ד"ר ליה רינג | MSW | טיפול אישי, זוגי ומשפחתי בפתח תקווה

ליה רינג, MSW ליה רינג, MSW

 

ד״ר ליה רינג

  

שמי ליה רינג, אני עובדת סוציאלית (MSW) ומטפלת מוסמכת בפתח תקווה, בעלת תואר שני בהצטיינות במגמה טיפולית בפרט, ילד ומשפחה באוניברסיטת אריאל; בעלת תואר שלישי מהחוג לגרונטולוגיה-מדעי הזיקנה, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, באוניברסיטת חיפה; חוקרת בתחום זיקנה, תקווה, פרספקטיבת זמן וטראומה; עמיתת מחקר במרכז לחקר הזיקנה, באוניברסיטת חיפה; מרצה ורכזת הכשרה מעשית בתוכנית לתואר ראשון ובתוכנית להסבת אקדמאיים, בפקולטה לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית אשקלון; מתמחה בתחנה לטיפול זוגי ומשפחתי בפתח תקווה; מטפלת במכון לפסיכוטראומה; עמיתה בכירה במכון טמיר.

 

 

השכלה גבוהה והכשרות קליניות

 

השכלה אקדמית

 

  • תואר שלישי (Ph.D), הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, החוג לגרונטולוגיה-מדעי הזיקנה, באוניברסיטת חיפה. עבודת הדוקטורט עוסקת בקשר שבין תסמינים פוסט-טראומטיים לבין תפיסות זמן עתיד אצל אנשים בגיל העמידה, גיל מבוגר וגיל זיקנה, תוך התמקדות בתפיסות סובייקטיביות של מרחק מהמוות והשפעתן על תפיסות זמן העתיד בקרב אלו המתמודדים/ות עם אירועי חיים מלחיצים וטראומטיים בהווה ובעבר.

  • תואר שני בעבודה עבודה סוציאלית (MSW) בהצטיינות, במסלול המחקרי והקליני, בהתמחות בטיפול בפרט, בילד ובמשפחה, מאוניברסיטת אריאל.

  • בעלת תואר ראשון בעבודה סוציאלית (BSW), מאוניברסיטת אריאל.

  • בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה (MA), מסלול חד חוגי, מ"המרכז ללימודים אקדמיים", אור יהודה.

 

 

הכשרות קליניות נוספות

 

  • בוגרת מסלול ההשלמות להתמחות בטיפול זוגי ומשפחתי, "מכון שילובים".

  • השתלמות בנושא "טראומה ופגיעה- פרספקטיבה מקצועית"- השלכות נפשיות ורגשיות, מאפיינים בהקשר של טראומה ופגיעה, פרספקטיבה מקצועית, התערבות טיפולית ומענים.

  • השתלמות בנושא "טיפול מיני" – קרן שהם-שטראוס – תחנה לטיפול זוגי ומשפחתי פתח תקווה.

  • השתלמות בנושא "אלימות במשפחה" מטעם ויצ"ו, האגף לקידום מעמד האישה והאגודה לקידום העבודה הסוציאלית.

  • השתלמות בבניית תכנית התערבות טיפולית קבוצתית בנושא מיניות ומגדר בקרב בני נוער, סמינר שיין, פתח תקווה.

  • קורס פענוח ציורי ילדים. לימודי תעודה ב"מרכז הישראלי לפענוח ציורי ילדים"  בשיטת מיכל וימר.

 

 

 ניסיון מקצועי, קליני ואקדמי

 

ניסיון מקצועי קליני

 

בעברי, עבדתי כ-5 שנים בתפקיד עו"ס קידום נוער, בית היל"ה בפתח-תקווה. עבודתי התמקדה בטיפול וליווי של בני/ות נוער הנמצאים/ות בסיכון, אשר התמודדו עם קשיים רגשיים ומשברים שנבעו מתהליכי ההתבגרות, מצבי משבר אישיים (יציאה בשאלה, יציאה מהארון, אבדן, חרם חברתי, טראומה וכד') או משברים על רקע משפחתי (קשיי הסתגלות, גירושין, מעברים; דירה, מוסד בית ספרי, הגירה וכד'). בנוסף, ניהלתי במשך שלוש שנים את תחום "מיניות במרחב הבטוח" בקרב בני/ת נוער בסיכון. תכנית, אשר כללה קבוצות התערבות טיפוליות, שיח על מיניות בריאה והטמעת שוויון בשיח מגדרי לקבלת האחר/ת.

זאת ועוד, עבודתי כללה טיפול בגברים יוצאי השירות הצבאי אשר מתמודדים עם טראומה מטעם מטיב, המכון לפסיכוטראומה.

 

מעבר לכך, הנחיתי קבוצות טיפוליות מגוונות, ביניהן, במכון טמיר, קבוצה לשורדי/ות גזלייטינג. בנוסף, הנחיתי קבוצות טיפוליות ופסיכו-חינוכיות, הנוגעות להתמודדותם/ן של בני/ות הנוער עם מגוון סוגיות מחיי היום יום והוריהם של הנערים והנערות במסגרת זו. דוגמאות: קבוצת "משפט רחוב", המתמקדת בהנגשת מערכת המשפט לאוכלוסיות מוחלשות בכלל ובני נוער בסיכון בפרט. קבוצה זו הוצגה בכנס של העובדים/ות הסוציאלים/יות . קבוצת "מיניות במרחב הבטוח", שמטרתה להעלות לדיון ביקורתי נושאים הקשורים בזוגיות, נטייה מינית והזהות המגדרית דרך נעליהם/ן של בני/ות הנוער עצמם/ן, תוך התייחסות לחוויה האישית שלהם/ן בנושאים הללו, המעסיקים אותם רבות בגיל ההתבגרות. "קבוצת הורים"- קבוצה פסיכו-חינוכית עבור הורים למתבגרים/ות בסיכון. 

 

לאורך השנים, צברתי ניסיון בטיפול במבוגרים/ות. הטיפול התבסס על הגישה הפסיכו-דינאמית-מערכתית וכלל עבודה עם יחידים/ות כמו גם טיפול זוגי ומשפחתי. המסגרות בהן צברתי ניסיון הינן המרכז הגאה ומוסדות בבריאות הנפש; בית חולים "גהה" ובית חולים "לב השרון״. כחלק מהתפקיד, עבדתי עם צוות רב-מקצועי שכלל פסיכיאטרים/יות, פסיכולוגים/יות ומטפלים/ות נוספים/ות מדיסציפלינות שונות. זאת על מנת לבנות תכנית אישית לצד מערכתית עבור כל מטופל/ת בנפרד ובהתאמה.

  

 

המרחב הפרטי הקליני

 

כיום, אני עו"ס (MSW) מתמחה ב"תחנה לטיפול זוגי ומשפחתי בפתח תקווה", עמיתה בכירה במכון טמיר, מטפלת במטיב-פסיכוטראומה ובעלת קליניקה פרטית בפתח תקווה.

עבודתי הקלינית היא עם בני/ות נוער, זוגות, משפחות ואינדיבידואלים המתמודדים עם אירועי חיים קשים ומשבריים לרבות אירועים טראומטיים.

בנוסף, טיפול בא.נשים מהקהילה הגאה והקשת הקווירית בתהליכי יציאה מהארון, צמתי חיים משמעותיים והתמודדות עם החיים בארון ובחוצה לו.

 

ראייתי הטיפולית-קלינית, מתבססת על ראיה פסיכו-דינאמית וראיה מערכתית.

השילוב של שתי תפיסות אלו, מאפשר התבוננות עמוקה ברמה האינטרה-פסיכית הנפשית, לצד ראייה מערכתית רחבה. זאת ועוד, בעבודתי אני משלבת טכניקות המבוססות על טיפול נרטיבי כמו גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי ו-EMDR.

 

 

ניסיון אקדמי

 

בשנים האחרונות אני עוסקת גם בהוראה בתחום העבודה הסוציאלית וכיום, אני מרצה ורכזת הכשרה מעשית בפקולטה לעבודה סוציאלית, המכללה האקדמית אשקלון.

תכני הקורסים אותם נוגעים לתחום העבודה הסוציאלית ; מיומנויות בעבודה סוציאלית, המשפחה כמערכת, טיפול זוגי, שיטות התערבות עם הפרט והמשפחה ושיטות התערבות עם הקבוצה (מסלול תלת שנתי ומסלול תכנית ההסבה).

 

מעבר לכך, אני דוקטור לגרונטולוגיה, חוקרת וכותבת מאמרים בתחומים הנושקים גם לעבודתי הקלינית; תקווה, טראומה ואירועי חיים מלחיצים בקרב מבוגרים/ות וא.נשים במחצית השניה של החיים.

בהקשר זה, השתתפתי כמו גם הצגתי בכנסים בינלאומיים וארציים, בנושאים הקשורים לאירועי חיים מלחיצים וטראומה, זיקנה, קשרים בינדוריים והרצאות שונות בתחום הטיפול.

 

  

אני מאמינה

 

"וכל הזמן רצים שליחים הלוך ושוב אל ילדותי, כדי להביא משם דברים שהשארתי אותם או 

שכחתי, כמו מבית שעומד להיהרס, או כמו רובינזון קרוזו מן האנייה השוקעת לאט אל האי, כך 

אני מוציא מילדותי דברים וזיכרונות להמשך חיי״.

 -- יהודה עמיחי

 

כאשת טיפול, אני מאמינה שטיפול מיטיב עבור מטופל/ת/ים, מתחיל בקשר שנוצר בין המטפלת למטופליה, בהתאמה של המומחיות וההתמקצעות אשת הטיפול למטופל/ת/ים. זאת, מתוך ההבנה שמטרת הטיפול היא מתן מענה תרפויטי הולם לצרכים של המטופלים/ות ומתוך האמונה שטיפול מיטבי מאפשר תקווה- תנועה עדינה ממקום של כאב, ממצב "בלתי אפשרי לחשיבה" אל מקום שבו ניתן לשאת כאב "אפשרי", ובד בבד מתאפשרים אופטימיות ותיקון, מלא או חלקי, לסיפור חייו/ה של האדם וליכולת שלו/ה לשלבו בחיי היום יום ולחיות חיים טובים דיו.

 

אני מאמינה כאשת טיפול שעליי לעזור למטופל/ת/ים לגעת ברבדים שונים של הנפש, להבין ברמה עמוקה את רגשותיהם/ן ואת מסע חייהם/ן, הבאים לידי ביטוי בהתנהלות ובהתנהגות המלווה אותם/ן בחיי היום יום. כאשת טיפול, אני מאמינה כי עליי לסייע ולאפשר לכל מטופל/ת לחיות את חייהם/ן באופן מלא ומספק ככל שניתן ובסופו של דבר לתת לה כלים שיוכלו לעזור לעצמם/ן.

 

 

 

מענה לכל שאלה

(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):

התייעצות עם פסיכולוג מטפל

 

קראו המלצות 

 על טיפול במכון טמיר

 

 

נקרא 10485 פעמים

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024