טיפול פסיכולוגי (433)

    הפרעות אכילה הן בין ההפרעות הנפשיות המורכבות ביותר לטיפול. הן כוללות ספקטרום רחב של אמונות בעייתיות שנוגעות לגוף, למזון ולעצמי, ומחלחלות לכל תחום בחיי המטופל. מחקרים מראים כי אחד הגורמים המרכזיים לשימור ההפרעות הללו הוא האופן שבו המטופלים חושבים על עצמם ועל סביבתם, ויותר מזה – האמונות שלהם…
    סביר ששמעתם כבר על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, או CBT.  זהו טיפול נפוץ ויעיל להרבה אישוז נפשיים, שמציע פרוטוקולים טיפוליים ספציפיים שפותחו עבור הפרעות נפשיות ספציפיות.    לאחרונה פותחה גרסה ייחודית של טיפול CBT שתכליתה טיפול בהפרעות אכילה, המכונה CBT-E – טיפול קוגניטיבי-התנהגותי משופר.  הטיפול הזה נחשב לאחת השיטות היעילות…
    טיפול בהפרעות אכילה - מדריך   טיפול פסיכותרפי, כלומר שיחות, הן אמצעי קליני מרכזי בטיפול בהפרעות אכילה. הוא מתמקד בגורמים ההתנהגותיים, הפסיכולוגיים והחברתיים התורמים למצבים אלו ומשמרים אותם.    הפרעת אכילה היא מצב נפשי מורכב המשפיע על הדרך בה אנו מתייחסים לאוכל, למשקל ולדימוי הגוף שלנו. היא יכולה להתבטא…
    הפסיכולוגיה של העצמי מעריכה כי הפרעות אכילה נובעות מהפרעות כרוניות ביכולת האמפתית של ההורים, או של מטפלים חשובים אחרים, שנכחו בחייו המוקדמים של הילד.   הייחודיות שלה היא שבנקודה מכרעת כלשהי הנערה המפתחת הפרעות אכילה ממציאה מערכת חלופית כדיי למלא צרכי זולת עצמי.     במערכת זו דפוסי אכילה…
  בקהלת כבר נכתב ש"מה שהיה הוא שיהיה ומה שנעשה הוא שיעשה ואין כל חדש תחת השמש".   הפסוק הזה יכול להישמע די מתסכל כשחושבים תוקף השינוי בטיפול פסיכולוגי, וגם על על זוגות שסיימו בהצלחה טיפול זוגי. בהתחלה, בסיום הטיפול הכל נראה מבטיח: התקשורת זורמת, החיבור אמיתי כמו פעם והלב…
  כשאנשים פוחדים ליפול, הם נוטים מטבע הדברים להימנע מפעילות - דפוס שעלול להוביל לבידוד חברתי ולהחמרת המוגבלות.   מחקר מעניין מאיר זווית חדשה על הקשר בין טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ואימון שיווי משקל בשיקום מטופלים לאחר שבץ מוחי.    הממצאים מראים שהשילוב בין טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ואימון מובנה מניב תוצאות טובות יותר…
    דיסתימיה היא הפרעה מורכבת ועדינה. בניגוד לדיכאון קליני / מז׳ורי / חמור, היא מתבטאת בתחושת דכדוך מתמשכת שיכולה להימשך שנים, כשהאדם ממשיך לתפקד אך מתקשה למצוא שמחה ומשמעות בחיי היומיום.   המדריך האבחוני DSM-5-TR מגדיר את הדיסתימיה כהפרעת דיכאון מתמשך (Persistent Depressive Disorder), הכרה המשקפת את ההבנה שמדובר…
    בחדר הטיפולים מתרחש לעיתים מפגש מורכב בין שתי יחידות פסיכולוגיות: האינדיבידואל והזוג. כמטפלים זוגיים, אנו מוצאים את עצמנו תכופות בצומת בו המחויבות למערכת הזוגית עומדת מול הצרכים האישיים של כל אחד מבני הזוג.  סיפורם של אורית ודני מדגים היטב את המורכבות הזו:   אורית, מעצבת פנים בת 26,…
  הורים יקרים,   כשהילד שלכם חווה התקף חרדה, העולם עוצר מלכת. אתם רואים אותו מתמודד עם דופק מואץ, קוצר נשימה, ותחושת פאניקה מציפה - וכל מה שאתם רוצים זה לעזור.   ההתמודדות עם התקפי חרדה בגיל ההתבגרות מאתגרת במיוחד, אבל חשוב שתדעו: יש פתרון מוכח שיכול לעזור לילדכם לצאת…
    אחת הסדנאות שצדו את עיניי בכנס Is it DBT בנובמבר 2024 היה האפשרות המעניינת ש-DBT יכול לעזור גם במצבים בהם קיימת פגיעה בבוחן המציאות.   לפעמים נדמה לי שטיפול התנהגותי-דיאלקטי (DBT) הפך בארץ למילת קוד שמוצמדת למטופלים עם מצבים נפשיים מורכבים מדי לפרקטיקה פרטית. זו הטיה קלינית מקומית,…
  רוני בת 9 סובלת לעיתים מחרדות לגבי בריאותה, המלוות בהקאות על רקע פחד מאמבה ״אוכלת מוח״.     איך נדע האם יש כאן חרדה שיצאה לגמרי משליטה או פגיעה בבוחן המציאות שמעידה אולי על פסיכוזה?   האבחנה המבדלת בין דלוזיה לחרדה מתמקדת במספר הבדלים מרכזיים, הנוגעים למבנה המחשבה, תפיסת…
  כידוע, הפרעת אישיות גבולית היא אחת ההפרעות המאתגרות והמורכבות ביותר לטיפול. גבברים ונשים הסובלים מההפרעה חווים קשיים משמעותיים בוויסות רגשי, ביחסים בינאישיים, בתפיסה העצמית ועוד. הם נוטים לחוות מצבי רוח קיצוניים המשתנים במהירות, חרדה עזה מנטישה, פגיעה עצמית, תחושות ריקנות והיעדר זהות עצמית יציבה.     הטיפול בהפרעה מאתגר…
  כאשר אנו מדברים על AuDHD, מדובר על דו-קיום של הפרעת קשב וריכוז (ADHD) בשילוב הפרעה של הספקטרום האוטיסטי (ASD). מדובר בשתי הפרעות בעלות תמונה נוירו-התפתחותית מובחנת, אך לעתים עלולות שתיהן להופיע עם תסמינים חופפים. משום כך, אבחון ההפרעה עשוי להיות מאתגר, שכן אפשרי כי שני המצבים יתרחשו במקביל אצל…
  מיניות בגיל ההתבגרות היא נושא מורכב ורגיש, במיוחד במשפחות מסורתיות ודתיות.    כשהילדים שלנו מתחילים לגלות את עולם המיניות, בגופם ובתודעתם, ההורים עשויים למצוא את עצמם מתמודדים עם רגשות מעורבים, שילוב של דאגה, חרדה ולעיתים הכחשה. המפגש הקצר שלי עם הוריה של נועה, נערה בת 12 וחצי ממשפחה דתית,…
  טיפול CBT-HA   הפרוטוקול של טיפול CBT לכאבי ראש הוא שיטה מבוססת התנהגות וחשיבה, שמטרתה להפחית את תדירות וחומרת כאבי הראש ולהתמודד עם המוגבלות הנובעת מהם. שיטה זו מתמקדת הן בשינוי דפוסי חשיבה והן בשינוי התנהגותי כדי לסייע למטופלים לנהל את הכאבים בצורה יעילה יותר.   שני הרכיבים המרכזיים…
  טיפול בהעלאת זיכרונות הוא שיטה טיפולית המיועדת לשיפור רווחתם הנפשית של אנשים באמצעות העלאת זיכרונות מעברם, במטרה לעבד אותם ולחזק תחושות חיוביות. טיפול זה מצוי בשימוש נרחב בקרב אוכלוסיות שונות, ובייחוד בקרב קשישים, כחלק מתהליך של קבלת הזקנה ושיפור איכות החיים.   הטיפול מתמקד בעיבוד החוויות האישיות של המטופל…
      טיפול זוגי נחשב לשיטת טיפול יעילה ומבוססת מחקרית לטיפול במצוקה זוגית ושיפור איכות הקשר בין בני זוג.   אבל מה אנחנו יודעים לגבי יעילותן של התערבויות זוגיות?   סקירה עדכנית מסכמת את הידע לגבי מידת היעילות של טיפול זוגי:     מחקרים מראים שהאדם הממוצע שעובר טיפול…
  דיסוציאציה, אותה תחושה של ניתוק מהמציאות ומהגוף, היא תגובה נפשית שכיחה במצבי לחץ וטראומה.    לשם התמודדות עם מצב זה, פותחו מספר טכניקות המבוססות על עבודה עם הגוף, שמטרתן לסייע למטופלים לחזור לרגע הנוכחי ואל החוויה הגופנית המוכרת והבטוחה.    להלן חלק מהטכניקות של טיפול בדיסוציאציה, שעוזרות להשיב את…
עמוד 2 מתוך 20

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025