבים נפשיים ספציפיים, כמו חרדה, טראומה או דיכאון.
ממש כמו שנגר לא ישתמש במסור כדי לתקוע מסמר, חשוב לעשות תהליך הכוונה ולזהות עם מי בדיוק נכון שתיפגשו כדי להשיג את המטרות שאתם רוצים להשיג.
אנחנו עובדים קשה, לומדים כל הזמן - לאורך שנים - ומציעים שיחות הכוונה לטיפול פסיכולוגי, ומצליחים להגיע לשיעור הצלחה מרשים.
מוזמנים לקרוא המלצות מאומתות על המכון ועל צוות המטפלים.
בשביל זה אנחנו כאן, ממש ביגאל אלון, על הגבול בין תל אביב לגבעתיים.
במה מטפלים במכון טמיר בגבעתיים וכיצד?
במכון טמיר מוצעים טיפולים מגוונים לקהילת גבעתיים.
אלה כוללים גישה דינמית המתמקדת בחקירה מעמיקה של תהליכים נפשיים, לצד טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) המסייע בזיהוי ושינוי דפוסי חשיבה שליליים.
אנחנו מקפידים על שילוב מותאם אישית בין CBT לגישות דינמיות לתהליכים רגשיים מורכבים יותר, וכן טיפול ייחודי במצבי אובדן, טראומה ואבל.
בנוסף, אנו משתמשים בכלים אינטגרטיביים, המשלבים גם התייחסות לתחומים סמוכים, כמו תזונה ואורח חיים בריא, כדי לתמוך במטופלים באופן הוליסטי.
סוגי בעיות בהן מתמחים המטפלים שלנו בגבעתיים (רשימה חלקית):
-
כל סוגי הפרעות החרדה
-
דיכאון והפרעות מצב רוח אחרות
-
קשיים בויסות רגשי
-
התמודדות עם פוסט טראומה (PTSD)
-
אכילה רגשית והפרעות אכילה קלות
-
ליווי בתהליכי משבר חיים משמעותיים
-
טראומה מורכבת הנובעת מאירועים מתמשכים
-
התמודדות עם אובדן אישי
-
הפרעות קשב וריכוז
-
קשיים מתמשכים במערכות יחסים
-
טיפול ייעודי לנשים בנושאים כמו פוריות וגיבוש זהות
-
טיפול במצבי הפרעת הסתגלות בעקבות שינויי חיים
-
התמכרויות והרגלים מזיקים
-
בעיות בדימוי עצמי ותחושת ערך עצמי נמוכה
-
התמודדות עם תחושת תקיעות וחוסר סיפוק
-
טראומות התפתחותיות מתקופת הילדות
-
טיפול בהפרעות אישיות
-
קשיים בינאישיים וחברתיים, כולל בעיות בזוגיות
-
מצבי דכדוך, מצוקה ותחושת ריקנות
-
הדרכת הורים, קשיים ואתגרים, טיפול בהורות ותפקוד משפחתי
למי טיפול פסיכולוגי עוזר?
פסיכותרפיה עשויה להיות לעזר בטיפול במגוון בעיות, מדיכאון והערכה עצמית נמוכה ועד להתמכרות וקונפליקטים משפחתיים.
אדם המרגיש שהוא מוצף רגשית בשל בעיותיו ושהוא אינו מצליח להתמודד עמן יכול להפיק תועלת מפסיכותרפיה, אשר בשילוב עם תרופות עשויה לשחק תפקיד גם במגוון של בעיות פסיכולוגיות, החל מקשיי הסתגלות ופוביות וכלה בהפרעות נפשיות כרוניות כמו הפרעה דו-קוטבית וסכיזופרניה.
פסיכותרפיה היא תהליך דו-סטרי, בו חייבים להתקיים יחסי אמון בין מטפל למטופל.
כדי להפיק תועלת מהתהליך, המטופל חייב לרצות לקחת בו חלק, להגיע לפגישות, להיות כן בתארו את התסמינים ולהיות מוכן להשלים את המשימות במידה והטיפול כולל גם משימות בין המפגשים.
חלק מהמטופלים יחוו שינויים שלא ציפו להם או לא רצו בהם ויש כאלה שלא יאהבו לחיות מחדש מאורעות לא נעימים, אך הדבר אינו הכרחי בכל הטכניקות הקליניות.
פסיכותרפיה היא תהליך יקר שצורך זמן ודורש אומץ, אבל גם הכאב הנפשי שאתם חיים איתו גובה מחירים יקרים.
מה תפקיד המטפל בטיפול נפשי?
המסגרת הטיפולית חייבת לספק קרבה פסיכולוגית מכבדת שמאפשרת ביטחון, ציפייה ופתיחות.
הכל עניין של איזונים:
חלק מהאתגר הוא למצוא דמות טיפולית עם ניסיון מספק שראה כבר הרבה, אבל מצד שני מישהו שאינו שחוק מדי ולכן חסר עניין ונעדר מוטיבציה להצליח ולרצות להתגייס לתהליך מושקע עם מטופל חדש.
מטפלים מקבלים שמהמהמים כל הפגישה יכולים לתסכל, אבל מהצד השני לא הייתם רוצים להיתקל במטפל שכולו ביקורת ושיפוטיות (שיכולים להיות מסווים כידע רב).
מטפל טוב הוא מתאפיין באיכות הקשבה מעודנת, שהיא כלי בסיסי של מטפל.
׳הקשבה אבחונית׳ כזו נשענת על תיקוף חווית המטופל לצד הערכת מצבו וצרכיו.
המטפל הטוב מנסה להבין את הנאמר, מבחין בסגנון הנרטיב ועסוק גם במה שאינו נאמר.
הוא מנסה לפענח את הטונים הרגשיים שעולים מדברי המטופל על ידי התבוננות במחוות, תנוחות גוף והבעת הפנים שמלוות את דברי המטופל.
הוא מאזין במאמץ לזהות את המשמעויות הגלויות והחבויות בדברי המטופל, ליצור עמו קשר ולנסח את נקודת הראות הייחודית של המטפל בקשר הזה.
סיפור / חלי ראובן
אדם הוא סיפור המבקש להיות מוּקשב.
להיות מוּקשב, לא כמו שאנחנו רוצים
לשמוע אותו, אלא כמו שהוא מבקש
להישמע......
היכולת לאפשר למישהו שנמצא על ידינו
לספר לנו את סיפורו
ולהצליח לפנות את עצמנו למען
יהיה מקום בשבילו
זה מרפא!
זו הזדמנות נדירה להעניק לאדם מתנת
חיים.
לאפשר לו לקבל את הסיפור שלו בחזרה
מלוטף באור חדש
באופן כזה שיוכל להניח אותו בליבו
מבלי שידקור אותו כמו שנהג לעשות
קודם לכן.
מבלי שימשיך לשסע נפשו
אלא רק לחזור מקופל ברכּוּת
ולמצוא לעצמו תנוחה אפשרית להתקיים בה...
בקרו באתר של חלי/רחלי ראובן
טיפול רגשי
בגבעתיים, שבה פועלים מטפלים רבים המתמחים בגישות טיפול מגוונות, כולל טיפול רגשי, זוכה שיטת הטיפול הפסיכודינמית להערכה רבה.
שיטה זו מתמקדת בקשר העמוק בין המטפל למטופל, בהבנת השפעות ההיסטוריה האישית על ההווה, בזיהוי מנגנוני הגנה וריכוכם ובהתמודדות עם קונפליקטים פנימיים שמייצרים קשיים רגשיים וחברתיים.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
גבעתיים מובילה השנה יוזמות חדשניות בתחום בריאות הנפש
-
לציון היום הבין-לאומי לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, העירייה האירה את בניין העירייה בסגול וקיימה סדרת הרצאות מעוררות השראה, בהן הרצאתו של נסים צור, נכה צה"ל ויוצר. במקביל, התקיימו בבתי הספר סדנאות לקידום קבלת השונה, שמטרתן לטפח תרבות של הכלה בקרב הדור הצעיר.
-
האגף לשירותים חברתיים מעניק מענה מקיף למתמודדים עם אתגרים נפשיים, חברתיים וכלכליים, תוך התמקדות בפתרונות מעשיים ובניית תוכניות לחיזוק הפרט והקהילה.
-
השירות הפסיכולוגי החינוכי (שפ"ח) מתמקד במניעה מוקדמת, מתוך תפיסה שזיהוי וטיפול בשלבים ראשוניים מונע החמרה עתידית. השירות כולל התערבות פסיכולוגית, אבחונים והדרכה לצוותי החינוך, תוך יצירת רשת תמיכה מקיפה לילדים ומשפחותיהם.
קהילה צומחת מתוך הטראומה
לאחרונה שוחרר החטוף אור לוי, מגבעתיים, ברוך בואך.
במהלך מלחמת "חרבות ברזל" נפלו מספר תושבים מגבעתיים.
יהי זכרם ברוך.