במכון טמיר אנו מאמינים שהצלחת הטיפול מתחילה היא לא רק להרגיש יותר טוב, אלא לחולל שינוי פסיכולוגי עמיד בחיי המטופל.
כדי ליישם מטרה זו אנו מקיימים שיחת ייעוץ אישית עם ראש המכון לפני שמתחילים את התהליך הטיפולי.
שיחה זו מאפשרת לנו להבין לעומק את הצרכים והאתגרים הייחודיים שלכם, ולבחון את ההתאמה המדויקת בין צרכי המטופל לגישה הטיפולי, ובכלל זה אפיון התאמה של אישיות המטופל למטפל.
כתובת ההכוונה יכולה להיות מטפלי המכון או מקורות מקצועיים אחרים שאנו מכירים, לפי הצורך שנמצא לנכון.
שיחת הייעוץ יוצרת גם מרחב של הכנה המייצר תחושת ביטחון ואמון, כולל הזדמנות לשאול שאלות ולהבהיר ספקות לפני שיוצאים לדרך.
למה חשובה התאמה אישית של טיפול ומטפל?
בהתבסס על מחקר שהתפרסם לאחרונה ב-JAMA Psychiatry ניתן להבין טוב יותר את החשיבות של התאמת המטפל למטופל בצורה מדויקת ואישית.
המחקר בחן את ההשפעה של התאמת מטפלים למטופלים על פי יכולות טיפוליות ספציפיות, והשווה זאת לשיטה הרגילה של הקצאת מטפל ללא התאמה מותאמת אישית.
המחקר גילה כי התאמת מטפלים למטופלים על פי ביצועיהם בתחומים טיפוליים מסוימים מובילה לשיפורים משמעותיים בתוצאות הטיפוליות. המטופלים שהותאמו למטפלים המתאימים לפי יכולותיהם חוו ירידה משמעותית בתסמינים, במצוקה הכללית ובפגיעה הפונקציונלית, בהשוואה לקבוצת הטיפול הרגילה (CAU). יתר על כן, לא נמצאו תופעות לוואי שליליות כתוצאה מההתאמה המבוססת, מה שמצביע על בטיחות ויעילות השיטה.
עוד נמצא כיההתאמה האישית בין מטפל למטופל לא משפיעה רק על תוצאות הטיפול אלא גם משפרת את ההרגשה הכללית של המטופל במהלך הטיפול. המטופלים שעברו הכוונה והתאמה אישית למטפלים דיווחו על תחושת ביטחון ונוחות גבוהה יותר, מה שמגביר את המחויבות שלהם לתהליך הטיפולי ומוביל להמשך טיפול מוצלח יותר. בנוסף, המחקר מראה כי ההתאמה המבוססת על חוזקות המטפל מאפשרת טיפול ממוקד ויעיל יותר, תוך התמקדות בצרכים הספציפיים של המטופל ובשיפור תחומים מרכזיים בחייו.
זיהוי חוזקות וחולשות של מטפלים
נקודה רגישה.
החוקרים השקיעו בתהליך הערכת ביצועים של מטפלים בשלב טרום הניסוי על מנת לקבוע את התאמתם למטופלים.
התהליך כלל מספר שלבים:
המטפלים נדרשו לספק נתוני טיפול היסטוריים מ-15 מקרים לפחות.
הערכת הביצועים התבססה על נתונים שנאספו באמצעות כלי הערכת תוצאות טיפול סטנדרטי (TOP), שכלל 12 תחומים של סימפטומים ותפקוד.
בכל תחום, המטפלים סווגו כיעילים, ניטרליים או לא יעילים.
המטפל היעיל הוא זה שמטופליו הראו שיפור משמעותי ויציב לאורך זמן בתחום מסוים, מעבר לצפוי על פי נתוני הנורמה.
מטפל ניטרלי הוא זה שמטופליו הראו שיפור ממוצע התואם את הצפי.
מטפל לא יעיל הוא זה שמטופליו הראו החמרה או היעדר שיפור משמעותי בתחום מסוים.
תהליך סיווג זה מאפשר זיהוי מדויק של חוזקות וחולשות של מטפלים בתחומים שונים, ומסייע בבחירת ההתאמה הטובה ביותר בין מטפל למטופל.
למה אנחנו לא ממליצים על מספר מטפלים?
בהתבסס על ממצאי המחקר, אנו מאמינים שההתאמה האישית והמדויקת בין מטפל למטופל היא קריטית להצלחת הטיפול. במקום להציע מספר אפשרויות למטופל לבחור מתוך, אנו מעדיפים לערוך התאמה שמבוססת על משתנים ספציפיים יותר, כמו אופי המטפל והמטופל, צרכים נקודתיים והעדפות אישיות (כגון העדפת מטפל גבר או מטפלת אישה).
התאמה אישית זה כימיה
המחקר מראה כי התאמה מדויקת מביאה לתוצאות טיפוליות טובות יותר. כאשר אנו מציעים מספר אפשרויות, זה עלול לפגוע בתחושת האינטימיות והייחודיות של הטיפול, כפי שהמחקר מדגים בכך שההתאמה המבוססת מביאה ליעילות גבוהה יותר. מעבר לכך, התאמה אישית מאפשרת לנו להתחשב בגורמים נוספים שמשפיעים על הצלחת הטיפול, כמו הכימיה האישית בין המטפל למטופל והיכולת של המטפל להתמודד עם הצרכים הספציפיים של המטופל.
אנו יודעים שפנייה לטיפול היא צעד אישי מאוד ודורשת תחושת ביטחון ונוחות. התאמה אישית מבטיחה שהמטופל ירגיש שמטפלו מבינים אותו בצורה עמוקה ומוכנים לתת מענה מותאם לצרכיו הייחודיים. המחקר תומך בגישתנו בכך שהוא מראה שהשקעה בהתאמה אישית מביאה לשיפור בתוצאות הטיפוליות, מה שמחזק את ההחלטה שלנו לא להציע מספר מטפלים אלא להתמקד בהתאמה המדויקת ביותר.
המחקר מספק תמיכה אמפירית לגישתנו הממוקדת בהתאמה אישית בין מטפל למטופל. על ידי התמקדות במשתנים ספציפיים ואישיים יותר, אנו יכולים להבטיח טיפול יעיל ואינטימי יותר, התואם בצורה מיטבית את צרכי המטופל ומוביל לתוצאות טיפוליות משופרות.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
שיחת ייעוץ ממוקדת עם ראש המכון
בזום או פנים אל פנים, 140 ש״ח
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
מקור:
Constantino, M. J., Boswell, J. F., Coyne, A. E., Swales, T. P., & Kraus, D. R. (2021). Effect of Matching Therapists to Patients vs Assignment as Usual on Adult Psychotherapy Outcomes: A Randomized Clinical Trial. JAMA psychiatry, 78(9), 960–969. https://doi.org/10.1001/jamapsychiatry.2021.1221