מצבים נפשיים (273)

  מי שנרתע מ'שמחת תורה' שירים יד. כמו החשש מתאריך ה-7/10, התאריך הלועזי ליום ששינה פה הכל, כך גם התאריך לאסון שפקד אותנו מהווה טריגר טראומטי ומלווה בחששות ותגובות רגשיות שליליות. התאריך בו התרחש האסון הכבד מפעיל את הזיכרון הטראומטי המקושר אליו. הוא מעלה אל המסך התודעתי את המראות הקשים,…
  בואו נדבר על היעדר ההכרה הפורמלית באבחנה של הפרעת דחק פוסט-טראומטית מורכבת (Complex PTSD) במדריך האבחנות הפסיכיאטרי DSM-5-TR, ועל ההשלכות של חוסר זה על ההבנה והטיפול הקליני בהפרעה. טראומה מורכבת נובעת מחשיפה ממושכת לטראומה קשה, בעיקר בהקשר בינאישי, כמו התעללות בילדות או ממערכות יחסים פוגעניות, בעוד ״PTSD רגיל״ -…
  חרדה היא אחד האתגרים השכיחים ביותר אצלנו.  גלובלית, היא משפיעה על כ-4% מתושבי הכדור, והיא מופיעה באינסוף צורות, החל מדאגות כלליות לגבי העתיד דרך פחדים ספציפיים כמו פוביות, חרדה חברתית והתקפי חרדה וכלה בתסמינים גופניים מגוונים. המתמודדים עם חרדה חווים לעיתים תכופות תחושות של אי שקט, קושי בריכוז, תחושת…
    שיטות טיפול אלטרנטיביות תופסות יותר ויותר תאוצה בעולם המערבי.  למשל, שילוב טיפולים הנערכים בסביבות מימיות הופך רווח, וריאציות של הידרותרפיה, מתוך הבנה שטיפול זה עשוי לסייע להגעה לרווחה נפשית טובה יותר. זאת ועוד, טיפול במים עשויה להיות דרך טיפול במצבים טראומטיים, דרך חיבור התחושות הגופניות עם הנפש.   …
  אבסולוטיזם הוא מושג המתאר את האמונה היסודית והשגויה לגבי העולם כמקום צפוי ובטוח. כל אחד מאתנו מחזיק בהן כדי לשמר את התחושה, שנועדה לעזור לנו להתמודד עם המציאות עם פחות חרדה. לדוגמה, רובנו מניחים שכאשר נלך לישון בלילה, נתעורר בבוקר, ושכאשר ניפרד מבני המשפחה בבוקר, נראה אותם שוב עם…
    סביר ששמעתם כבר על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, או CBT.  זהו טיפול נפוץ ויעיל להרבה אישוז נפשיים, שמציע פרוטוקולים טיפוליים ספציפיים שפותחו עבור הפרעות נפשיות ספציפיות.    לאחרונה פותחה גרסה ייחודית של טיפול CBT שתכליתה טיפול בהפרעות אכילה, המכונה CBT-E – טיפול קוגניטיבי-התנהגותי משופר.  הטיפול הזה נחשב לאחת השיטות היעילות…
    הפרעות אכילה הן בין ההפרעות הנפשיות המורכבות ביותר לטיפול. הן כוללות ספקטרום רחב של אמונות בעייתיות שנוגעות לגוף, למזון ולעצמי, ומחלחלות לכל תחום בחיי המטופל. מחקרים מראים כי אחד הגורמים המרכזיים לשימור ההפרעות הללו הוא האופן שבו המטופלים חושבים על עצמם ועל סביבתם, ויותר מזה – האמונות שלהם…
    דיכאון הוא מצב נפשי מורכב המשפיע על מגוון היבטים בחיי האדם, כולל הרגשה כללית, מצב רוח ותפקוד יומיומי. אחד מהתסמינים המרכזיים של דיכאון הוא אנהדוניה – קושי לחוות הנאה מפעילויות שבעבר הסבו שמחה, כולל אכילה.   מחקרים מצביעים על כך שדיכאון יכול להשפיע על חוש הטעם שלנו ולגרום…
    גלובוס היסטריקוס - שם מוזר למצב שמטריד רבים מאיתנו: אותה תחושה מעיקה של גוש בגרון, שלא הולכת לשום מקום, גם כשאנחנו מכחכחים את עצמנו לדעת.   כדי להבין יותר על התופעה המסתורית הזו, דיברנו עם גלי, מטפלת CBT המתמחה בטיפול בהפרעות פסיכוסומטיות במכון.    עם הניסיון הרב שלה…
    האם וכיצד לספר לאנשים על האבחנה?   למרות היותה של ADHD הפרעה שמסווגת פסיכיאטרית, יש לאחרונה משהו מאוד מקבל ביחס לאדם מבוגר המתמודד עם הפרעת קשב.    הרבה ידוענים חושפים בגילוי לב את התמודדותם עם הפרעות קשב וריכוז, האמיצים שבהם, כמו אברי גלעד ויאיר ניצני, מנסים לתמוך כך…
    הפרעה בעיבוד החושי היא הפרעה נוירולוגית שמתבטאת בפגיעה ביכולת העיבוד של גירויים חיצוניים מהסביבה ולתרום לתגובות התנהגותיות וליקויי למידה.     SPD (Sensory Processing Disorder) היא הפרעה בעיבוד החושי הכוללת קושי בעיבוד המידע החושי המגיע מהסביבה. אנשים עם SPD עלולים להרגיש מוצפים או לא מודעים לגירויים חושיים כמו…
    חרם הוא תהליך בו אדם מוצא את עצמו דחוי או שקוף בקבוצה חברתית. כשהילד נתקל בחרם כזה, הוא עלול לחוות תחושות של כאב, עצב וכעס עזים.  החוויה של דחייה חברתית במהלך חרם קבוצתי יכולה לפגוע בצרכים הבסיסיים של הילד להרגיש שייך ומקובל, ולגרום לו להסתגר מחד או לפתח…
    בעולם הטיפול וחיי הנפש, המושג הפרעת אישיות גבולית מצית דימויים של תסמינים עוצמתיים, התמודדויות אישיות אינטנסיביות, וקשרי גומלין סבוכים בין המטופל למטפל.   אבל בעשורים האחרונים עולה המודעות לתופעה של "הפרעת אישיות גבולית תת-קלינית": מדובר במצב שבו אדם מציג חלק מהתסמינים של הפרעת אישיות גבולית, אך לא במספר או…
  הפסיכולוג מרטין זליגמן האיר את עינינו בשנות ה-60, במחקריו על חוסר האונים הנלמד.   הניסוי המפורסם שלו כלל כלבים שנחשפו לשוקים חשמליים בלתי נמנעים.  בתחילה, הכלבים ניסו לברוח או להימנע מהשוקים, אך לאחר מספר ניסיונות כושלים, הם הפסיקו לחלוטין לנסות, גם כאשר הוצעה להם דרך מילוט פשוטה. הניסוי הדגים כיצד…
    מה גורם לבן אדם לשמור על עיתונים ישנים, בקבוקים ריקים ובגדים שלא ילבש אף פעם? מה מניע אנשים להחזיק כל פרט, אפילו אם הוא חסר ערך מוחשי, ולא להשליך אותו לפח? עבור מרבית האנשים, התשובה ברורה – הם יזרקו את החפצים הללו כלאחר יד. אך עבור מי שסובלים…
    מהי שלפוחית ביישנית?   שלפוחית ביישנית, או בשמה הקליני פרורזיס (Paruresis), היא הפרעה פסיכולוגית המתבטאת בפחד ממתן שתן בציבור, מחוץ לביתם או בנוכחות אחרים. למרות תחושת דחיפות עזה, הם חווים קושי רב להשתמש בשירותים שאינם שלהם.   ההפרעה נתפסת כתופעה גופנית ספציפית ששייכת מבחינה דיאגנוסטית לתחום של חרדה…
  הטכנולוגיה משנה הכל בעולם הבריאות הנפשית, על הדבש ועל העוקץ. למשל, בעודה יוצרת בעיות חדשות ביחסיו המורכבים של האדם עם עצמו ועם סביבתו, היא מציעה גם פתרונות מצוינים עבור בעיות אלו. מעניין לבחון כיצד טיפול באמצעות מציאות מדומה עשוי לייעל פסיכותרפיה לחרדה חברתית. זהו כלי רלוונטי במיוחד עבור מתבגרים…
   דיספוריית דחייה   כמה פעמים מצאתם את עצמכם בסיטואציה בה לא הצלחתם להתערבב בקבוצה ולמצוא את מקומכם בחברת אחרים?   סביר שלא פעם.   אין אדם שאוהב להרגיש דחוי, אך יש כאלו שעבורם, תחושת הדחייה והרגשות השליליים שנלווים לה חזקים וקשים יותר להתמודדות.   תחושה חזקה זו נקראת דיספוריית…
עמוד 1 מתוך 13

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024