מאמרים בפסיכולוגיה (257)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

   אני והמטופל הקשה של גלן גבארד   עד לפני מספר שנים האמנתי, בכנות מלאה, כי כל מטופל שישקיע זמן, נכונות ואנרגיה על מנת להניע שינוי פסיכולוגי, יוכל להשתנות בעזרת המטפל המתאים, ניסיונו והכלים העומדים לרשותו.    המציאות טפחה על פניי...     עם מטופלים ממש קשים התאמצתי ככל יכולתי -…
  אנשים הגנתיים    מהי הגנתיות?   הגנתיות היא מנגנון הגנה בו אנו מכחישים או מסיטים תוכן אישי מסוים, בדרך כלל ביקורת, כדי להגן על עצמנו מהתחושה שאנחנו לא מספיק טובים או שטעינו. יתכן ונגייס הגנתיות במצבים בהם עולה הרגשה שמאשימים אותנו, זאת במטרה להתנהל עם הרגשות הכואבים שמתעוררים.  …
    פרופ׳ קריסטין פורדון היא מומחית וחוקרת ידועה של OCD.   היא מתחקה אחר מקורות ההפרעה והטיפול בה ובתקופה זו בפרט היא מנפצת כמה מיתוסים סביב קומפולסיות.   פורדון כתבה את הספר ״להתגבר על מחשבות טורדניות״ (2011), שתורגם לעברית בהוצאת אח.    להלן כמה נקודות שלמדתי מתוך הרצאתה, במסגרת יום…
  באחת הסצנות הידועות במחזה 'מקבת' של שייקספיר, דמותה של ליידי מקבת הולכת בשנתה ומנסה לשטוף דם דמיוני מידיה. פעולה זו נעשית עקב רגשות אשמה הולכים וגוברים שחשה לאחר שרצחה את המלך דאנקן.  לייידי מקבת מקווה שמעט מים ייפטרו אותה מהאשמה על הרצח הבוגדני.   במחזה זה מתגלה הבנה פסיכולוגית…
  ברניס נויגרטן והגרונטולוגיה החברתית   הפסיכולוגית החברתית ברניס נויגרטן (1916-2001) היא אחת הפסיכולוגים/ות התורמות ביותר בגרונטולוגיה ובפסיכולוגיה של הגיל השלישי.   נויגרטן נולדה בנברסקה שבארה״ב ואת הקריירה האקדמית פיתחה באוניברסיטת שיקגו, הן כסטודנטית והן כחברת סגל, עם תארים קודמים במדעי הרוח ובפסיכולוגיה חינוכית.   היא ייסדה את תחום "הגרונטולוגיה…
    קשר בין ADHD לבין התמכרות לאינטרנט        מאמר זה בוחן את הקשר בין ADHD לבין התמכרות לאינטרנט, בקרב ילדים ובני נוער.    תחילה תוצג הספרות הקיימת אודות קיום הקשר ולאחר מכן תוצגנה שתי השערות המציעות הסבר לקשר בין הפתולוגיות.    לבסוף, יוצע דיון המנסה ליישב בין…
  מורטון שיין (Morton Shane) הוא פסיכואנליטיקאי פורה ויצירתי בן תקופתנו.    הוא מוכר בעיקר בזכות השילוב שהוא רוקם בין נקודות מבט פסיכואנליטיות חדשות לבין פרספקטיבות מסורתיות יותר.   בפרק 7 מתוך הספר The Therapeutic Alliance, שיין בוחן בהתבוננות ביקורתית את ההשקפות השונות לגבי מושג הברית הטיפולית. הוא מדגיש כי…
  מהי אלרגיה?    תסמיני אלרגיה מוכרים לרבים מאיתנו, כמבוגרים וכילדים.    וכמובן מבוגרים שהם גם הורים לילדים. אלה יודעים מצוין כמה חשוב להתארגן על רשימת האלרגיות של האורחים בכל מסיבת יומולדת של הילד (צליאק וגלוטן זה רק הביייסיק...).   אז איך אלרגיה מתבטאת?   גירוד. עיטוש. גודש באף. נזלת.…
  התפתחות החשיבה התיאורטית על נרקסיזם   מקור המילה "נרקיסיזם" הוא במיתולוגיה היוונית, בסיפור המתאר את חייו ומותו של נרקיס.   נרקיס  היה עלם יפה תואר שדחה מעליו מחזרות וכעונש הטילו עליו האלים אהבה עצמית בלתי נלאית שהביאה אותו להתבונן בדמותו באגם עד שמת, ובמקום פרח הנרקיס.   מוסר ההשכל…
ההערכה היא כי לא פחות מאחוז אחד מהאוכלוסיה האנושית סובלת מסכיזופרניה, מחלה נפשית שהוגדרה ע״י ארגון הבריאות העולמי כאחד מעשרת המצבים הרפואיים המכבידים ביותר.    רבים מהמתמודדים עם סכיזופרניה חווים את התסמינים החיוביים והשליליים של המחלה.    במאמר זה נדבר על תסמינים חיוביים שליליים של סכיזופרניה, על ההבדלים בין ״חיובי״…
  שיחת ההכוונה הטלפונית טיפול כמרחב מעברי בין מטופל למטפל     כתיבה:   קרין אמיתי, MSW,  מטפלת בגישה דינמית     צופית טסלר, פסיכולוגית בהתמחות קלינית, מכון טמיר ת״א       פניה לטיפול היא צעד גדול ומאתגר בלשון המעטה.    צעד שכזה מהווה הכרה בעצם קיומה של בעיה,…
  דכדוך בחגים   כתיבה:      צופית טסלר, פסיכולוגית בהתמחות קלינית, מכון טמיר ת״א         תקופת החגים נתפסת בדרך כלל כזמן מהנה ומרגש, שמעורר תחושות של חום, שמחה ושייכות.   התקופה מאופיינת בחופש מהעבודה ומהלימודים, וזו הזדמנות להיפגש עם קרובי משפחה וחברים, לצד קיום מסורות משפחתיות…
  התחלה חדשה - עם חרדה חברתית   כתיבה:   אפרת אוסט, פסיכולוגית חברתית (MA), מנחה ורכזת מדידה והערכה, עמותת רקפת     לקראת השנה החדשה כולם אוהבים לדבר על כמה התחלות חדשות הן משמחות ומרגשות, והכל נכון אבל התחלות חדשות הן ממש לא רק שמחה וכיף.   הן יכולות…
  ראיון עם דר׳ יוסי ארנרייך, פסיכולוג חינוכי ומטפל ביופידבק מומחה   מראיינת: מור צח מוכתר, מכון טמיר      היי יוסי, ספר לי עצמך  אני פסיכולוג חינוכי בהסמכה להדרכה. העיסוק שלי היום הוא, בעיקר, בתוך העולם של ביופידבק אך בתחומים שהם עדיין חדשים בארץ, חלקם חדשים אפילו בעולם. קיבלתי…
ארס הקרפדה הפסיכדלית ממדבר סונורה -   האם 5MEO-DMT  מקל על דיכאון?   קרפדת נהר הקולורדו, Bufo alvarius, או Cane Toad, היא יצור מיוחד: היא חלקלקה, נוצצת, עם גוון עור בצבע ירוק זית, אבל היא גם רעילה.    הארס הלבן והחלבי שלה נועד להרעיל את הטורפים הסקרנים לגביה, ביניהם רקונים, ציפורי טרף…
טיפול תמיכתי-אקספרסיבי הוא פסיכותרפיה פסיכודינמית מבוססת-ראיות שנמצאה יעילה לטיפול בהתמכרויות.    מטרת הטיפול התמיכתי-אקספרסיבי היא לעזור למטופל להשיב שליטה על קשייו, לצבור תובנה ולתרגל שליטה עצמית לגבי השימוש.    הטיפול פותח על ידי הפסיכולוג לסטר לובורסקי והוא מבוסס על התיאוריה לפיה ההתפתחות של שימוש בעייתי בחומרים, בדומה להתפתחות האישיות, מושפעת…
   על הקשר בין ויסות רגשות לפיתוח הפרעות אכילה   ניתן להגדיר ויסות רגשי כ״יכולת לנטר, להעריך ולשנות את המצב הרגשי באופן פנימי וחיצוני״.    ידוע כי ויסות עצמי ורגשי חיוניים עד מאוד כדי לבסס מבנה אישיות בריא, שמאפשר ניהול דחפים, עיכוב התנהגות וחזרה לבייסליין רגשי לאחר התמודדות עם אירועי…
  יש הרבה דוגמאות של אלימות במשפחה, כמו התעללות גופנית או מילולית.   אבל יש גם סוגים עדינים יותר של התנהגות מתעללת, כאלה המזיקים במידה דומה.     רבים טוענים כי התעללות פסיכולוגית חמורה אף יותר מאלימות פיזית. אחת הדינמיקות של התעללות נפשית נקראת שליטה מַכְפִּיפָה, אסטרטגיה התנהגותית של דיכוי וטרור…
עמוד 5 מתוך 12

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024