מצבים נפשיים (273)

  פרודרום של סכיזופרניה   לפני שפורצת סכיזופרניה, אנשים רבים חווים מגוון של תסמינים פסיכוטיים קלים עד בינוניים.   שלב הפרודרום של סכיזופרניה, המכונה גם תקופה פרודרומית של סכיזופרניה, מייצר תסמינים מטרידים.   כאשר מופיעים תסמינים אלו, חשוב להיעזר באיש מקצוע מיומן בתחום בריאות הנפש, כך שניתן יהיה לתת אבחנה מדויקת…
  מהו דיכאון לא טיפוסי?   דיכאון קליני לא טיפוסי, או דיכאון אטיפי, הוא תת-סוג ספציפי של דיכאון קליני, עם תסמינים וקריטריונים ייחודיים לאבחון. מדובר בהפרעה כרונית המופיעה בעיקר בילדות או בגיל ההתבגרות, שכיחה יותר בקרב נשים ונמשכת לאורך החיים.    מאפיינים של דיכאון לא טיפוסי כוללים אכילה מופרזת, עלייה במשקל, ישנוניות…
  הפרעת אישיות גבולית שקטה, או הפרעת בורדרליין תפקודית, מזוהה כתת-סוג של הפרעת אישיות גבולית (BPD).    על אף שאינה מעוגנת במינוחים אבחוניים, היא שכיחה למדי בשיח הקליני. היא משמשת לתיאור מתמודדים/ות עם הפרעת אישיות גבולית שכאבם הנפשי מוכוון פנימה, ולא החוצה.    הפסיכואנליטיקאית הלן דויטש (1942) התייחסה לבורדרליני השקט כ״אישיות בכאילו״ (As…
  מהו מיסוך ADHD?   מיסוך ADHD  הוא מצב בו מתמודד/ת עם הפרעת קשב,ריכוז והיפראקטיביות מתאמץ ליצור נראות לפיה אינו לוקה בהפרעה. מה שמכונה בפסיכולוגיה חברתית ״ניהול רושם״.    המונח נטבע לראשונה ע״י הפסיכולוג והחוקר ראסל ברקלי, בספרו Taking Charge of Adult ADHD (2015),מהדורה חדשה יצאה ב-2021.   לפי בארקלי, תופעת…
  הדומה והשונה בין התקפי פאניקה להתקפי כעס   אם נחשוב על זה, חרדה וכעס הם שני רגשות קשורים למדי.   חוקרים שביצעו מחקרים על התקפי זעם בקרב מתמודדים עם דיכאון וחרדה הסיקו על קיום קווי דמיון מסוימים בין התקפי זעם להתקפי חרדה:    שניהם מעוררים תגובות חירום פיזיולוגיות די…
סימנים ותסמינים של בולימיה אצל מתבגרים   בולימיה נרבוזה היא סוג של הפרעת אכילה המאופיינת באפיזודות חוזרות ונשנות של בולמוס אכילה ולאחר מכן התנהגות שמנסה לפצות על כמות המזון המוגזמת שנצרכה.    בולימיה כוללת טיהור באמצעות הקאות, צום, אימון יתר או שימוש לרעה במשלשלים ומשתנים כדי למנוע עליה במשקל.  …
  גורמי סיכון של הפרעת פאניקה     הגורמים להפרעת פאניקה איננם ידועים במלואם.    כמו בהרבה הפרעות נפשיות אחרות, מומחים מתחום בריאות הנפש מסכימים על סלט של גורמים, אינטראקציה אפיגטנית רב-גורמית המשלבת גורמים סביבתיים, ביולוגיים ופסיכולוגיים.   בקיצור, לא יודעים...    חיבור מעורר מחשבה: התקפי חרדה, ובכלל חרדה, מתקיימת…
  מהו יגון משולל זכויות?   כשאנו מאבדים דבר שאנחנו אוהבים, אנחנו מתאבלים.    היכן שקיים אובדן, קיים גם אבל. זה חלק ממעגל החיים.    אלא שלפעמים אין לגיטימציה לאבל, גם לא מבפנים וגם לא מבחוץ.   למשל, תחושה שלא צריך להתאבל על אובדן עבודה כל עוד המשפחה עדיין שלמה…
  מתמודדים/ות עם אנורקסיה תופסים את גופם באופן מעוות ויש להם פחד עז מפני עלייה במשקל. עם הזמן, התנהגותם עלולה להוביל לסיבוכים חמורים.    סביר להניח ששמעתם על הפרעת האכילה אנורקסיה נרבוזה, שהסובלים ממנה מגבילים באופן קיצוני את צריכה המזון שלהם.      מהי אנורקסיה אתלטיקה? אנורקסיה אתלטיקה היא סוג של…
   מהי תסמונת אכילה בלילה? תסמונת אכילה לילית (NES) היא מצב המשלב אכילת יתר בלילה עם בעיות שינה. מי שסובל מ-NES אוכל כמויות גדולות לאחר ארוחת הערב, מתקשה לישון ואוכל גם כשהוא קם במהלך הלילה.    התסמונת משפיעה על מעט יותר מ-1% מהאוכלוסייה.     סימפטומים אנשים עם NES מפגינים כמה…
  מהי נרקולפסיה?   נרקולפסיה היא הפרעת שינה נוירולוגית המתבטאת בישנוניות מוגזמת ובלתי נשלטת במהלך היום, עד למצבים בהם של הירדמות פתאומית בכל רגע, במהלך כל סוג של פעילות.     ננסה להכיר כאן את ההפרעה, קצר וקולע:       ישנם שני סוגים עיקריים של נרקולפסיה - סוג 1 וסוג 2. …
  אימון לחיסון בפני לחצים (Stress Inoculation Training או SIT) היא שיטת טיפול הכוללת לימוד ותרגול מיומנויות התמודדות לניהול מתח וחרדה.   התהליך כולל שילוב מודולרי של כלים וטכניקות בגישת CBT, כמו  אימון בהרפיית שרירים עמוקה, הבניה קוגניטיבית מחודשת, תרגילי נשימה, אימון במיומנויות אסרטיביות, עצירת מחשבות, משחק תפקידים ודיאלוג עצמי מודרך.…
  ​​חרדת בחינות היא תופעה ידועה ומאתגרת בבתי ספר ובאוניברסיטאות.    היא מוכרת היטב הן לבוחנים והן לנבחנים.    חרדת בחינות מעלה באופן דרמטי את רמת הלחץ של הנבחנים, ובכך מורידה משמעותית את הביצועים האקדמיים שלהם.  במקרים חמורים, סטודנטים עם חרדת בחינות עשויים לחוות 'בלקאאוט'  ובעקבותיו לא לבצע את המבחן…
  מה זה נרקיסיזם ממאיר?    נרקיסיזם ממאיר מתייחס לסוג מסוכן של הפרעת אישיות נרקיסיסטית (NPD) שמצוי בחפיפה מסוימת עם פסיכופטיות. נרקיסיזם ממאיר אינו מזוהה כאבחנה נפרדת, אך רבים מהפסיכולוגים והפסיכיאטרים משתמשים במונח זה כדי לתאר דפוסים אישיותיים קיצוניים: כוחנות, פוגענות, התעללות והתעמרות באחרים, יכולת לזהות נקודות פגיעות אצל אחרים ולנצלן, חוסר יושר, מקיאווליזם, פרברסיה,…
  מהי גרנדיוזיות?   בפסיכולוגיה, המונח גרנדיוזיות מתייחס לתחושת עליונות מנופחת ולא מציאותית. תחושה זו מתאפיינת בראייה מתמשכת של העצמי כטוב יותר מאחרים ומתבטאת בביקורת, התנשאות וזלזול כלפיהם.      הנרקיסיסט הגרנדיוזי   נרקיסיסטים, אנחנו יודעים, זקוקים להכרה ולהערצה כדרך להזנה נפשית השרדותית.  הבעיה היא שהמאגר הנפשי של האחר תמיד…
  כמעט כל אחד יודע שאלכוהול וקלונקס מורידים, ריטלין וקוקאין מרימים ואסיד ו-MDMA פותחים.   אבל מה נסגר עם קנאביס?   המציאות מלמדת שגראס אינו משפיע על כולם אותו דבר. יש זנים שונים, הקשרים אישיים שונים ומצבים חברתיים שונים, כך שגם מעשן קבוע יכול לחוות סטלה שונה בכל שימוש.   …
  התמודדות הורית כאשר הילד/ה מאובחן עם הפרעת אכילה       איך לשוחח עם ילד/ה שאובחן עם הפרעת אכילה?   אם הילד שלך אובחן עם הפרעת אכילה, הנה מה שאתה יכול לעשות כדי לעזור.   אם הילד מתכנס, מסוגר ותנודתי במצב רוח, השיחה איתו תהיה יותר מאתגרת. זה עלול…
  התמודדות עם ASD בתפקוד גבוה     מהו אוטיזם בתפקוד גבוה?   המתמודדים/ות עם אוטיזם (ASD) בתפקוד גבוה יכולים לחיות חיים עצמאיים ולפתח קריירה מספקת.  הם סובלים מתסמיני אוטיזם קלים יחסית, אך משמעותיים דיים כדי לענות לקריטריונים האבחוניים של הפרעה על הספקטרום האוטיסטי. המתמודד עם אוטיזם בתפקוד גבוה מצליח…
עמוד 7 מתוך 13

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024