מאמרים בפסיכולוגיה | 260+ פרסומים נבחרים של מכון טמיר (272)

מיטב המאמרים בפסיכולוגיה

מאתר מכון טמיר

אנו מעלים לאתר מאמרי איכות

שנכתבים ע״י צוות המכון ואורחים.

כל המאמרים נערכים על ידי צוות

אנשי מקצוע מובילים. 

  

מוזמנים/ות לקרוא

ולהעשיר את הדעת.

    העיסוק במיניות בחברה העולמית ובחברה הישראלית, בפרט, נחשב לטאבו. למרבית האנשים בחברה שלנו יש פחד או רתיעה לגעת בנושאים הקשורים במיניות, ולכן ברוב המקרים יש השתקה בעקבות בושה ומבוכה. הטאבו גובר כשהשיח מתקרב לנושאים במיניות הקשורים לזהות מינית, נטייה מינית והעדפה מינית, וגולש גם למרחבים העוסקים במגדר, זהות…
    נזקים ארוכי טווח של תרופות ל-ADHD   האם תרופות לטיפול ב- ADHD, כמו אטנט (אדרל), קונצרטה וריטלין, ויואנס, פוקלין וסטרטרה, בטוחות לשימוש בטווח הארוך?   תרופות להפרעות קשב וריכוז תורמות למיליונים ברחבי העולם. הן שינו חיים עבור דור של מתמודדים ומתמודדות עם קשיי קשב וריכוז, היפראקטיביות, הפרעות התנהגות,…
  מה ההבדל בין שימוש באובייקט להתייחסות לאובייקט?      הגישה ההתייחסותית, אותה מייצג גם דונלד ויניקוט בתחילת הדרך, מכניסה את ההדדיות ואת הנוכחות הסובייקטיבית של המטפל ישירות לחדר הטיפולים.    השאלה המרכזית היא:   מיהו המטפל בשביל המטופל?    הגישה הפסיכואנליטית הקלאסית מציעה תשובה ברורה, היא טוענת שהמטפל נוכח שם…
  תרפיית חשיפה ממושכת PE Prolonged exposure therapy        מהו טיפול בחשיפה הדרגתית?   טיפול בחשיפה ממושכת (Prolonged exposure therapy), שנקרא גם טיפול PE,  הוא סוג של טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), המשמש כתרפיה עבור מגוון הפרעות חרדה, כולל פוביות, הפרעה טורדנית כפייתית (OCD),  חרדה חברתית והפרעת דחק פוסט-טראומטית. מפתחת…
   מהי הזדהות עם התוקפן?   ניתן להסתכל על הזדהות עם התוקפן כעל מנגנון הגנה במצב שבו אדם היה קורבן להתנהגות תוקפנית של אדם אחר, וכדי להתמודד עם מצב זה, לאורך השנים הזדהה עם העמדה התוקפנית. במילים אחרות, אותו אדם שהיה בעבר קורבן, כעת מזדהה עם התוקפן ומאמץ ארסנל של…
  בינה מלאכותית (AI) בשירות הטיפול הפסיכולוגי      בינה מלאכותית (AI) נמצאת כבר כיום בשימוש נרחב יותר ויותר ברפואה, באבחון, בדרכי התערבות ובמחקר.    לפני שנתיים ומשהו פרץ לתודעה הציבורית ChatGPT. עבור מאות מליונים בעולם, הטכנולוגיה המדהימה הזו ממחישה לראשונה את העוצמה של AI, המתאפיינת באוטונומיה שלא נראתה באף…
  קנאביס רפואי, הצמח שהיה עד לא מזמן מוקצה וכיום דורך כוכבו במדפי בתי המרקחת והמחקר, זוכה לתשומת לב מחודשת לאור היכולות הפוטנציאליות שלו בטיפול בהפרעות נפשיות מורכבות, ובהן PTSD (הפרעת דחק פוסט-טראומטית). האם מדובר בתרופת פלא או אולי הרבה פחות?  השאלה מרתקת חוקרים ומטפלים כאחד. מחקרים חדשים מספקים תובנות ומעוררים…
סקרנות אצל ילדים         ״אולי זה לא ממש נעים להגיד ואולי זה לא יפה אבל תמיד בזמן הלא נכון הם שואלים את כל השאלות: אבא, למה השמיים בלילה שחורים? ולמה ביום אין כוכבים? איזה פרח הוא הכי יפה? ובדיוק כשאני שותה קפה (למרות שבעצם אפשר להודות שאני לא…
מהו גישור? איך גירושים משפיעים על מצבם הנפשי של ילדים? ילדים רבים ברחבי העולם, שמספרם גדל והולך, חווים חוסר יציבות במשפחה עקב גירושי הוריהם. נישואים יציבים נפוצים בעיקר במדינות המערב, כולל אוסטרליה וניו זילנד, ופחות שכיחים, גם אם קיימת מגמת התחזקות, במדינות אסיה. מגורים משותפים, שאינם בהכרח יציבים יותר מנישואים,…
  שיימינג והתאבדות הפסיכולוגיה של ביוש (שיימינג) באינטרנט         ספרו של ג'ון רונסון, "So You've Been Publicly Shamed" ("אז בויישת באופן פומבי", בתרגום חופשי) עוסק בהרחבה בתופעת הביוש (shaming) באינטרנט. הספר מתמקד בהשלכות על קרבנות שעברו ביוש בטוויטר, פייסבוק, בכתבות פוגעניות בעיתונות, או בביקורת המונית במדיה חברתית אינטרנטית…
    כבר מימיה הראשונים התחבטה הפסיכותרפיה בשאלת משך הטיפול הנדרש בכדי לחולל שינוי עמיד.   על אף שאבי הפסיכואנליזה דגל בתהליכים טיפוליים אינטנסיביים מוגבלים בזמן - של חצי שנה בקירוב - ממשיכיו הרחיבו את היריעה, הן בפסיכותרפיה פסיכואנליטית והן בטיפול האנליטי עצמו.   לעומת זאת, מטפלים בגישות טיפול קצרות…
  מהו זעם נרקיסיסטי?   זעם נרקיסיסטי הוא תגובת כעס קיצונית, שמאפיינת אנשים שסובלים מהפרעת אישיות נרקיסיסטית. התגובה תופיע בעיקר לאחר פגיעה בין-אישית, בו נוצר עלבון חזק שמאיים לערער על הערך העצמי של הנרקיסיסט.   הזעם הנרקיסיסטי יכול להתבטא כהתפרצות כעס, אך גם כשתיקה רועמת ומענישה.      במקרים נדירים קיימת סכנה…
  אידיאליזציה ודווליואציה Idealization and devaluation   כתיבה: מילי רביד, פסיכולוגית קלינית מומחית, פסיכותרפיסטית ומטפלת זוגית      מהי הגנה של אידיאליזציה - דווליואציה? הנטייה לייחס יכולות גרנדיוזיות, אומניפוטנטיות, כלפי אנשים אחרים או להפחית מערכם, תוך עיוות מאפייניהם האובייקטיביים (לחיוב או לשלילה בהתאמה). מנגנון הגנה זה מאפיין גם הגנה פרימיטיבית,…
  מהי תסמונת קפגרא?   סינדרום קפגרא הוא מצב פסיכולוגי הידוע גם בשם ״סינדרום הכפיל״ או ״אשליית קפגרא״, ומי שחווה אותו יחזיק באמונה לא-רציונלית, בדלוזיה זמנית, לפיה אדם שהוא מכיר הוחלף על ידי כפיל.  המתמודד עם תסמונת קפגרא עשוי להאמין כי בת זוגו היא כפילה של ״בת זוגו האמיתית״.   …
  מהו מבחן MMPI? שאלון האישיות הרב-שלבי של מינסוטה (MMPI) הוא אחד ממבחני האישיות הנפוצים ביותר בתחום בריאות הנפש בעולם. הוא משמש אנשי מקצוע לאבחון פסיכולוגי - זיהוי מבנה אישיות, בריאות נפשית, תכונות אופי ופסיכופתולוגיה (כלומר, הפרעות נפשיות).  למרות שניתן למלא אותו ידנית, כיום נוהגים לערוך ולנתח את ה-MMPI-2, גם בחו״ל וגם…
מה זה בדיוק סנטימנט?   סנטימנט, למי ששם לב, היא מילה שנכנסת יותר ויותר לשיח ב-2020 - באינטרנט, בסקרי דעת קהל, בניתוח ביג דאטה ובמחקר סוציולוגי אקדמי.  הנוכחות של המילה האופנתית ניכרת בעיקר במדיה החברתית, בעיקר לאור הבחירות הכפולות שנחתו עלינו, אבל גם הפסיכולוגיה משתמשת בה בתדירות גבוהה.    …
  איך להגיד לפסיכולוגית שלך מה היא צריכה לתקן בטיפול?     מטפלים, פסיכותרפיסטים ופסיכולוגים, אינם חפים מטעויות.    ממש לא.    מטפל עשוי לדבר יותר או פחות מדי, לתייג רגשות באופן שגוי ונמהר, לנקוט עמדה דעתנית מעולמו האישי ולייעץ באופן לא מותאם, לאחר באופן כרוני לטיפול, להיות שיפוטי,  לנקר…
  איך מעצבים קליניקה של טיפול נפשי?  נקודות חשובות למטפלים     עיצוב קליניקה טיפולית    בקליניקה אורבנית מוקפדת של פסיכולוגית קלינית בצפון תל אביב, פוסע לתוך החדר מטופל חדש. מאחורי הפסיכולוגית ניצב דרך קבע אגרטל מעוצב ובו זר סחלבים טרי. בחדר ההמתנה מפכפכים מים ממזרקה מפוסלת, מפל הרים קטן…
עמוד 10 מתוך 13

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2025