טיפול פסיכולוגי (401)

  שנדור פרנצי  על בלבול השפות ותרומתו של פרנצי לפסיכואנליזה        שנדור פרנצי, תלמידו ומטופלו של פרויד, היה קלינאי משפיע בפסיכואנליזה המוקדמת, מהמעצבים הבולטים של התפתחות הטיפול הפסיכודינמי כפי שהוא מיושם כיום. פרנצי הדגיש את חשיבות הקשר הטיפולי והאמפתיה בתהליך הריפוי האנליטי. הוא קידם את רעיון הברית הטיפולית,…
  דיכאון וחרדה -  הפרעה אחת או שתי הפרעות שונות    האם מדובר על שני צדדים של אותה הפרעה או שדיכאון וחרדה הן הפרעה אחת?     למרות שבספרות המקצועית בבריאות הנפש, מופיעות דיכאון וחרדה כסיווגים אבחוניים נפרדים, בשטח קורה משהו אחר. קלינאים ומטופלים עדים למקרים רבים מספור של קומורבידיות: המתמודדים…
  דאגות של ילדים איך לעזור לילדים להתמודד עם לחצים ודאגות?     העולם, אנחנו יודעים, מפחיד למדי. במהלך התפתחותם, מתחילים ילדים להבין את הסכנות מאובדנים פוטנציאליים. עם ההבנה הזו, מפתחים חלק מהילדים פחדים וחרדות ולעיתים פוביות ספציפיות, אשר מרביתם חולפים תוך פרק זמן קצר.   חלק מהילדים מפתחים דאגנות נרחבת…
    למה חשוב ללמד מיומנויות DBT בבתי ספר?    מסגרות חינוכיות רבות מתקשות להתמודד עם התפרצות מוקדמת של הפרעות פסיכיאטריות בקרב בני נוער, והמציאות היא שלרבים מהם קשה למצוא מקום במוסד הולם, או שהם נמצאים על הגבול בין הצורך במוסד מיוחד המתאים למצבם הנפשי לבין היכולת להישאר במסגרת הרגילה.  …
התנהגות אובדנית אצל בני נוער:  זיהוי, הערכה והתערבות        עבור אנשי מקצוע שמטפלים במתבגרים עם קשיים מרובים וקושי בויסות רגשי , התמקצעות בהערכה ובטיפול בהתנהגויות אובדניות היא כמעט הכרחית. גם מתבגרים שמגיעים לטיפול ללא כוונות או התנהגות אובדנית עלולים לפתח כזו בעתיד כתוצאה משינוי בנסיבות, ולכן ידע בתחום הוא…
  טיפול  dbt לילדים ומתבגרים טיפול דיאלקטי התנהגותי (DBT) הוא שיטת טיפולית מוכחת להתמודדות עם קשיים בוויסות הרגשי. במאמר זה נתמקד ביישומים של טיפול דיאלקטי התנהגותי עבור ילדים ומתבגרים. במכון טמיר תוכלו לפגוש מטפל cbt מומלץ לילדים בתל אביב, מטפלים רגשיים ומטפלים מומחים לילדים, כמו גם בקליניקות העמיתות שלנו בכפר…
  מה ההבדל בין עבודה סוציאלית קלינית לפסיכולוגיה קלינית?    שאלה זו עולה לעיתים קרובות מצד פונים ופונות למכון טמיר, ככל הנראה על רקע ההפרדה הברורה שהייתה בעבר בין הפסיכולוגים לבין העובדים הסוציאליים.   בשאלה זו נתמקד כאן.  למען הגילוי הנאות, במכון טמיר מכשירים עובדים סוציאליים ופסיכולוגים כאחד.     …
  גישת הפסיכולוגיה ההומניסטית ויישומיה בטיפול נפשי   כתיבה:   אופיר ברגמן, MA, מאבחנת לקויות למידה   אסתר מכלוף, MA בפסיכולוגיה חינוכית       מה זה הומניזם?   לפי התפיסה ההומניסטית, האדם מצוי במרכז.   ממשלות הומניסטיות, למשל, הן בדרך כלל דמוקרטיות. הן אמורות לשרת את צרכי הפרט, לקדש…
    הפרעת דימוי גוף דיסמורפית (BDD)   מהי הפרעת דימוי גוף דיסמורפית (BDD)? מה הטיפול הפסיכולוגי המתאים עבורה? ומה הגורמים לה?       מהי הפרעת גוף דיסמורפית (BDD)?   BDD- Body Dysmorphic disorder, הקרויה גם Dysmorphophobia, ובעברית 'הפרעת גוף דיסמורפית', היא הפרעה נפשית פחות מוכרת לציבור הרחב, בהשוואה…
​​ הפסיכולוג שלך מפהק, מנקר או נרדם במהלך המפגש?     למה ניקור של פסיכולוג פוגע בנו? טיפול פסיכולוגי הוא מרחב בין-אישי יחודי ואחר:  יושבים בו שני אנשים, לאורך 50 דקות, כשמטרתם המשותפת היא לעזור לאחד מהם לחיות טוב יותר, להיות מאושר יותר.   האדם שעוזר לאדם השני הוכשר לכך,…
  מהי אישיות פאסיבית-אגרסיבית?   התנהגות פאסיבית-אגרסיבית היא דרך תקשורת בה כעס מובע בצורה לא עוינת לכאורה, דפוס אישיות בו אדם מבטא תוקפנות באופן עקיף, כמעט אף פעם לא באופן ישיר.    התנהגות פסיבית אגרסיבית יכולה לקבל מגוון צורות, בתלות באדם ובסיטואציה, אך לרוב היא מתאפיינת בהתחמקות, תירוצים, שקרים, דחיינות,…
  טיפול נפשי למבקשי מקלט מאפריקה    בשנת 2019, לפני ההוצאה לפועל של גירוש מבקשי מקלט, מהגרי עבודה, פליטים ו/או מסתננים ממדינות אפריקה, פורסמו שלל עצומות של פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, סופרים ומשוררים, טייסים, רופאים, אקדמאים, אמנים, בני נוער, וקהילות רבות אחרות, ומולן קולות שרואים בתהליך הגירוש צעד רגולטורי הכרחי, למשל במטרה לשקם…
האם הפסיכולוג יגיד לי מהי האבחנה הפסיכיאטרית שלי?   למרות שקיימת זכות חוקית של המטופל לדעת, ולקבל את הרשומות הרפואיות שכתב הפסיכולוג - השאלה היא כיצד נכון לתקשר את המידע.   מור צח מוכתר פנתה לעשרה מטפלים ופסיכולוגים מנוסים עם השאלה הבאה, וביקשה עליה תשובה אנונימית:   "במידה והמטופל מבקש…
  כולנו נהנים ומתגרים מריגושים, מצפים להם ומתאמצים להשיגם. תכלס'- החיים היו די משעממים בלעדיהם.   עבור אנשים שונים, התנהגויות שונות נתפסות כריגושים, וכמעט כל פעולה עשויה להיות מרגשת, אבל התחושה הבסיסית דומה מאוד אצל כולנו: אנשים נרגשים כשהם צופים בספורט, בסרטים, בהופעות, כאשר הם מתחדשים ורוכשים מוצרים, אוכלים בתאווה,…
  ​​ צורך לרצות מה מקור הצורך לריצוי יתר של אחרים? על ותרנות, פשרנות וקושי להתקדם בחיים       בואו נדבר על הנטיה לרצות את כולם: כולנו גדלים עם מסרים קבועים שמועברים אלינו דרך ההורים והסביבה הקרובה. אצל אנשים עם נטיה לרצות (to please) ניתנו בשפע חיזוקים מוקדמים עבור…
  מהם תהליכים מקבילים בפסיכותרפיה? כיצד הם מתבטאים בטיפול פסיכולוגי אישי, בקבוצה ובארגון?         תהליך מקביל הוא מושג בו משתמשים אנשי מקצוע מתחומי הטיפול הנפשי הדינמי-מערכתי, כדי לתאר חפיפה לא מודעת בין התהליך שקורה בין המטפל למטופל, לתהליכים אחרים שקורים בין המטופל לבין דמויות חשובות אחרות בחייו. תהליך…
  בריונות ואלימות ברשת   מאפיינים, מחקרים ודרכי התמודדות     העולם מקוון.   גם במקומות הכי נידחים בעולם.   תשאלו את הנוודים הדיגיטליים שחווים תבל ומלואה, שכל משאלתם היא ווי-פיי יציב...   מרבית התופעות שקשורות במהפכה הזו חיוביות: אנחנו יכולים ליצור חיבורים חברתיים גם עם אנשים ממקומות אחרים, לשמור על…
  מה זה ניכור הורי?   תסמונת הניכור ההורי, או בשמה הלועזי Parental Alienation Syndrome, מתארת מצב בו ילד מבטא ניכור עמוק כלפי אחד מהוריו, לעיתים קרובות על רקע הסתה נגדו. התופעה,שמקבלת לעיתים ביטוי משפטי במשברי גירושים, נטבע לראשונה בשנת 1985 ע״י פרופ׳ ריצ'רד גרדנר, פסיכיאטר ילדים אמריקאי.    חשוב לציין…
עמוד 12 מתוך 19

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024