מצבים נפשיים (273)

    מהו טיפול באמצעות הגבלת שינה (SRT)?   לאנשים עם אינסומניה יש קושי להירדם או לחזור לישון במהלך הלילה.    טיפול בהגבלת שינה מתבסס על רציונל פרדוקסלי - הגבלת הזמן בו האדם האינסומני מנסה להירדם במיטה עשויה להוביל לפחות התעוררויות ולשינה יציבה ויעילה יותר.   המטרה של טיפול הגבלת…
  במאמר קצר זה אערוך השוואה בין הגדרת הדיכאון על פי ה-DSM לבין הגדרת הדיכאון על פי מאמרו של סידני בלאט (Blatt, 2004).    כמו כן, אציע כיצד כל אחד מהמקורות הללו תורם להבנה אינטגרטיבית יותר של הדיכאון.     המדריך לאבחון וסטטיסטיקה של הפרעות נפשיות (DSM-5; American Psychiatric Association,…
   מהי הפרעת מצב רוח דו-קוטבית?   הפרעה אפקטיבית דו-קוטבית, או בשמותיה האחרים - הפרעה ביפולרית, מאניה-דפרסיה, היא מנעד של הפרעות מצב רוח המאופיינות בהתקף מאני/היפומאני אחד לפחות, כאשר לרוב ישנן גם תקופות של דיכאון מאג'ורי.   ההפרעה מסווגת לתת סוגים - סוג 1 וסוג 2 - הנבדלים בעיקר באופיין של…
  הפרעת מעורבות חברתית נטולת עכבות (DSED)   הפרעת מעורבות חברתית נטולת עכבות היא הפרעת התקשרות המאופיינת בהתנהגות בינאישית לא מותאמת המתבטאת בחוסר עכבות בסביבת זרים. המצב נוטה להופיע אצל ילדים צעירים שחוו הזנחה, טראומה, נטישה או התעללות.   רוב הילדים זהירים באופן טבעי ביחס למבוגרים שהם אינם מכירים. לרוב,…
  דימוי גוף שלילי - מהיכן זה מגיע ואיך מתמודדים נכון?     מהו דימוי גוף?   דימוי גוף הוא שילוב של המחשבות והרגשות שיש לאדם לגבי גופו. הוא נע על רצף, בין חוויות חיוביות לשליליות, כך שאדם אחד יכול להרגיש תחושות חיוביות או שליליות בזמנים שונים, או שילוב של…
  שיתוק שינה   מהו שיתוק שינה?   שיתוק שינה, או אטוניה שרירית (Muscle Atonia) הוא אפיזודה קצרה שמורגשת רגע לפני ההירדמות או מיד לאחר התעוררות, בה האדם חווה חוסר יכולת להזיז את הגוף (פרט לעיניים).   כיוון שההכרה עדיין מעורפלת מהגרייה החושית האינטנסיבית של החלימה, מופיעות לעיתים הלוצינציות (הזיות ראייה,…
  מהן הפרעות אישיות מאשכול C?   תכונות אישיות מוגדרות באמצעות דפוסים של חשיבה, התנהגות ותגובות למצבים מסוימים. אדם שאינו מתמודד עם הפרעת אישיות יציג דפוסי התנהגות ותגובה עקביים ויציבים לאורך זמן. לעומת זאת, אדם עם הפרעת אישיות עשוי להציג דפוסי תגובה נוקשים, שלעתים אינם הולמים או תואמים את המצב,…
  הפרעות אישיות מאשכול B   המתמודדים עם הפרעות אישיות מאשכול B נוטים להתנהג באופן דרמטי ולא יציב. הם עשויים להיראות ככאלו שזקוקים לתשומת לב במידה גבוהה בהרבה או פחותה למדי משל אנשים אחרים, שלא מתמודדים עם הפרעת אישיות.   ככלל, הפרעת אישיות היא הפרעה נפשית שנגרמת מדפוס לא בריא של…
    מהן הפרעות אישיות מאשכול A?   תכונות אישיות מוגדרות באמצעות דפוסים של חשיבה, התנהגות ותגובות למצבים מסוימים.   אדם שאינו מתמודד עם הפרעת אישיות יציג דפוסי התנהגות ותגובה עקביים ויציבים לאורך זמן.     ישנם שלושה סוגים מרכזיים של הפרעות אישיות:   אשכול A, מאופיין על ידי התנהגות…
    דיכאון הוא מצב נפשי שעלול להוביל למגוון של תסמינים רגשיים וגופניים.  למשל, אנשים עם דיכאון  מרגישים יותר עצובים, חסרי תקווה וחסרי אונים, ואף עלולים לאבד עניין בפעילויות שהסבו להם הנאה בעבר. בנוסף, הם עשויים לחוות עייפות, קשיי ריכוז, שינויים בתיאבון ובדפוסי השינה שלהם. דיכאון יכול אף לגרום לתסמינים…
  בשנים האחרונות אנחנו מדברים המון על כלכלה התנהגותית. בעיקר אנחנו מתעכבים על הטיות קוגניטיביות, עיוותים מחשבתיים ודרכי שיווק מתוחכמות שנועדו לתעתע בתודעתנו הרציונלית.   ואכן, המאבק בין בעל הדוכן לבין בעל הארנק חי, נושם ובועט. שני הצדדים עובדים קשה כדי להסתגל לתנאים מתחדשים ולעמוד בקצב. הראשון משתכלל בתחבולותיו והשני…
    מה זה חיוורון?   צבע העור נקבע על ידי מספר גורמים, כולל כמות הדם הזורמת לעור, עובי העור וכמות המלנין בעור. חיוורון הוא מצב של בהירות יוצאת דופן של צבע העור בהשוואה לגוון הרגיל. מצב זה שונה מעור שהוא בהיר באופן טבעי. חיוורון עלול להיגרם ממצבים שונים שונים…
  פסיכוזה על רקע שימוש באלכוהול   הפרעה פסיכוטית הנגרמת על ידי אלכוהול (AIPD) יכולה להופיע במצבים של שתיית יתר או הפסקה של שתייה לאחר שימוש כבד באלכוהול.   מאמר ממוקד זה בוחן את הקשר בין אלכוהול לבין פסיכוזה. נתייחס כאן לגורמים, התסמינים, הסיבוכים, דרכ הטיפול ןהפרוגנוזה עבור המתמודדים/ות.  …
    סקסומניה - מגע מיני מתוך שינה   סקסומניה, הידועה גם בשם מגע מיני מתוך שינה, היא סוג של הפרעת שינה המכונה פאראסומניה.     מהן פאראסומניות?    פאראסומניה מתייחסת לתחושות והתנהגויות חריגות, כמו הליכה סהרורית, שאנשים עלולים לחוות או להפגין בזמן שינה, הירדמות או בעת התעוררות. במקרה של…
      הפרעות חרדה הן מהתופעות הנפוצות ביותר בתחום בריאות הנפש.   העניין הוא שחרדה היא תופעה אידיוסינקרטית, כלומר מה שמשותף לכל חרדה הוא שהאדם שחווה אותה עובר חווית אימה או דאגה המלווה בחוסר שליטה לגבי מה שעומד לקרות. זהו.   מכאן זה סרט אישי שיכול להתבטא במגוון די…
  צמרמורות מוכרות לנו מאירועים שונים בחיים   לרוב מדובר על תגובת הגוף לקור, אבל צמרמורות יכולות גם להיות סימפטום של חרדה.   למעשה, אנחנו מתייחסים לתסמינים גופניים של חרדה כחלק אינטגרלי מההבנה שהיא קיימת (דפיקות לב מהירות, שלשולים ועוד). קשיים קשר בין חרדה לבין ויסות הטמפרטורה בגוף, שמתבטא בעיקר…
  קשיי נשימה, או קוצר נשימה, הוא סימפטום שכיח של חרדה.    כמו תסמיני חרדה אחרים, הדבר עשוי לעורר דאגה, אבל בסופו של דבר הוא אינו מזיק, והוא יעלם כשהחרדה תשכך.    תחושת קוצר נשימה יכולה לגרום לאדם לחוש יותר חרדה, והוא עלול לחשוד שיש לו בעיות בנשימה או בלב,…
    תחושת מחנק או ״חנק בגרון״ היא סימפטום נפוץ של הפרעת חרדה, כמו הפרעת חרדה מוכללת (GAD), חרדה חברתית, הפרעת פאניקה ועוד.     איך מרגיש חנק הקשור בחרדה?   תחושת מחנק בזמן אכילה. חרדה למות מחנק. תחושה של מחנק. גוש חרדה בגרון. תחושה של מחנק או של משהו שתקוע…
עמוד 5 מתוך 13

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024