מאמרים על הפרעות נפשיות | ספריית מכון טמיר (287)

 

 

החיים הם מסע עשיר ומורכב, מלא באתגרים, רגשות, ותהליכים נפשיים שמעצבים אותנו בני אדם.

בכולנו יש קצת מהפרעות נפשיות מסוימות (לפעמים לא קצת), וזה בסדר. למעשה, פרויד התייחס לפסיכופתולוגיה אנושית כחוויות שכולנו פוגשים בילדות המוקדמת. תחשבו על זה, יש שם את כל ה-DSM, זה פשוט נחשב נורמלי אם אתה פעוט עם טנטרומים, קשיי ויסות רגשי, התקפי בכי, או אושר עילאי והתנהגויות אימפולסיביות.

הבעייתיות אינה בנוכחותן המינורית של תופעות נפשיות מורכבות בחיים שלנו אלא אם הן הופכות להיות אינטנסיביות מדי, מתמשכות ומכבידות – עד כדי כך שהן משפיעות על איכות חיינו ועל היכולת שלנו לתפקד באופן מיטבי. גם במקרים כאלה, חשוב שנבין שהמצבים הללו אינם "חולשה" או "בעיה שאין לה פתרון", אלא חלק טבעי ממורכבות המערכת הנפשית האנושית, שדורש תשומת לב וכלים מתאימים.

 

המאמרים הרבים בקטגוריה נכתבו ועודכנו במכון לאורך שנים רבות. כל זה כדי לתת מקום, ידע ונגישות למידע על מצבים נפשיים נפוצים ומגוונים.

אנחנו מקווים שהחומר מוגש בצורה מכבדת, אמפתית ומקצועית.

המידע נועד לשמש כנקודת מוצא למתמודדים עם אתגרים נפשיים, בני משפחה שמחפשים כלים להבנת יקיריהם, ואנשי מקצוע המבקשים להעמיק עוד את המקצועיות.

 

 

 

מה תמצאו כאן?

 

בקטגוריה זו תוכלו לקרוא על מגוון רחב של מצבים נפשיים, הכוללים בין היתר:

 

 

 

 

הבנה של מצבים נפשיים היא צעד ראשון ומשמעותי בדרך לשיפור, או לפחות לניהול החיים לצד אתגר נפשי כזה או אחר. 

 

במאמרים על הפרעות נפשיות באתר תמצאו:

 

  • הסברים קליניים: מה מאפיין את המצב הנפשי? כיצד הוא בא לידי ביטוי?

  • דרכי אבחון וטיפול: אילו גישות טיפוליות מוכחות ומומלצות קיימות כיום?

  • תמיכה וכלים: איך ניתן להתמודד ביומיום, ואיך לשלב עזרה מקצועית בצורה מיטבית?




המסע שלך מתחיל כאן

 

בין אם אתם מחפשים תשובות לשאלות אישיות, או פשוט רוצים ללמוד ולהעמיק את הידע שלכם, אנו מזמינים אתכם לגלוש בין המאמרים, לקרוא, לשאול ולחקור. כל קישור בדף זה יוביל אתכם למאמרי עומק על הנושא שבחרתם . אנחנו פשוט מנוהלים על ידי סקרנות. בסוף, לא משנה איפה אתם, תמיד יש לאן לשאוף ומה לגלות.

 

 

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

 

 

שיחת ייעוץ ממוקדת 

עם ראש המכון - 

בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)


 

 

 התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי

(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

 

 

  

 

בדיקת עובדות והצהרה לגבי אמינות המאמר מדיניות כתיבה

  מתמודדים/ות עם אנורקסיה תופסים את גופם באופן מעוות ויש להם פחד עז מפני עלייה במשקל. עם הזמן, התנהגותם עלולה להוביל לסיבוכים חמורים.    סביר להניח ששמעתם על הפרעת האכילה אנורקסיה נרבוזה, שהסובלים ממנה מגבילים באופן קיצוני את צריכה המזון שלהם.      מהי אנורקסיה אתלטיקה? אנורקסיה אתלטיקה היא סוג של…
   מהי תסמונת אכילה בלילה? תסמונת אכילה לילית (NES) היא מצב המשלב אכילת יתר בלילה עם בעיות שינה. מי שסובל מ-NES אוכל כמויות גדולות לאחר ארוחת הערב, מתקשה לישון ואוכל גם כשהוא קם במהלך הלילה.    התסמונת משפיעה על מעט יותר מ-1% מהאוכלוסייה.     סימפטומים אנשים עם NES מפגינים כמה…
  מהי נרקולפסיה?   נרקולפסיה היא הפרעת שינה נוירולוגית המתבטאת בישנוניות מוגזמת ובלתי נשלטת במהלך היום, עד למצבים בהם של הירדמות פתאומית בכל רגע, במהלך כל סוג של פעילות.     ננסה להכיר כאן את ההפרעה, קצר וקולע:       ישנם שני סוגים עיקריים של נרקולפסיה - סוג 1 וסוג 2. …
  אימון לחיסון בפני לחצים (Stress Inoculation Training או SIT) היא שיטת טיפול הכוללת לימוד ותרגול מיומנויות התמודדות לניהול מתח וחרדה.   התהליך כולל שילוב מודולרי של כלים וטכניקות בגישת CBT, כמו  אימון בהרפיית שרירים עמוקה, הבניה קוגניטיבית מחודשת, תרגילי נשימה, אימון במיומנויות אסרטיביות, עצירת מחשבות, משחק תפקידים ודיאלוג עצמי מודרך.…
  ​​חרדת בחינות היא תופעה ידועה ומאתגרת בבתי ספר ובאוניברסיטאות.    היא מוכרת היטב הן לבוחנים והן לנבחנים.    חרדת בחינות מעלה באופן דרמטי את רמת הלחץ של הנבחנים, ובכך מורידה משמעותית את הביצועים האקדמיים שלהם.  במקרים חמורים, סטודנטים עם חרדת בחינות עשויים לחוות 'בלקאאוט'  ובעקבותיו לא לבצע את המבחן…
  מה זה נרקיסיזם ממאיר?    נרקיסיזם ממאיר מתייחס לסוג מסוכן של הפרעת אישיות נרקיסיסטית (NPD) שמצוי בחפיפה מסוימת עם פסיכופטיות. נרקיסיזם ממאיר אינו מזוהה כאבחנה נפרדת, אך רבים מהפסיכולוגים והפסיכיאטרים משתמשים במונח זה כדי לתאר דפוסים אישיותיים קיצוניים: כוחנות, פוגענות, התעללות והתעמרות באחרים, יכולת לזהות נקודות פגיעות אצל אחרים ולנצלן, חוסר יושר, מקיאווליזם, פרברסיה,…
  מהי גרנדיוזיות?   בפסיכולוגיה, המונח גרנדיוזיות מתייחס לתחושת עליונות מנופחת ולא מציאותית. תחושה זו מתאפיינת בראייה מתמשכת של העצמי כטוב יותר מאחרים ומתבטאת בביקורת, התנשאות וזלזול כלפיהם.      הנרקיסיסט הגרנדיוזי   נרקיסיסטים, אנחנו יודעים, זקוקים להכרה ולהערצה כדרך להזנה נפשית השרדותית.  הבעיה היא שהמאגר הנפשי של האחר תמיד…
.tamir-article-intro { max-width: 1000px; margin: 0 auto; font-family: Arial, sans-serif; padding: 20px; box-sizing: border-box; } .tamir-article-title { text-align: center; margin-bottom: 25px; color: #333; font-size: 32px; font-weight: bold; } .tamir-article-content { background-color: #FFF8EE; padding: 25px; border-radius: 8px; margin-bottom: 30px; position: relative; } .tamir-article-content p { margin-bottom: 15px; line-height: 1.6; color: #333;…
  התמודדות הורית כאשר הילד/ה מאובחן עם הפרעת אכילה       איך לשוחח עם ילד/ה שאובחן עם הפרעת אכילה?   אם הילד שלך אובחן עם הפרעת אכילה, הנה מה שאתה יכול לעשות כדי לעזור.   אם הילד מתכנס, מסוגר ותנודתי במצב רוח, השיחה איתו תהיה יותר מאתגרת. זה עלול…
  התמודדות עם ASD בתפקוד גבוה     מהו אוטיזם בתפקוד גבוה?   המתמודדים/ות עם אוטיזם (ASD) בתפקוד גבוה יכולים לחיות חיים עצמאיים ולפתח קריירה מספקת.  הם סובלים מתסמיני אוטיזם קלים יחסית, אך משמעותיים דיים כדי לענות לקריטריונים האבחוניים של הפרעה על הספקטרום האוטיסטי. המתמודד עם אוטיזם בתפקוד גבוה מצליח…
  די קל להצביע על הנרקיסיסט בחדר:    הוא מסמר הערב, או שהוא סובל כאשר מישהו אחר הוא מסמר הערב.    הוא זה שלוקח מקום, הוא גרנדיוזי, מוחצן, הוא נלחם על הפשרת הקרח, מבדר את הקהל, מחבר קצוות ומשתף בסיפורים מופלאים, בהם מוטמעים בתחכום (או לא) ניפוח עצמי ותיאור הישגים…
  נרקיסיסט מיני הוא אדם עם תכונות נרקיסיסטיות, כמו תחושת זכאות (״מגיע לי!״), אמפתיה נמוכה ועליונות מול האחר, הבאות לידי ביטוי בעיקר בהקשר מיני.  מדובר במצב מובחן מהפרעת אישיות נרקיסיסטית, למרות שלא קיימת עבורו אבחנה או סיווג קליני ספציפיים.   היכרות עם המאפיינים של נרקיסיזם מיני היא צעד ראשון לקראת…
  על מחזרים כפייתיים  כשרובנו חושבים על חיזור בקשר זוגי, סביר שיעלה בנו חיוך נוסטלגי: בין אם היינו בעצמנו מחזרים ובין אם זכינו לחוויה של חיזור רומנטי מצד בן / בת המין השני, נוכל לייחס שפע של התרגשות וחיות להתרחשויות הללו.    האמת היא שכולנו גדלים על ברכי תרבות המקדשת…
  כמו כל מצב נפשי בפסיכאטריה, גם הפרעות אכילה נמצאות על רצף, בין התנהגויות נורמטיביות לבין הטווח הפתולוגי.    יחד עם זאת, ההתייחסות לסימני אזהרה חשובה במיוחד לזיהוי התנהגויות אכילה בעייתיות, כי לכולנו יש עניינים לא פתורים עם התחום.    כמה מהפרעות האכילה הנפוצות ביותר, כמו אנורקסיה, עשויות להיות קשורות…
  אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת האכילה הקטלנית ביותר, עם שיעור תמותה יוצא דופן בפסיכופתולוגיה - 5-20% אינם נשארים בחיים.   בהיותה על קו התפר בין הנפשי לבין הגופני, אנורקסיה מפגישה את המתמודדת עם מגוון בעיות בריאות.   אנורקסיה כרוכה בפגיעה גופנית רב-מערכתית, כאשר כמעט כל תהליך בגוף מושפע ממנה.  למשל, כ-50%…
  מה זה וגיניסמוס? וגיניסמוס הוא מצב בו השרירים בנרתיק האישה מתהדקים ומונעים או מקשים על חדירה וגינלית.    התחושה היא של כאב חד ואינטנסיבי, שיכול להתרחש לפני, במהלך או לאחר יחסי מין, מה שעלול לגרום למצוקה, בעיות בזוגיות וגם קשיי פוריות.   וגיניסמוס משפיעה על כאחוז מאוכלוסיית הנשים, אולם ההערכה…
  מהי הפרעת היטהרות? הפרעת היטהרות מוגדרת ע״י התנהגויות היטהרות חזרתיות במטרה להשפיע על משקל הגוף, ללא התקפי זלילה.   התנהגות של היטהרות כוללת הקאה, פעילות גופנית מופרזת, צום קיצוני, שימוש במשלשלים או משתנים (גלולות מים), חוקנים, קפאין או חומרים משתנים אחרים לשחרור מהיר של מזון ונוזלים בגוף. בני נוער המקיימים…
  מהי הפרעה מתפרצת בוויסות מצב הרוח (DMDD)?   הפרעה מתפרצת בוויסות מצב רוח (DMDD), או Disruptive Mood Dysregulation Disorder, היא מצב נפשי המאובחן בשנות הילדות וההתבגרות ומתבטא ברגזנות וכעס מתמשכים ובהתפרצויות זעם תכופות. DMDD היא אבחנה חדשה יחסית שסווגה לראשונה ב-DSM-5 ב-2013, במטרה לדייק יותר את המצוקה של ילדים ובני…
עמוד 8 מתוך 14

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025