מאמרים בפסיכולוגיה | 260+ פרסומים נבחרים של מכון טמיר (272)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

  מהו טיפול נרטיבי (Narrative Therapy)?   טיפול נרטיבי הוא טיפול פסיכולוגי שרואה מטופלים כמומחים ייחודיים לעיצוב סיפור חייהם, תוך היותם נכונים ומוכנים לקבל את התפקיד הזה על עצמם. בטיפול נרטיבי ישנו דגש על הסיפורים הפנימיים שאנו מייצרים ונושאים עמנו במהלך החיים.  כאשר אנחנו חווים אירועים ואינטרקציות אנו מעניקים משמעות…
  "אין לי מוטיבציה להשתתף בשיחות וידאו"   "אני מרגיש/ה מתוסכל/ת מהמחשבה להצטרף לזום"   "אני נמנע/ת משיחות וידאו ככל האפשר"   "אני מתקשה להתרכז בשיחות וידאו"     האם גם אתם מתמודדים עם השפעות פסיכולוגיות שליליות של שימוש בזום?   בתקופת הקורונה, החלו רבים לנהל את חייהם בזום או…
  חבלה עצמית: איך זה שאנשים לא מצליחים לממש את הפוטנציאל שלהם?   כתיבה:        צופית טסלר, פסיכולוגית בהתמחות קלינית, מכון טמיר ת״א     מהי אסטרטגיה של הכשלה / חבלה עצמית?   "יכולתי להצליח במבחן, אבל דחיתי את הלימודים עד לרגע האחרון".   "יכולתי לקבל ציון טוב…
  דיוויד מאלאן ותרומתו לטיפול דינמי קצר מועד    דיוויד מאלאן נולד בהודו בשנת 1922 לאבא אנגלי,  civil servant בשירות המדינה ההודי ואמא אמריקאית.     בהיותו בן  8, נפטר אביו מדלקת ריאות ודיויד הועבר לחינוך פנימייתי באנגליה. בביה״ס התחבר מאלאן לשפות עתיקות, בעיקר יוונית ולטינית, אבל מאוחר יותר התאהב בכימיה והחל ללמוד…
  מהי גישה טרנס דיאגנוסטית בטיפול נפשי?   תיאוריה טרנס-דיאגנוסטית היא גישה להבנת הפרעות פסיכולוגיות מעבר למבנה הרעיוני שמספקת האבחנה. גישות טרנס דיאגנוסטיות מבטיחות המשגות מוצקות של פסיכופתולוגיה וטיפולים יעילים שניתנים להכללה.  פסיכותרפיה טרנס דיאגנוסטית חותרת ליישם את אותם עקרונות טיפוליים בסיסיים למכלול של הפרעות פסיכיאטריות.  המסגרת הטרנס דיאגנוסטית מעודדת…
מה התפקיד של גועל בהפרעה טורדנית  כפייתית (OCD)?     כתיבה:      צופית טסלר, פסיכולוגית בהתמחות קלינית, מכון טמיר ת״א         תפקיד הגועל ב־OCD   הפרעה טורדנית כפייתית (OCD) מאופיינת במחשבות אובססיביות והתנהגויות כפייתיות אשר גורמות למצוקה, לליקוי בתפקוד או לגזלת זמן.   אומנם בעבר OCD…
עצב הוואגוס, חיי הנפש והתיאוריה הפולי-וגאלית   הבנת ההשפעה של המוח על ההתנהגות רחוקה מלהיות מלאה.    יכול להיות שביום מן הימים נמפה את הקשר בין גוף לנפש, אבל עד אז אנחנו הרבה יותר תועים ממוצאים.   איך אפשר להסביר תופעות גוף-נפש שמחברות בין ויסות רגשי, התקשרות, רגשות ותקשורת בין-אישית? …
דחיינות דחיינות היא תופעה המתייחסת לעיכוב מרצון של פעילויות ומשימות שונות. תופעה זו משפיעה על ביצועי האדם בתחומים שונים בחייו. במקום לבצע את המשימה שעליו לעשות, הוא בוחר לבצע משימה או פעולה אחרת, שמעוררת בו פחות תחושות שליליות.   הנטייה לדחות משימות יכולה לנבוע מהיבטים כמו הערכה עצמית נמוכה, פחד…
    נוירוזה היא משמעותית לכל דיון פסיכולוגי, אבל אף פעם לא דחופה.    נוירוזה היא וודי אלן, היא ״מצד אחד אבל מצד שני״, היא ג׳ורג׳ קוסטנזה, היא חיים בצומת של קבלת החלטות שלא באמת מתקבלות.  היא יכולה להמתין לתורה אחרי הרבה מושגים אחרים, עד שכנראה תתלונן לבסוף בפסיביות אגרסיביות אופיינית…
  מהו מדריך ה-PDM? המדריך לאבחון פסיכודינמי (PDM) נוצר על ידי כוח משימה שבראשו עמד הפסכיאטר סטנלי גרינספן, בשיתוף פעולה פרופ׳ ננסי מקוויליאמס, בחסות האגודה האמריקאית לפסיכואנליזה (APA) וגופים גדולים ובינלאומיים נוספים בתחום.      מה ההבדל בין PDM ,DSM ו-ICD? ה-PDM מתייחס לסוגיות שה-DSM (מדריך לאבחון וסטטיסטיקה של הפרעות…
  רוב האנשים יודעים מהן תחושות של ריקנות ושל חוסר משמעות או מטרה.   זה חלק מהחיים.    לריקנות יכולות להיות הרבה סיבות, כמו שינוי ברמות הורמונליות, אבטלה ואפילו שעמום, אבל תחושות כרוניות של ריקנות יכולות להעיד על קיומן של בעיות נפשיות אחרות, כמו דיכאון, אנהדוניה (חוסר יכולת לחוות הנאה)…
  פסיכופתולוגיה,  או פסיכולוגיה אבנורמלית, היא תחום ידע שמגדיר, ממפה וחוקר את השדה של הפרעות נפשיות ושל התנהגויות חריגות שאינן מסתגלות. נניח כאן בצד את הסוגיות הביקורתיות (והלא פתורות) כלפי הפסיכיאטריה, אתייחס רק לשתיים:    ביקורת מרכזית של הגישה הרפואית טוענת שהפרעות נפשיות הן מטאפורה של מחלה ולא מחלה. אם נגיע למצב בו נוכל…
  התמודדות פסיכולוגית של משפחות נעדרים      אדם יקר נעלם.    מה קורה לנפשות סביבו?   סוגיית הנעדרים מעוררת אצל רוב הישראלים קונוטציה לגבי האזרחים שנחטפו והחיילים שנשבו לעזה, באוקטובר 2023. לאורך שנים יוצגה תופעת הנעדרות בעיקר על ידי הנווט רון ארד, שעקבותיו נעלמו סופית ב-1988.    אלא שזה ממש…
  קושי לקבל החלטות     מדי יום אנו ניצבים בפני עשרות ואפילו מאות צמתי בחירה, החל מהזמן המתאים לטייל עם הכלב לטיול וכלה בהחלטות מורכבות יותר שהשלכותיהן מערבות את רווחתנו הרגשית, הכלכלית והגופנית.     מהו קושי בקבלת החלטות?   חוסר החלטיות מוגדר כתכונה לא מסתגלת שמתבטאת בקושי לקבל החלטות…
  איך התפתח הטיפול ב-PTSD מבחינה היסטורית?     לאורך 40 השנים האחרונות התפתח משמעותית המחקר, התיאוריה והטיפול ב-PTSD.   גל המחקר של שנות ה-70 כנראה איננו מקרי: ההקשר ההיסטורי של סיום המלחמה בויאטנם ובצפון מזרח אסיה, אילצה את עולם בריאות הנפש האמריקאי להיכנס לעובי הקורה של חקר האבחון והטיפול…
  מסוד / מסעוד חאן      מי היה הפסיכואנליטיקאי מסעוד חאן?   מסעוד חאן נולד בהודו בשנת 1924, הבן השני לאשתו הרביעית של אביו, למשפחה פקיסטנית עשירה. אימו הייתה פרוצה בת 16, כשהביאה אותו לעולם, ועל אף שלא היה בכור, נחשב לבן המועדף, ולכן הוא ירש את הון המשפחה,…
אימון למודעות Meditation Awareness Training – MAT     אימון למודעות (Meditation Awareness Training – MAT) הוא התערבות מבוססת מיינדפולנס מהדור השני (SG-MBIs).  ב-MAT עובדים עם גישת המדיטציה המכונה 'קשיבות' או 'מיינדפולנס' (Mindfullness), שהיא שיטה פסיכולוגית המכוונת וממקדת את האדם להעניק תשומת לב לחוויות ההווה.     מהי התערבות מבוססת מיינדפולנס מהדור השני?…
עמוד 8 מתוך 13

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025