שלי אבן הרה
שמי שלי, אני עובדת סוציאלית קלינית בעלת תואר שני M.S.W, מטפלת בגישה אינטגרטיבית בנס ציונה, טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים (CBT) וטיפולים דינמיים.
מתמחה בטיפול בנוער ומבוגרים.
בימים אלו מסיימת התמחות דו-שנתית בפסיכותרפיה התנהגותית-קוגניטיבית, במגמת טיפול זוגי הורי ומשפחתי.
בנוסף, אני מדריכת סטודנטים מוסמכת לעו״ס.
תחומי ההתמחות שלי כוללים טיפול בחרדות ופוביות ספציפיות, OCD, דיכאון, קשיי הסתגלות, הדרכות הוריות, קשיים ביחסים בינאישיים וזוגיים, והתמודדות עם מעברים ומשברי חיים.
בטיפול אני משלבת גישה פסיכודינמית המסייעת בזיהוי ועיבוד תכנים מעומק הנפש שמקורם בעבר וביחסים עם אחרים משמעותיים, לצד טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (C.B.T), טיפול רגשי ממוקד וקצר טווח באופן יחסי, מובנה, ממוקד ומכוון מטרה, כאשר המטופל שותף מלא בבניית התוכנית העבודה ולשינויים בה לאורך הדרך.
הייחודיות של טיפול C.B.T מתבטאת בהתמקדות ב'כאן וכעכשיו' ובחתירה לשינוי התנהגותי מחשבתי ורגשי בפועל.
גישה זו מטפלת בבעיות כמו וויסות רגשי, שליטה בכעסים, חרדה, דיכאון ודאגנות יתר.
היא מאפשרת לאדם לגבש תחושת מסוגלות ולהגביר תחושת ערך עצמי.
אני מאמינה
אני מאמינה שכל טיפול מתבסס על יצירת קשר אישי, והסכמה משותפת של מטרות הטיפול, תוך הבנה כי לכל אדם יש להתייחס באופן אינדיבידואלי ולהתאים את המענה הטיפולי הייחודי עבורו.
אני מאמינה שטיפול רגשי צריך להקנות סביבה תומכת ונעימה, סביבה מחזקת ומגדלת. אני חושבת שסביבה כזו מאפשרת לאדם להרגיש בנוח, לבטא את עצמו באופן חופשי ללא חשש משיפוטיות ועוזרת לו לפתח את
הייחודיות הסובייקטיבית שלו.
בתפיסתי טיפול נפשי הינו מקום בטוח, לדבר עם עצמך דרך הקשבה של אדם נוסף. מקום בו האדם מרגיש נוח ופתוח לגלות את עצמו, להיפתח, להתבונן עמוק פנימה, גם באמצעות נקודת מבטו של האחר.
חשוב שהמרחב הטיפולי יהיה מרחב מכבד ומאפשר, מרחב בו ניתן למצוא משאבים וכוחות פנימיים, שבעזרתם ניתן להתגבר על מכשולים רבים, כאלו שכלל לא שיערנו בליבנו שנוכל להתגבר עליהם.
אני מאמינה שבכל אחד טמון הכוח לשינוי וצמיחה. בעבודתי מתמקדת בכוחות והשגת תוצאות לשיפור איכות החיים, בין אם מדובר בהגשמה עצמית, מציאת משמעות לחיים ובין אם בהרחבת מעגל האפשרויות הקיימות, תוך יכולת לדבר ולהתיידד גם עם בעיות רגשיות, וללמוד כיצד ניתן להיבנות ולהתחזק דווקא משם.
אני מאמינה שתפקידי כמטפלת לעזור לאדם להבין את הקושי שלו ואת הדרכים לפתור את הקושי ולתת לו כלים לשינוי.
תאמו שיחת ייעוץ
עם ראש המכון: