טיפול CBT | המדריך השלם לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בישראל

טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT

 

 

מה זה טיפול CBT?

 

שיטת הטיפול הקוגניטיבית התנהגותית, Cognitive behavioural therapy, היא גישה טיפולית מבוססת ראיות בעלת תוצאות חזקות ביותר. 

 

היא נבדלת משיטות טיפול פסיכולוגי אחרות בכך שהיא מדגישה את השילוב בין קוגניציה (חשיבה), פעולה והתנהגות ובהיותה קצרת מועד ומונחית על ידי ראיות ומחקרים קליניים בלבד. בגישה זו המטפל הוא שותף פעיל בטיפול, ישיר, אקטיבי וגלוי. זהו טיפול מכוון מטרה וממוקד ועל כן, המטפל והמטופל, בתהליך משותף, קובעים מטרות טיפוליות ספציפיות. 

 

המטרה העיקרית של CBT היא לעזור למטופל להוביל שינוי בדפוסי חשיבה והתנהגות ובכך לשפר את איכות חייו, לא על ידי שינוי הנסיבות בהן הוא חי, אלא על ידי קידום היכולת להגביר שליטה על תפיסתו לגבי נסיבות הללו.

 

 

אנחנו כאן בשבילך, לשיחת הכוונה טלפונית אישית

בה תקבל המלצה על מטפל/ת CBT בתל אביב,

מטפל/תCBT אונלייןאו עם המטפלים העמיתים שלנו בכל הארץ.

 

 

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

  

שיחת ייעוץ ממוקדת 

עם ראש המכון / מומחה ספציפי- 

בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)


 

 

 התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי

(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

 

 

התפתחות השיטה 

 

קצת היסטוריה, נעשה את זה קצרצר.

 

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מתייחס למשפחה של אסטרטגיות טיפוליות שהתפתחו לאורך שלושה דורות, אותן נהוג לכנות ״גלים״:

 

  • הגל הראשון של CBT התפתח בתחילת שנות ה-60, בעקבות ספקות שהחלו להתעורר לגבי יעילותן הקלינית של שיטות הטיפול הדינמיות. הגל הראשון התמקד בשימוש באסטרטגיות בעלות תמיכה אמפירית המשמשות ליצירת שינוי התנהגותי בלבד.

 

  • הגל השני הביא עמו שיטות ומושגים חדשים שהדגישו את התפקיד של דפוסי חשיבה לא-אדפטיביים והקשר שלהם לרגשות ולהתנהגות. הגל השני התפתח באוניברסיטת פנסילבניה, ע״י הפסיכיאטר אהרון בק

 

  • הגל השלישי של CBT פרץ דרך עם גישות קוגניטיביות-התנהגותיות חדשניות, המבוססות על שילוב בין קבלה לבין שינוי. חלקן נשענות על התבונה הבודהיסטית, ש"סונטזה" לראשונה בתנאי מעבדה וייצרה כלים טיפוליים מעמיקים העומדים במבחן המחקר. בין המודלים המשתייכים לגל החדש או השלישי של CBT: טיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT), טיפול מבוסס קבלה ומחויבות (ACT), טיפול קוגניטיבי מבוסס מיינדפולנס (MBCT) ושיטות רבות אחרות של הגל השלישי.

 

הגל השלישי בטיפול קוגניטיבי התנהגותי

מה סוד ההצלחה של ה-CBT? 

 

סיבה מרכזית לפריצה של הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי ללב הפסיכולוגיה הטיפולית, היא שהשיטה נחקרת כל הזמן, באופן מקיף מאוד, תוך שהיא מתאימה למבנה ולמערך של מחקרים קליניים מבוססי ראיות.

 

במילים אחרות, כפי שרופאים מעריכים את יעילותה של תרופה חדשה, כך יכולים הקלינאים להעריך את היעילות של פרוטוקול ספציפי להפרעה ספציפית. 

 

סוף סוף הגענו למנוחה ולנחלה - אנחנו יכולים להירגע, הפסיכולוגים הקליניים, העו״סים הקליניים, הפסיכיאטרים ומומחי הנפש המוסמכים הנוספים - מידת היעילות של הטיפול הנפשי נמדדת באופן מבוקר, בסטנדרטים מדעיים (ביקורת בהמשך).

 

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי מצליח להיבחן בתוך מערכי ניסוי ומחקר, מעצם החתירה שלו לעבר שינויים ברורים, מוסכמים ו״אובייקטיביים״, שניתנים למדידה במחשבות, ברגש ובהתנהגויות.

סיבה קריטית נוספת לשגשוגה של הפסיכותרפיה הקוגניטיבית-התנהגותית היא שהשיטה מביאה לתוצאות מהירות ועמידות.

 

לטוב ולרע,  זו רוח התקופה.

 

למטופלים יש כיום הרבה פחות סבלנות לתהליכים טיפוליים ממושכים, כמו הטיפול הפסיכולוגי המסורתי / הפסיכודינמי.

טיפול קוגניטיבי התנהגותי מספק למטפל קרקע לבחון עם המטופל את המחשבות, האמונות, ההתנהגויות והרגשות שדורשים הבהרה, ובהמשך לכך לפתח דרכים חדשות להתמודדות יעילה ולפתרון בעיות

 

עוד הסבר לזינוק בטיפולי CBT הוא ראיית עולם של אמפיריזם שיתופי (Collaborative empiricism):

מונח קצת מפוצץ, אבל הרעיון מאחוריו פשוט - טיפול CBT הוא תהליך מערכתי בו מטפל ומטופל עובדים יחד כדי לקבוע יעדים משותפים בטיפול, עבודת צוות של מומחה ונעזר,  שמוכרת כיום כאחד מסוכני השינוי העיקריים בטיפול קוגניטיבי התנהגותי.

  

 

לאילו קשיים טיפול CBT יכול להיות יעיל? 

 

טיפול התנהגותי-קוגניטיבי מתאים לילדים, בני נוער ומבוגרים. מאות מחקרים מלמדים פעם אחר פעם על יעילותו במגוון הפרעות וקשיים נפשיים. בואו לראות כיצד רואה השיטה חלק מההפרעות בהן היא יודעת לטפל:

 

 

  

כמה זמן נמשך טיפול CBT?

 

ציבור הלקוחות דורש היום, ובצדק, מענה פסיכולוגי בזמן קצר, איכותי, מקצועי, במחיר שאפשר לחיות איתו ובעיקר  - שיניב תוצאות.

מומחי CBT, מחקרים ופרוטוקולים טיפוליים מעלים דעות שונות לגבי אורכו של טיפול קוגניטיבי התנהגותי , אך ניתן לומר שאורך הטיפול נמצא בטווח של 10-20 מפגשים.

יכולים כמובן להיות מקרים בהם הטיפול יימשך מעבר ל- 20 מפגשים, אבל גם להיפך - במקרים מסוימים ניתן לקבל ייעוץ ממוקד להקניית מיומנויות התמודדות אפילו במפגש טיפולי אחד. קראו עוד <

 

מחשבה רגש והתנהגות ב CBT

 

 

כמה עולה טיפול CBT?

 

כמו תמיד, עלות של טיפול פרטי משתנה ממקום למקום.

במכון טמיר בתל אביב ובקליניקות העמיתות בארץ,  המחיר הוא סביב 400 ש"ח למפגש טיפולי באינטרנט או פנים אל פנים.

 

קראו עוד <

 

 

טיפול CBT או טיפול תרופתי?

 

יש הרבה מאוד מצוקות פסיכולוגיות שאינן מסווגות כהפרעה פסיכיאטרית ספציפית כלשהי, שטיפול CBT יכול להיות יעיל מאוד בטיפול בהן:

למשל, ניהול כעסים, בעיות בזוגיות ובמשפחה, חוסר אסרטיביות, התמודדות עם לחץ, אימפולסיביות, ועוד.

 

לחלק מהבעיות הללו ניתן לקבל מענה תרופתי, אך יש לקחת בחשבון שלעיתים מדובר בחומרים בעלי תופעות לוואי שקשה להיפרד מהם. 

 

בעקבות פיתוחן של תרופות אנטי-דיכאוניות (מסוג SSRI) חדשות ובטוחות הרבה יותר, ישנה עליה ניכרת בשיעור המטופלים שנוטלים תרופות כדי להתמודד עם דיכאון, חרדה, או עם לחצי היום-יום.

 

מצד אחד זהו תהליך חיובי, שכן אחרת אותן בעיות היו נשארות ללא מענה.

 

מצד שני, נכון ל-2023, התרופות מטפלות רק בסימפטומים, והנטייה לחוש דיכאון או חרדה נשארת – התוצאה היא שאנשים מפתחים תלות בתרופות במשך רוב או כל חייהם, כאשר טיפול ארוך טווח ויעיל לא פחות קיים.

 

 

האם טיפול CBT אונליין יעיל כמו טיפול CBT רגיל? 

 

רבים תוהים -  האם טיפול פסיכולוגי באינטרנט, ובפרט טיפול קוגניטיבי התנהגותי יעיל כמו פגישות עם מטפל פנים אל פנים?

התשובה תלויה בצרכי המטופל ובמיומנויות המטפל. ישנן שיטות טיפול שיכולות בהחלט לעבוד גם מרחוק, דרך טכנולוגיות חדישות. למעשה, מספר מחקרים שבחנו טיפול מרחוק עבור מגוון הפרעות נפשיות העלו שהוא נוטה להיות יעיל להפליא.

 

עבור הפרעות מסוימות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי אפקטיבי בתצורה טלפונית או באפליקציות וידאו (סקייפ או זום) ממש כמו בפגישה פנים אל פנים. קיימת עדויות מחקריות בנוגע ליעילות טיפולים מקוונים בספקטרום רחב של קשיים כולל: חרדות, דיכאון וקשיי שינה בבני נוער ומבוגרים.  

  

כך למשל, מחקר מ-2023 מצא כי בהשוואה בין טיפול CBT פרונטלי לבין טיפול אונליין עבור דיכאון, שני הטיפולים הפחיתו משמעותית סימפטומים של דיכאון וכן נמצאה עלייה באיכות החיים של המשתתפים. נראה כי טיפול אונליין מאפשר גם התמדה רבה יותר שכן נשירת המשתתפים ממנו הייתה נמוכה משמעותית (Alavi et al, 2023).

 

 

מה ההבדל בין טיפול CBT לבין טיפולים אחרים?

 

 

טיפול התנהגותי vs טיפול CBT

 

אם המיקוד העיקרי של טיפול התנהגותי הוא לתמרן את הסביבה החיצונית ואת הסביבה הפיזיולוגית הפנימית ע״מ לגרום לשינוי התנהגותי, אזי טיפול קוגניטיבי מחשיב את החשיבה כגורם לשינוי. בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, הייחוס הסיבתי העיקרי של מרבית ההתנהגויות הרלוונטיות הוא לקוגניציה, לתוכן ולתהליכי חשיבה.

 

 

טיפול הומניסטי vs טיפול CBT 

 

ההבדל העיקרי בין טיפול הלקוח במרכז, השיטה הנפוצה ביותר בגישה ההומניסטית, לבין CBT, הוא שבראשון המטופל נחשב למומחה לעצמו, בעוד שב-CBT המטפל הוא המומחה ומספק גישה מייעצת, ישירה ומנחה הרבה יותר. טיפול הלקוח במרכז מתבסס על יסודות של אמפתיה, יחס חיובי בלתי מותנה ואותנטיות.

 

 

טיפול דיאלקטי התנהגותי vs טיפול CBT 

 

CBT חותר, כאמור, להעניק למטופלים יכולת לזהות מתי המחשבות שלהם הופכות לבעייתיות ונותן להם טכניקות לנתב מחדש את המחשבות הללו.

טיפול דיאלקטי-התנהגותי (DBT) מסייע למטופלים ללמוד מיומנויות ולמצוא דרכים חדשות לקבל את עצמם, להרגיש בטוחים ולנהל את הרגשות ע״מ כדי לסייע להם לווסת התנהגויות עם פוטנציאל הרס ופגיעה.

 

 

טיפול מבוסס מיינדפולנס vs טיפול CBT 

 

טיפול קוגניטיבי מבוסס מיינדפולנס (MBCT), הוא צורה חדשה של CBT, גישת הגל השלישי של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי.

MBCT משלבת טיפול בקשיבמת עמוקה לרגע הנוכחי, תרגילי נשימה ואלמנטים אחרים של מיינדפולנס. ההשוואה, אם כך, היא בין מיינדפולנס לבין טיפולי CBT מהגל השני. 

 

קראו על הבדלים בין טיפול CBT לטיפול פסיכודינמי <

 

 

עובדות מעניינות על טיפול קוגניטיבי התנהגותי

 

  • מטופלים שעברו CBT מראים שינוי חיובי במשתנים מוחיים. כלומר, שינוי נפשי שהושג דרך פסיכותרפיה מגובה בהוכחות מדעיות במערכת הפיזיולוגית. זה פותר נקודתית את השאלה האם הפסיכולוגיה היא מדע, מה שמביא רופאים רבים להמליץ בריש גלי על השיטה. זה גם נותן תחושה מבוססת של Value for Money, מקור לביקורות ציבוריות, חלקן מוצדקות, כלפי פסיכותרפיה פסיכודינמית. 

  • CBT מסייעת למטופלים להרגיש יותר טוב ולחוות הקלה משמעותית בסימפטומים תוך פרק זמן קצר. בדרך כלל ניתן להבחין בהבדל תוך מספר מפגשים.
  • רבים סבורים שטיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT הוא "טכני", משימתי וביצועי ולכן מבוסס רק על תוכן ולא על קשר, אך לא כך הוא הדבר. מטפל CBT טוב יודע היטב, שעליו ליצור מערכת יחסים כנה ואמיתית על מנת שהתהליך הטיפולי יישא פירות ויצליח. זה נכון שהדגש אינו על יחסי העברה והעברה נגדית כמו בטיפול דינמי, אבל הקשר הטיפולי עצמו הוא חלק מאבני היסוד של טיפול קוגניטיבי התנהגותי, בדומה לכל טיפול פסיכולוגי אחר.

  • בנוסף לשיעורי הבית, מטפלי CBT נעזרים במתן הוראות, שאילת שאלות ועריכת חשיפות במהלך המפגשים עצמם. בטיפול DBT, למשל, מתקיימים אף מפגשי אימון טלפוניים. זוהי שיטה אינטראקטיבית שמחייבת שיתוף פעולה. תפקיד המטפל הוא להקשיב, ללמד ולעודד, ותפקיד המטופל הוא לעבוד קשה, להיות פתוח ולבטא את עצמו.

  • טיפול CBT בוחן ובודק את המטפל פעם אחר פעם: מטפל קוגניטיבי התנהגותי מנוסה, אמיץ ובטוח יוכל אפילו לבדוק את עצמו באמצעות שאלון ולשאול באמצעותו את המטופל: "מ-0 עד 10- כמה התקדמנו היום?". תוכלו לדון על כך ולרענן ציפיות, מבלי שהמטפל מאוים מהביקורת. 

  

 

חסרונות של טיפול CBT

 

כמו כל שיטת טיפול, גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי לוקה בחסרונות ועומדת בפני שורת טיעונים ביקורתיים מצד אנשי מקצוע מומחים מתחום בריאות הנפש. 

מכיוון שמדובר בשיטת טיפול בסגנון ישיר ופרקטי שנועדה להתמודדות עם סימפטום ספציפי או הרגל בעייתי, CBT עשויה שלא להתאים למטופלים שמבקשים לעצמם תהליך פסיכולוגי מעמיק וממושך של עיבוד חוויות, צמיחה אישית וקשר ארוך טווח עם המטפל. 

מבקרי השיטה מעלים את הנחת העבודה ש״אותן טכניקות טיפוליות אינן יכולות לעזור לכל האנשים״.

 

למרות הפופולריות העצומה וההצלחות המוכחות של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי למגוון בעיות פסיכולוגיות, הוא אינו מתאים לכל אדם ולכל בעיה. למשל, ישנם מטופלים שלאחר קבלת טיפול תרופתי מוצלח וארוך, לפתע תפסיק התרופה להשפיע עליהם. בעוד שהחלפת התרופה עשויה לפתור את הבעיה בקלות, לעתים יתעקש הפסיכיאטר להפנות את המטופל לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי.

מבקרים אחרים טוענים כי התמקדותה של שיטת CBT בסימפטומים הרגשיים, הגופניים, ההכרתיים וההתנהגותיים, במקום בשורשים העמוקים שגרמו להם, מפספסת את מטרות השינוי האישיותי המיוחל.

פסיכולוגים קליניים מהגישה הדינמית מפנים אצבע מאשימה כלפי חסידי הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, לאור היותם ״קצרי רואי״. 

 

ואולם,  מטפלים רבים בשיטת CBT נוטים כיום לגמישות טכנית רבה יותר, ולרגישות קלינית שתביא אותם להתאמה אישית עבור מטופלים שונים.

המציאות מלמדת כי המטפלים הקוגניטיביים התנהגותיים הטובים ביותר מכירים את את הגישה הדינמית מלפני ומלפנים. 

 

 

 "בעבר סבלתי מחרדת בחינות קשה. בזכות טיפול ה- CBT של המטפלת במכון טמיר אני מצליחה להתגבר על החרדות על אף התסמינים שנותרו ואפילו לא הייתי מודעת להם כלל (כגון פנים חיוורות ורעידות). בכל פעם שאני נתקפת חרדה אני חושבת על מה שהמטפלת לימדה אותי וכך מצליחה להתגבר על המכשול. כשאני מסתכלת בדיעבד אני מבינה שלמעשה היא הצילה אותי! באמת תודה רבה על הטיפול המסור והסיוע! "

ש.ל.

קראו עוד עשרות המלצות  <

   

 

 

 

לחצו על הדף המתאים והכירו את מטפלי ה-CBT שלנו 

במכון טמיר תל אביב, או עם עמיתי המכון בכל הארץ:

  

מטפלי CBT בתל אביב, רמת גן וגבעתיים

מטפלי CBT בירושלים, מעלה אדומים והאזור

מטפלי CBT במודיעין, רעות ומכבים

מטפלי CBT בשוהם, יהוד וחבל מודיעין

מטפלי CBT בחיפה, קריות ונשר

מטפלי CBT בעכו, נהריה, נצרת, כרמיאל, עפולה והצפון

מטפלי CBT בבאר שבע

מטפלי CBT באשדוד

מטפלי CBT באשקלון, שדרות, ירוחם, קריית גת ואופקים

מטפלי CBT בפתח תקווה 

מטפלי CBT בראש העין והאזור

מטפלי CBT ברחובות, גדרה, נס ציונה, גן יבנה, המושבים והקיבוצים בשפלה

מטפלי CBT בראשון לציון

מטפלי CBT בחולון ובת ים

מטפלי CBT בחדרה, כרכור ופרדס חנה

מטפלי CBT בזכרון יעקב

מטפלי CBT בנתניה, תל מונד ועמק חפר

מטפלי CBT ברעננה,  הוד השרון וכפר סבא

מטפלי CBT ברמת השרון

מטפלי CBT בהרצליה

 

 

ספרות לעזרה עצמית ב-CBT

 

קהילת המטפלים הקוגניטיביים ההתנהגותיים בעולם וכמובן בישראל, פיתחו חוברות הדרכה מתוך הפרוטוקולים הטיפוליים של טיפול CBT, שמטרתן להציג את עקרונות הטיפול הקוגניטיבי ההתנהגותי בהתאמה לבעיות השונות עבורו נמצא יעיל.

הרעיון על ספרות לעזרה עצמית בטיפול, כמו גם סרטונים וקבוצות תמיכה אונליין, היא שמטופלים יוכלו ליישם את הכלים הפשוטים יחסית של השיטה בעצמם.

 

חוברות הדרכה לעזרה עצמית על CBT מפרטות תכניות טיפול שיטתיות שהקוראים מוזמנים לעקוב אחריה שלב אחר שלב כדי להתגבר על הקשיים עמם הם מתמודדים. כך מונגשות לציבור הרחב כלים מוכחים וטכניקות מארכז הכלים של טיפול התנהגותי קוגניטיבי.

 

ספרות לעזרה עצמית אינה מהווה תחליף לטיפול עם אנשי מקצוע, ורבים רואים בה פתיחת דלת לקראת לטיפול ממטפל מוסמך.

כמו כן, יש לזכור שטיפול התנהגותי קוגניטיבי זוכה אמנם להצלחה נרחבת, אך ייתכן שחלק מהאנשים לא יגיבו אלי באופן מוצלח ויעדיפו לנסות טיפול פסיכולוגי מסוג אחר.

למרות שהמחקרים בנושא היעילות של שימוש במדריכים לעזרה עצמית נמצאים עדיין בחיתולים,  הנתונים שקיימים עד כה  עד כה מלמדים כי לפעמים מספיק ספר הדרכה נהיר וברור כדי להתגבר על בעיות גם ללא עזרה מקצועית.

 

 

הנה כמה המלצות על ספרות לעזרה עצמית בטיפול קוגניטיבי התנהגותי:

 

  

 

 תודה על הקריאה!

 

 

 

 נכתב ע״י מומחי מכון טמיר

 

בדיקת עובדות והצהרה לגבי אמינות המאמר מדיניות כתיבה

 

מקורות:

 

כהן, ל. (2010). אינטגרציה בין פסיכולוגיה חיובית לטיפול קוגניטיבי-התנהגותי בחרדה חברתית. פסיכולוגיה עברית. אוחזר מתוך https://www.hebpsy.net/articles.asp?id=2505

 

Alavi N, Moghimi E, Stephenson C, Gutierrez G, Jagayat J, Kumar A, Shao Y, Miller S, Yee CS, Stefatos A, Gholamzadehmir M, Abbaspour Z, Shirazi A, Gizzarelli T, Khan F, Patel C, Patel A, Yang M, Omrani M. Comparison of online and in-person cognitive behavioral therapy in individuals diagnosed with major depressive disorder: a non-randomized controlled trial. Front Psychiatry. 2023 Apr 28;14:1113956. doi: 10.3389/fpsyt.2023.1113956. PMID: 37187863; PMCID: PMC10175610.

 

Dobson D, Dobson KS. Evidence-Based Practice of Cognitive Behavioural Therapy. Guilford Press; 2009

 

Dobson Keith S. Handbook of cognitive-behavioral therapies. 2nd Edition Guilford Press; New York; London: 2001

 

Hayes, S. C., & Hofmann, S. G. (2017). The third wave of cognitive behavioral therapy and the rise of process‐based care. World Psychiatry, 16(3), 245–246

 

Hofmann, S. G., Asnaani, A., Vonk, I. J. J., Sawyer, A. T., & Fang, A. (2012). The Efficacy of Cognitive Behavioral Therapy: A Review of Meta-analyses. Cognitive Therapy and Research, 36(5), 427–440  

 

Levitt E. The results of psychotherapy with children: An evaluation. J Consult Psychol. 1957;21:189–196

 

https://www.webmd.com/depression/guide/cognitive-behavioral-therapy-for-depression#1

 

https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/cognitive-behavioral-therapy/about/pac-20384610

 

 

תודות:

 

גיא רומח, MA,

פסיכולוג בהתמחות קלינית

 

2 תגובות

  • קישור לתגובה אשר יעקבזון שלישי, 12 ינואר 2021 16:45 פורסם ע"י אשר יעקבזון

    ישנו ספר בשם "בוחרים להרגיש טוב" שעושה עבודה מקצועית ומדוייקת וכדאי לקוראו ולהמליץ עליו

  • קישור לתגובה איתן טמיר שלישי, 12 ינואר 2021 22:20 פורסם ע"י איתן טמיר

    תודה רבה אשר,
    אכן ספר מצוין, שכתב דיויד ברנס, מגדולי תחום הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי של התקופה.
    מצטרף להמלצה:
    https://g.co/kgs/wM1hQM
    איתן

השאר תגובה

מה דעתך? מוזמנים להגיב!

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025