ד״ר נועם זילברמן | פסיכולוגית שיקומית מומחית | מכון טמיר ת״א

ד״ר נועם זילברמן ד״ר נועם זילברמן

 

ד״ר נועם זילברמן

 

ניסיון אקדמי

 

בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול מאוניברסיטת בן-גוריון, ותואר שני ושלישי בפסיכולוגיה שיקומית-קלינית מאוניברסיטת בר-אילן, פסיכולוגית שיקומית מומחית ועמיתת מכון טמיר בתל-אביב

 

במסגרת הדוקטורט ולאחר-מכן בשנתיים של פוסט-דוקטורט חקרתי את תחום ההתמכרויות, ובאופן ספציפי הבדלים אישיותיים, סביבתיים, ומוחיים בין סוגים שונים של התמכרויות לחומרים (סמים ואלכוהול) והתמכרויות התנהגותיות (הימורים ומין), זאת מתוך הרצון להבין מדוע אנשים מתמכרים לדברים שונים, ולסייע במציאת תכניות מניעה והתערבות המותאמות יותר לאדם ולהתמכרות ממנה הוא סובל.

 

 

ניסיון קליני

 

בהכשרתי הקלינית טיפלתי במשך שנתיים במסגרת התואר בקליניקה הקהילתית של בר-אילן. בנוסף השתתפתי כמטפלת במחקר על טיפול דינאמי קצר-מועד, ובמחקר על טיפול נרטיבי באבל מורכב.

טיפול זה לקוח מעולם הטראומה, ובו ישנה הרחבה של סיפור האובדן מתוך ניסיון להטמיע אותו בצורה אינטגרטיבית יותר בזיכרון המטופל.

 

לאחר התואר עשיתי ארבע שנות התמחות במחלקת שיקום נוירולוגי בבי"ח תל השומר. מדובר במחלקת אשפוז מלא אשר נותנת מענה לאנשים עם לקויות נוירולוגיות ומגבלות תפקוד בעקבות תאונות, חבלות, ניתוחים, אירועים מוחיים, ומחלות שונות כגון טרשת נפוצה, פרקינסון, סרטן, גיליאן ברה, תסמונת אהלרס-דנלוס (EDS) ועוד.

מדובר בעיקר בחבלות בעמוד השדרה ופגיעות ראש קלות. כפסיכולוגית במחלקה ליוויתי את המטופלים בזמן אשפוזם, וסייעתי בעיבוד הטראומה שעברו, בהסתגלות למחלקה ולטיפולים ובקבלת מצבם הנוכחי. באופן התואם למצבם ישנה התמודדות רבה עם דיכאון, חרדה, טראומה ובעיות הסתגלות. כמו-כן קיימת לעיתים התמודדות עם מצבי גוף-נפש, כגון קונברסיה והפרעות כאב. בעבודתי שיתפתי פעולה עם צוות רב-מקצועי הכולל רופאים, צוות סיעודי, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק ועובדים סוציאליים. מעבר לטיפול במטופלים עצמם התנסיתי רבות גם בעבודה עם בני משפחתם- בני זוג, הורים, ילדים ואחים, הן בטיפול פרטני והן בטיפול קבוצתי.

 

לצד העבודה באשפוז המלא הייתי חלק גם מהצוות הרב-מקצועי של מכון "צעדים- שיקום בתנועה", אשפוז היום של המחלקה אליו ממשיכים להגיע חלק מהמטופלים לאחר השחרור. שילוב זה איפשר לי ללוות את המטופל גם בשלב האקוטי לאחר הפגיעה, וגם בתהליך השחרור והחזרה לבית ולחיים ובהשתלבות חזרה בקהילה. כך יכולתי לקחת חלק פעיל מהשיקום של המטופל לאורך זמן. למחלקה זו גם מגיעים אנשים שלא עברו דרך האשפוז המלא, אך נזקקים לסיוע שיקומי ותפקודי מתמשך. במכון צעדים ישנן מספר מרפאות ייעודיות: מרפאת פרקינסון, מרפאת EDS ומרפאת נוירואונקולוגיה.

 

העבודה במחלקות אלו ציידה אותי בכלים לעבודה עם מצבים גופניים ונפשיים רבים, הפגישה אותי עם מטופלים ממגוון גילאים ומצבי חיים, וחשפה אותי לליווי בשלבים שונים של ההתמודדות. כחלק מההתנסות שלי לאורך השנים אני דוגלת בגישה אינטגרטיבית, ומשלבת בעבודתי הדינאמית גם כלים קוגניטיביים והתנהגותיים, טכניקות הרפיה וטכניקות של טיפול נרטיבי. כמו-כן עברתי השתלמויות קצרות של טיפול קבוצתי וטיפול קבלה ומחויבות (ACT).

 

כיום אני עובדת בקליניקה פרטית עם מגוון רחב של מטופלים.

 

 

אני מאמינה

 

"בריאות היא מצב של הרמוניה מוחלטת

בין הגוף, הנפש, והרוח"

 

- B. K. S. Iyengar, יוגיסט הודי 

 

 

החיבור שבין גוף ונפש מהווה לטעמי את המהות של הפסיכולוגיה השיקומית. בין אם אלו מצבים גופניים שמשפיעים על מצבנו הנפשי, ובין אם זו הנפש שמשפיעה על גופנו.

 

המטרה שלי כמטפלת היא לעזור לאדם למצוא בעצמו את הנפש הבריאה, אשר בתורה תסייע לו להתמודד עם אירועי חייו. נתקלתי רבות בעבודתי באנשים שחייהם השתנו ברגע אחד, ונוכחתי לראות כיצד תהליך נפשי מהותי מסייע בהתמודדות גם עם המצבים הקיצוניים ביותר.

 

אני מאמינה שקשר מכיל, אמפתי, לא שיפוטי וכנה, יכול לסייע לאדם למצוא את דרכו הנכונה.

פעמים רבות דווקא מקום שבו מעיזים להתבונן בכאב, ולא לחפש מיד את ההקלה, מאפשר לחוות הקלה משמעותית יותר בהמשך.

זו המטרה שלי בתהליך הטיפולי- לייצר קשר מבוסס אמון ופתיחות, בו ניתן יהיה לשהות גם בטוב וגם ברע, ולצמוח משניהם.

בהתאם לתפיסה השיקומית, אני מאמינה בעבודה אינטגרטיבית המותאמת למטופל ולצרכיו. אין לי שיטת עבודה יחידה, ואני מתאימה עצמי לאדם, לסיטואציה ולמטרות הטיפוליות. זאת כמובן תוך שיתוף מלא ובשיח עם המטופל.

 

טיפול הוא מסע- הוא לא תמיד פשוט, ולא תמיד נעים. יש ימים חמים וימי גשם, יש עליות וירידות, ויש פעמים שמתחרטים שבכלל יצאנו לדרך. אבל בסופו של דבר אם יוצאים אליו עם נכונות ורצון, ועוברים אותו עם האדם המתאים, מגיעים הרגעים בהם מבינים שהיה שווה לצאת לדרך.    

  

 

 

 

מאמרים של נועם (רשימה חלקית) 

 

זילברמן, נ,ת ו-רסובסקי, א׳, (2019) פרופיל אישיותי של אנשים עם התמכרויות שונות. מתוך פסיכואקטואליה.  

 

Zilberman N, Yadid G, Efrati Y, Rassovsky Y. Who becomes addicted and to what? psychosocial predictors of substance and behavioral addictive disorders. Psychiatry Res. 2020 Sep;291:113221. doi: 10.1016/j.psychres.2020.113221. Epub 2020 Jun 11. PMID: 32562935.

 

גוגל סקולר 

 

 

מספר רישיון בפנקס הפסיכולוגים: 

 

27-134730

 

נקרא 3930 פעמים

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024