מאמרים על הפרעות נפשיות | ספריית מכון טמיר (287)

 

 

החיים הם מסע עשיר ומורכב, מלא באתגרים, רגשות, ותהליכים נפשיים שמעצבים אותנו בני אדם.

בכולנו יש קצת מהפרעות נפשיות מסוימות (לפעמים לא קצת), וזה בסדר. למעשה, פרויד התייחס לפסיכופתולוגיה אנושית כחוויות שכולנו פוגשים בילדות המוקדמת. תחשבו על זה, יש שם את כל ה-DSM, זה פשוט נחשב נורמלי אם אתה פעוט עם טנטרומים, קשיי ויסות רגשי, התקפי בכי, או אושר עילאי והתנהגויות אימפולסיביות.

הבעייתיות אינה בנוכחותן המינורית של תופעות נפשיות מורכבות בחיים שלנו אלא אם הן הופכות להיות אינטנסיביות מדי, מתמשכות ומכבידות – עד כדי כך שהן משפיעות על איכות חיינו ועל היכולת שלנו לתפקד באופן מיטבי. גם במקרים כאלה, חשוב שנבין שהמצבים הללו אינם "חולשה" או "בעיה שאין לה פתרון", אלא חלק טבעי ממורכבות המערכת הנפשית האנושית, שדורש תשומת לב וכלים מתאימים.

 

המאמרים הרבים בקטגוריה נכתבו ועודכנו במכון לאורך שנים רבות. כל זה כדי לתת מקום, ידע ונגישות למידע על מצבים נפשיים נפוצים ומגוונים.

אנחנו מקווים שהחומר מוגש בצורה מכבדת, אמפתית ומקצועית.

המידע נועד לשמש כנקודת מוצא למתמודדים עם אתגרים נפשיים, בני משפחה שמחפשים כלים להבנת יקיריהם, ואנשי מקצוע המבקשים להעמיק עוד את המקצועיות.

 

 

 

מה תמצאו כאן?

 

בקטגוריה זו תוכלו לקרוא על מגוון רחב של מצבים נפשיים, הכוללים בין היתר:

 

 

 

 

הבנה של מצבים נפשיים היא צעד ראשון ומשמעותי בדרך לשיפור, או לפחות לניהול החיים לצד אתגר נפשי כזה או אחר. 

 

במאמרים על הפרעות נפשיות באתר תמצאו:

 

  • הסברים קליניים: מה מאפיין את המצב הנפשי? כיצד הוא בא לידי ביטוי?

  • דרכי אבחון וטיפול: אילו גישות טיפוליות מוכחות ומומלצות קיימות כיום?

  • תמיכה וכלים: איך ניתן להתמודד ביומיום, ואיך לשלב עזרה מקצועית בצורה מיטבית?




המסע שלך מתחיל כאן

 

בין אם אתם מחפשים תשובות לשאלות אישיות, או פשוט רוצים ללמוד ולהעמיק את הידע שלכם, אנו מזמינים אתכם לגלוש בין המאמרים, לקרוא, לשאול ולחקור. כל קישור בדף זה יוביל אתכם למאמרי עומק על הנושא שבחרתם . אנחנו פשוט מנוהלים על ידי סקרנות. בסוף, לא משנה איפה אתם, תמיד יש לאן לשאוף ומה לגלות.

 

 

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

 

 

שיחת ייעוץ ממוקדת 

עם ראש המכון - 

בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)


 

 

 התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי

(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

 

 

  

 

בדיקת עובדות והצהרה לגבי אמינות המאמר מדיניות כתיבה

  סוגים של הפרעה ביפולרית   הפרעה ביפולרית, שכונתה בעבר מאניה דיפרסיה, היא מצב נפשי שגורם לשינויים קיצוניים במצב הרוח, הכוללים פיקים רגשיים (מאניה או היפומניה) לצד מצבים של שפל וקריסה פסיכולוגית (דיכאון).   ישנם 5 סוגים מובחנים של הפרעה דו-קוטבית. כולם כוללים במידה מסוימת אפיזודות של דיכאון ומאניה.  …
     דיכאון פסיכוטי   הגדרת סיווג ייחודי לדיכאון פסיכוטי נדרשה כאשר פסיכיאטרים מצאו כי חלק מהלוקים בדיכאון קליני (MDD) חווים במקביל גם פסיכוזה, שמגיעה בנוסף על תסמיני הדיכאון.   ישנם סוגים שונים של דיכאון, כאשר כל אחד מהם בעל מאפיינים שונים מבחינת משך הזמן, סוג התסמינים ועוד.   4…
  גורמים להפרעות חרדה      הפרעות חרדה מתפתחות מתוך שילוב של סיבות שגורמות להן או גורמי סיכון שתורמים להתפתחותן:   גורמים סביבתיים, גנטיקה, ביוכימיה, נוירולוגיה,קשב, מצביים שפוגעים בבריאות גופנית ומאפייני אישיות.      האטיולוגיה של הפרעות חרדה נחשבת מורכבת, חלק מהגורמים עשויים לקרות יחד, חלקם יובילו זה לזה וחלק…
  תודו שיש יתרונות קסומים לשעות הלילה.   הרגישות שלנו לקול גוברת, היכולת להתבונן פנימה נעשית זמינה יותר והאורות שמהבהבים במרחק מעוררים רגשות ישנים...   אז הנה, החל משנת 1998 החלו חוקרים יצירתיים (וכנראה ינשופים בעצמם) לבחון את יעילותו של טיפול בחושך על שיפור מצבם של מתמודדים עם הפרעה דו-קוטבית:…
    קוראים/ות יקרים/ות,   בנינו מאמר מעמיק על הפרעה דו-קוטבית, אותו אנו מעדכנים כל הזמן ומסכמים ממצאי מחקרים חדשים.   מוזמנים להעיר, לתקן ולהאיר, כדי שנלמד כולנו.    קריאה מהנה ותורמת!        זהו תוכן העניינים במאמר הנוכחי, פשוט דלגו למה שהכי רלוונטי לכם:     ההגדרה של מאניה דיפרסיה /…
    פסילוסיבין החומר הפסיכדלי בפטריות הזיה שיכול להפחית דיכאון ולסייע בטיפול הפרעות נפשיות נוספות     מהו פסילוציבין?   פסילוסיבין (שנקרא גם טאוננקטל), הוא חומר פסיכואקטיבי טבעי המצוי בזן של ״פטריות קסם״ שנקרא פסילוסיב קובנסיס (Psilocybe cubensis).   פסילוסיבין הופך בתהליך חילוף החומרים לפסילוצין, אשר יוצר בתורו אינטראקציה עם קולטני…
  גורמים וסיבות להפרעה דו-קוטבית      מהי מאניה דיפרסיה?   הפרעה דו-קוטבית (הפרעה ביפולרית) היא הפרעה נפשית שגורמת לתנודות קיצוניות במצב הרוח, שכוללות ״היי״ רגשי (מאניה או היפומאניה) ושפל (דיכאון).   במצב של דיכאון אפשר להרגיש עצובים או חסרי תקווה ולאבד עניין או הנאה ברוב הפעילויות, וכשזה מתחלף למאניה…
  מהי קטטוניה (Catatonia)?   קטטוניה מאופיינת בחוסר יכולת לזוז באופן נורמלי. הסימפטומים של תופעה קלינית זו כוללים חוסר תזוזה, חוסר יכולת לדבר או להגיב לגירויים או לחילופין תנועות מהירות או לא-שגרתיות וסירוב לאכול או לשתות.    DSM-V מגדיר קטטוניה כמצב קליני בו נוכחים שלושה או יותר מהסימנים הבאים: קיפאון…
    נכון לשנת 2025, למעלה מ- 300 מיליון בני אדם ברחבי העולם סובלים מדיכאון.   זה בערך ל -4.4% מאוכלוסיית הכדור.    לאורך השנים עברה המילה דיכאון תהליך אבולוציוני עשיר ומסועף.    האבחנה הנפוצה קיבלה ע״י מטפלים ופסיכולוגים הרבה הגדרות והבחנות ומה שננסה לעשות כאן זה קצת סדר.      למה…
  בטיפול VNS, גירוי עצב הוואגוס (העצב התועה), עושים שימוש לטיפול באפילפסיה, אבל מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) אישר אותו ב-2005 כאופציה לטיפול בדיכאון עמיד.   בתהליך VNS, טיפול באמצעות קוצב וגאלי שמושתל בצוואר, מגורה עצב הוואגוס בצורה מבוקרת על ידי אותות חשמליים, מה שמביא ליציבות פעילות עצבית אבנורמלית.  כפי הנראה,…
  אז...גנבתם פעם מחנות?     יש סיכוי שכן וגם אם לא, סביר להניח שאתם יכולים להבין את עוצמת הריגוש שמלווה דבר כזה.       קלפטומניה היא הפרעה נפשית שמתבטאת בדחף לא נשלט לגנוב.     הסובלים מההפרעה גונבים גם דברים שאינם בהכרח צריכים, שאינם מרשים לעצמם לקנות, או שאין…
  מאניה דיפרסיה אצל ילדים ונוער      למרות שפריצה של מאניה דיפרסיה שכיחה יותר בבגרות, היא יכולה להתרחש גם לפני תקופת הבגרות הצעירה, במהלך שנות הילדות וההתבגרות.    קשה יותר לזהות סימפטומים של הפרעה ביפולרית אצל ילדים ובני נוער. האתגר מתבטא בשאלה האם מדובר בעליות ומורדות נורמליים, תוצאה של מתח…
מהי הפרעה דלוזיונית משותפת?      ״כמו איזה שני משוגעים״    ההגדרה של ״שגעון בשניים״ היא שתי הפרעות נפשיות זהות או דומות, שכוללות פסיכוזה, אשר משפיעות סימולטנית על שני אנשים או יותר, בדרך כלל בני משפחה קרובה (ולפעמים אפילו על כל המשפחה).  פסיכוזה משותפת, שמה העכשווי של folie à deux,…
  המונח "Snapchat Dysmorphia" נטבע כדי לתאר מטופלים ומטופלות שרוצים לעשות ניתוחים פלסטיים במטרה להיראות כמו הסלפי המפולטר שלהם בסמארטפון.   תמונות סלפי ערוכות כאלה מציגות מראה בלתי ניתן להשגה ומטשטש עבור חלק מהמטופלים את הגבול בין מציאות לפנטזיה.   הקורונה החמירה את המצב בכך ששינתה את האופן בו אנו…
 < סימפטומים וסימנים פיזיים של דיכאון   רובנו מכירים את הסימפטומים הרגשיים של דיכאון אבל הרבה מאוד מתמודדים ומתמודדות עם דיכאון חיים גם עם כאב כרוני או סימפטומים גופניים מגוונים.  כן, דיכאון קשור לכאב גופני והוא עלול לחולל שינויים אמיתיים בגוף.   לרוב מתבטאים התסמינים הגופניים של דיכאון בכמה סימנים:…
  חוסר ודאות   אי ודאות היא תנאי כמעט הכרחי להתפתחות של חרדה. גם אם איננה תנאי מספק, היא מייצרת תשתית שבכוחה להצית בנו חרדה ולשמר אותה לאורך זמן. אנחנו מכורים לשליטה, חיזוי, ניבוי, ניהול סיכונים, נתונים מתעדכנים, או בקיצור תחושת ודאות.    אבל מה לעשות שבחיים אין תעודת ביטוח…
  אנחנו נושמים אוטומטית, בלי לחשוב על זה, אבל יש דברים שיכולים לשנות את דפוס הנשימה ולגרום לנו להרגיש קוצר נשימה, חרדה או הרגשה שאנחנו עומדים להתעלף.      מהי היפרוונטילציה (Hyperventilation)?   היפרוונטילציה, או נשימת יתר, היא מצב שמתרחש כאשר שנושמים הרבה יותר עמוק ומהר ממה שרגילים.   הנשימות הללו משנות…
  דימיון ושוני בין זלילה כפייתית (BED) לבין  בולימיה נרבוזה       למרות שיש הרבה סימפטומים של הפרעת זלילה כפייתית (BED) שדומים לסימפטומים של בולימיה, יש הבדלים ברורים בין שתי הפרעות האכילה הנפוצות האלה. ההבדל הכי ברור הוא שאנשים עם הפרעת אכילת יתר לא מכריחים את עצמם להקיא את מה…
עמוד 12 מתוך 14

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025