הפרעות אכילה (17)

    סביר ששמעתם כבר על טיפול קוגניטיבי-התנהגותי, או CBT.  זהו טיפול נפוץ ויעיל להרבה אישוז נפשיים, שמציע פרוטוקולים טיפוליים ספציפיים שפותחו עבור הפרעות נפשיות ספציפיות.    לאחרונה פותחה גרסה ייחודית של טיפול CBT שתכליתה טיפול בהפרעות אכילה, המכונה CBT-E – טיפול קוגניטיבי-התנהגותי משופר.  הטיפול הזה נחשב לאחת השיטות היעילות…
    הפרעות אכילה הן בין ההפרעות הנפשיות המורכבות ביותר לטיפול. הן כוללות ספקטרום רחב של אמונות בעייתיות שנוגעות לגוף, למזון ולעצמי, ומחלחלות לכל תחום בחיי המטופל. מחקרים מראים כי אחד הגורמים המרכזיים לשימור ההפרעות הללו הוא האופן שבו המטופלים חושבים על עצמם ועל סביבתם, ויותר מזה – האמונות שלהם…
    מחקר זיהה ארבעה תתי-סוגים של הפרעת אכילה מסוג ARFID בקרב ילדים ומתבגרים. תתי הסוגים כוללים: סוג "משולב", סוג "רגישות חושית", סוג "חוסר עניין" וסוג "פחד", כל אחד עם מאפיינים ייחודיים. הבנת תתי הסוגים השונים עשויה לסייע בפיתוח גישות טיפול מותאמות אישית לכל ילד הסובל מ-ARFID.     הפרעת…
  אנורקסיה ופרפקציוניזם   במאמר זה נתייחס לקשר בין פרפקציוניזם לבין הפרעות אכילה. נתייחס לרציונל מאחרוי החיבור הזה ונסיים בדרכי טיפול שונות שיכולות לעזור.    פרפקציוניזם, כידוע, היא הנטייה להחזיק בסטנדרטים לא מציאותיים, לגבי עצמך שאיפה לשלמות שלעולם אינה יכולה לספק את מי שאימץ אותה. לפי מטה-אנליזה שבחנה את הקשר…
      אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה קשה המתבטאת בדימוי גוף מעוות, פחד לא רציונלי מעלייה במשקל והתעסקות מוגברת בשליטה על המשקל ומידות הגוף.   אנשים עם אנורקסיה עושים מאמצים רבים כדי לשמור על המשקל או להפחית אותו, בין היתר באמצעות הגבלת מזון, הקאות יזומות ופעילות גופנית קיצונית.  …
  מהי אנורקסיה לא טיפוסית?   כשרובנו חושבים על אנורקסיה נרבוזה סביר שנדמיין אנשים כחושים עם משקל נמוך מאוד, שלד ועצמות או משהו דומה.  אבל ישנו גם סוג שונה ומתעתע של אנורקסיה נרבוזה, בה המטופל/ת לא נראה רזה במיוחד. הפרעה זו נקראת אנורקסיה נרבוזה לא טיפוסית ויש בה את כל הסימפטומים של…
  דימוי גוף שלילי - מהיכן זה מגיע ואיך מתמודדים נכון?     מהו דימוי גוף?   דימוי גוף הוא שילוב של המחשבות והרגשות שיש לאדם לגבי גופו. הוא נע על רצף, בין חוויות חיוביות לשליליות, כך שאדם אחד יכול להרגיש תחושות חיוביות או שליליות בזמנים שונים, או שילוב של…
  תסמונת אכילת בלילה (NES) היא הפרעה ייחודית המאופיינת בדפוס מושהה של צריכת מזון שבה מתרחשים אפיזודות חוזרות של אכילה לילית ו/או צריכה מופרזת של מזון לאחר ארוחת הערב. ל-NES יש קשר להפרעות אכילה אחרות ולבעיות הקשורות לשינה.   תסמונת NES שכיחה יותר בקרב מתמודדים עם הפרעת אכילה זלילה (BED)…
סימנים ותסמינים של בולימיה אצל מתבגרים   בולימיה נרבוזה היא סוג של הפרעת אכילה המאופיינת באפיזודות חוזרות ונשנות של בולמוס אכילה ולאחר מכן התנהגות שמנסה לפצות על כמות המזון המוגזמת שנצרכה.    בולימיה כוללת טיהור באמצעות הקאות, צום, אימון יתר או שימוש לרעה במשלשלים ומשתנים כדי למנוע עליה במשקל.  …
  מתמודדים/ות עם אנורקסיה תופסים את גופם באופן מעוות ויש להם פחד עז מפני עלייה במשקל. עם הזמן, התנהגותם עלולה להוביל לסיבוכים חמורים.    סביר להניח ששמעתם על הפרעת האכילה אנורקסיה נרבוזה, שהסובלים ממנה מגבילים באופן קיצוני את צריכה המזון שלהם.      מהי אנורקסיה אתלטיקה? אנורקסיה אתלטיקה היא סוג של…
   מהי תסמונת אכילה בלילה? תסמונת אכילה לילית (NES) היא מצב המשלב אכילת יתר בלילה עם בעיות שינה. מי שסובל מ-NES אוכל כמויות גדולות לאחר ארוחת הערב, מתקשה לישון ואוכל גם כשהוא קם במהלך הלילה.    התסמונת משפיעה על מעט יותר מ-1% מהאוכלוסייה.     סימפטומים אנשים עם NES מפגינים כמה…
  התמודדות הורית כאשר הילד/ה מאובחן עם הפרעת אכילה       איך לשוחח עם ילד/ה שאובחן עם הפרעת אכילה?   אם הילד שלך אובחן עם הפרעת אכילה, הנה מה שאתה יכול לעשות כדי לעזור.   אם הילד מתכנס, מסוגר ותנודתי במצב רוח, השיחה איתו תהיה יותר מאתגרת. זה עלול…
  כמו כל מצב נפשי בפסיכאטריה, גם הפרעות אכילה נמצאות על רצף, בין התנהגויות נורמטיביות לבין הטווח הפתולוגי.    יחד עם זאת, ההתייחסות לסימני אזהרה חשובה במיוחד לזיהוי התנהגויות אכילה בעייתיות, כי לכולנו יש עניינים לא פתורים עם התחום.    כמה מהפרעות האכילה הנפוצות ביותר, כמו אנורקסיה, עשויות להיות קשורות…
  אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת האכילה הקטלנית ביותר, עם שיעור תמותה יוצא דופן בפסיכופתולוגיה - 5-20% אינם נשארים בחיים.   בהיותה על קו התפר בין הנפשי לבין הגופני, אנורקסיה מפגישה את המתמודדת עם מגוון בעיות בריאות.   אנורקסיה כרוכה בפגיעה גופנית רב-מערכתית, כאשר כמעט כל תהליך בגוף מושפע ממנה.  למשל, כ-50%…
  מהי הפרעת היטהרות? הפרעת היטהרות מוגדרת ע״י התנהגויות היטהרות חזרתיות במטרה להשפיע על משקל הגוף, ללא התקפי זלילה.   התנהגות של היטהרות כוללת הקאה, פעילות גופנית מופרזת, צום קיצוני, שימוש במשלשלים או משתנים (גלולות מים), חוקנים, קפאין או חומרים משתנים אחרים לשחרור מהיר של מזון ונוזלים בגוף. בני נוער המקיימים…
  התעסקות במראה לקראת החתונה   כתיבה:      צופית טסלר, פסיכולוגית בהתמחות קלינית, מכון טמיר ת״א       חתונות הן אירועי חיים משמעותיים, הכוללים בין היתר תצוגה פומבית של חתן וכלה, תוך שילוב מסורות וטקסים. לעיתים קרובות הן דורשות השקעה רגשית, פיזית וכלכלית. השקעה זו עשויה להפעיל לחץ…
  אטיולוגיה של הפרעות אכילה     במאמר זה נתחקה אחר הסיבתיות של הפרעות אכילה.   כפי שנראה בהמשך, חלק מהפרעות האכילה עוברות במשפחה, מה שמצביע על נטייה גנטית אפשרית. גם לחצים חברתיים, משפחתיים ותרבותיים, חששות לגבי דימוי גוף, עיוותי חשיבה קוגניטיביים וקונפליקטים רגשיים נוספים עשויים להשפיע על הסיכון לפתח…

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024