מומחי cbt בפתח תקווה | מטפלי CBT מומלצים בפ״ת (2024)

טיפול CBT בפתח תקווה

 

טיפול CBT בפתח תקווה

לילדים, בני נוער ומבוגרים 

  

מומחי סיביטי בפתח תקווה

זה מכון טמיר

 

 

מה זה טיפול CBT?

 

טיפול התנהגותי-קוגניטיבי CBT הוכח פעם אחר פעם, במחקרים קליניים מבוקרים, כשיטת פסיכותרפיה יעילה, מבוססת ראיות, שעובדת מצוין ומצליחה במדויק ובמהירות לפתור קשיים נפשיים.

 

פסיכולוג קליני, או פסיכותרפיסט מוסמך, שעובד בגישה הקוגניטיבית התנהגותית באינטרנט או פנים אל פנים, חייב לעבור הכשרה ייעודית בלימודי טיפול CBT, וכמו בכל שיטה חשוב לוודא שהפסיכולוג / המטפל אכן רכש את הידע המתאים והמיומנויות הקליניות הייחודיות. 

  

 

מאין מגיעה השיטה?

 

מקורותיו של ה-CBT בשילוב בין הטיפול הקוגניטיבי, שפותח בשנות ה-60 ע״י אהרן בק ואלברט אליס, והטיפול ההתנהגותי, שפותח ע״י ב. פ. סקינר, ג׳וזף וולפה ואחרים.

 

בק ואליס האמינו שלכולנו יש מחשבות אוטומטיות שקורות באופן מיידי בתגובה לאירוע, מצב או גירוי. המחשבות או הקוגניציות הללו עשויות להיות מועילות ולהוביל לתחושות חיוביות ולהתמודדות אפקטיבית, אך הן עלולות גם להיות שליליות ולהוביל לתחושות של דיכאון או חרדה ולהתנהגות שאינה מסתגלת.

 

מחשבות שליליות אלה מבוססות לרוב על אמונות שאינן רציונליות או על עיוותים קוגניטיביים, למשל חשיבה בנוסח ״הכל או כלום״ המעוררת פרפקציוניזם, קשב סלקטיבי לתוצאות או אירועים שליליים תוך התעלמות מתוצאות חיוביות; קטסטרופיזציה והאמונה שיתרחש אסון אם משהו מסוים יקרה או לא יקרה ופרסונליזציה ותפיסה עצמית כגורם לאירועים חיצוניים מסוימים שבפועל האינדיבידואל אינו האחראי העיקרי להם.

 

 

 

 

עקרונות הגישה

 

טיפול cbt נבדל משיטות טיפול פסיכולוגי אחרות בכך שהוא מדגיש את השילוב בין קוגניציה (חשיבה), פעולה והתנהגות, תוך התייחסות לשיפוט, קבלת החלטות, ניתוח וביצוע. 

זוהי שיטת טיפול חדה,מבוססת מחקרים, ישירה ומגוונת, העוסקת במחשבות, לפחות באותה מידה שבה היא עוסקת ברגש.

 

 

 

המטפל והמטופל עובדים כצוות וחותרים לעבר המטרות שהוגדרו בתחילת הדרך.

 

בטיפול CBT אין כמעט הסחפות של המטפל ואין גלישה לשיחות ולאסוציאציות שאינן משרתות את השגת המטרה הטיפולית, ישירות או בעקיפין.

המטפלים פשוט נאמנים ועוקבים כמה שניתן אחר פרוטוקולים מוכתבים מראש, שתוקפו עבור הפרעות ספציפיות, באוכלוסיות שונות, במקומות שונים בעולם.

הנחת המוצא היא שקוגניציה, רגשות והתנהגויות נמצאים באינטראקציה הדדית מתמדת ביחסים של סיבה ותוצאה.

 

 

 

כמה זמן נמשך טיפול קוגניטיבי התנהגותי?

 

אחד מיסודות השיטה ההתנהגותית קוגנטיבית הוא ההתמקדות הישירה בהפחתה ואפילו העלמה של הסימפטומים, במהירות הגבוהה ביותר שניתן. בדרך כלל תוך מספר שבועות תוכלו להרגיש כבר בשינוי והטיפול עצמו אמור לארוך כמה חודשים גג. עם זאת יש לסייג ולומר כי משך הזמן שנדרש לשינוי יעיל ובר קיימא תלוי בהיקף הבעיות שאתם מתמודדים עמן ובחומרתן.

 

שאלת הזמן של טיפול CBT נובעת ישירות מהשאלות ששואלים מטפלי CBT בהשוואה למטפלים משיטות פסיכותרפיה אחרות: מטפלים קוגניטיביים-התנהגותיים מתרכזים בשאלות כמו ״מה?״ ו״איך?״ במקום בשאלות ״למה?״. שאלות למה הן כנראה יותר מעמיקות, אבל במבחן המציאות הן הרבה פחות תוצאתיות ויעילות. 

 

בעוד ששיטות טיפול פסיכולוגי רגילות חופרות פנימה לעומק השאלה מדוע אדם מרגיש חרדה או מדוע הוא סובל מהערכה עצמית נמוכה, הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי נצמד למחשבות, לרגשות ולהתנהגויות בהווה, ובמקום לבחון מדוע אדם פוחד מכלבים, הוא יתמקד בלסייע לו בהפחתת הפחד. עבור אנשים שמבקשים לדעת מה המשמעות לקיומם, יתאימו יותר גישות הטיפול הפסיכודינמיות.

  

 

למי מתאים CBT?

 

שיטת CBT החלה את דרכה בטיפול בחרדה ובדיכאון.

 

בחלוף השנים התפתחו וריאציות של הטיפול למגוון הפרעות וקשיים נפשיים: הפרעות קשב וריכוז, טראומה או התקף חרדה, OCD, טיפול CBT לילדים, בני נוער וחיילים, קשיי הסתגלות, קשיי ויסות רגשי וחושי, התקפי כעס, התמכרויות, הפרעות אישיות ואפילו הפרעות קשות המערבות פסיכוזה

 

 

איך לבחור מטפל/ת CBT?

 

הרבה אנשים שרוצים טיפול אבל לא יודעים איך ומאיפה בדיוק להתחיל.

ברור הרי שלא כל מטפל מתאים לכל מטופל.

 

 

אז איך מוצאים?

 

יש כמה דרכים למצוא מטפל, הראשונה והכי קלה זה לבקש המלצות מחברים, משפחה או מומחה לבריאות הנפש שכבר מכירים.

 

אם זו לא אופציה טובה דיה, אפשר לחפש אונליין, למשל ״מטפל ליד הבית״. יוביל אותכם לרשימת עסקים מקומיים בגוגל שמאפשרת להתחיל לחקור ולשים לב לפרטים, כמו המלצות, ניסיון רקע של המטפל והתואר שיש לו.
אפשר לשוטט ככה בין המטפלים באינדקסים השונים עד שמוצאים מישהו שמתאים לצרכים שלכם.

 

ואפשר בשיחת הכוונה איתנו.

 

 

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בחרדות

 

שווה להקדיש תת-פרק לטיפול CBT בהפרעות חרדה.

 

למה?

 

כי אנחנו חיים במציאות שבה קיים שיעור לא מבוטל של אנשים המתמודדים עם חרדה, ושיעור זה רק הולך וגדל.  יש הרבה מיתוסים סביב הפרעות חרדה, ולכן הקדשנו מאמר מקיף על חרדה כדי לשפוך אור על התופעה, מוזמנים לקרוא.

הנקודה היא שחרדה משפיעה על כל אחד מאיתנו.

 

ותקלטו את המספרים:

1 מתוך 6 ישראלים יסבלו לאורך החיים מחרדות שונות, וזה המון...  (הנתונים לפי סקר שערך לפני כמה שנים משרד הבריאות, כחלק מיוזמה עולמית שנועדה להעריך שיעורי שכיחות של הפרעות שונות, וסביר שמאז המספרים רק גדלו).

טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בחרדות מבוסס על ההנחה כי חשיבה מעוותת תורמת הרבה לשינויים בהתנהגות, ואם נשנה את ״מערכת היחסים״ שלנן עם המחשבות המעוותת הללו, נוכל גם לשנות התנהגויותף מחשבות ורגשות שמסבים לנו חרדה, דאגה וסבל. 

 

במהלך טיפול קוגניטיבי-התנהגותי בחרדה, ילדים, מתבגרים ומבוגרים, לומדים כיצד להטיל ספק באמיתות המוחלטת של הרגשות (אנחנו נוטים להיבהל מרגשות מפחידים, כאילו הם האמת ואין בלתה), לשיים אותה, פשוט לתת להם שם מתוך מגוון הרגשות המחרידים האפשריים (״אני מבוהל עכשיו, כי שמעתי התנגשות שנשמעת כמו תאונת דרכים״) וכך להבין את הארעיות שלהם, להתיידד עם שלל הרגשות, תוך למידת התפקיד שלהם, גם של אלה הקשים ביותר, לחפש ולזהות ראיות סותרות וללמוד את סוגי העיוותים החשיבתיים (יש בערך 15 עיוותי חשיבה, כמו חשיבה קטסטרופלית, חשיבה ב״שחור ולבן״ ותיוג).

 

 

 

 

למה CBT במכון טמיר פ״ת?

 

במכון טמיר מיומנים ומעורבים בטיפולי CBT בישראל:

 

בקיץ 2016 קיימנו הכשרה בינלאומית בת 3 ימים למטפלים על שיטת הטיפול DBT - שיטה ספציפית ממשפחת ה-CBT - בשיתוף פעולה עם המחלקה לרפואה פסיכולוגית במרכז הרפואי שניידר בפתח תקווה.

 

מטפלי ה-CBT והפסיכולוגים בפתח תקווה נבחרים בקפידה מתוך עשרות פניות של אנשי מקצוע. 

 

המטפלים שלנו עובדים בשיטות טיפול מגוונות מהגל השלישי של CBT, כמו סכמה-תרפיה וטיפול דיאלקטי התנהגותי, לצד שיטות פסיכולוגי בטראומה (PTSD), כמו חשיפה ממושכת (PE). 

אנחנו לומדים במשותף, כל העת, תוך הפקת לקחים באשר להתאמה בין מטופלים למטפלים ושיתופי פעולה עם מכוני מחקר ומרפאות ציבוריות באיזור.

 

ניתן להתחיל טיפול קוגניטיבי התנהגותי עם המטפלים/ות העמיתים/ות שלנו בפתח תקווה, בשפות עברית, אנגלית ורוסית וכן לאוכלוסיה הדתית.

  

 

 

בואו נדבר על הדברים

החשובים באמת

 

  

שיחת ייעוץ ממוקדת 

עם ראש המכון / מומחה ספציפי- 

בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)


 

 

 התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי

(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

  

Clinical Psychologists Tel Aviv

 

 

 

קראו המלצות מאומתות של

לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר

 

 

 

השאר תגובה

מה דעתך? מוזמנים להגיב!

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024