צופית טסלר
שמי צופית טסלר, אני בוגרת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית בהצטיינות ותואר שני בתקשורת.
כיום בהתמחות בפסיכולוגיה קלינית במכון טמיר.
התנסיתי בטיפול במסגרת פרקטיקום במרפאה לבריאות הנפש ״רמת חן״ של כללית ובקליניקה של אוניברסיטת רייכמן.
בשירותי הצבאי, תחילה כמאבחנת פסיכוטכנית ובהמשך כקצינת אוכלוסיות מיוחדות ורישום פלילי, ראיינתי מועמדים לשירות ביטחון. אהבתי להקשיב לאחרים, להיחשף לסיפורי חיים שונים ולהיות חלק מתהליך מיונם לצה"ל.
בעקבות כך, בחרתי ללמוד פסיכולוגיה.
בשנים האחרונות לקחתי חלק בהתנסויות מעשיות בתור מדריכה חברתית במרכז לבריאות הנפש "שלוותה" ובמחלקה הפסיכיאטרית בבית החולים "איכילוב". כחלק מהתנסויות אלו השתתפתי גם בהדרכות שהועברו על ידי פסיכולוג ועו"ס קליניים.
בנוסף, במסגרת לימודיי, השתתפתי בסדנת מחקר במעבדה קלינית-מחקרית, המתמקד בחקר הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית (OCD).
בחרתי ללמוד ולעסוק בתחום בריאות הנפש משום שנפש האדם מסקרנת אותי מאוד ואני מרגישה סיפוק מלעזור לאחרים.
אני מאמינה
אני מאמינה שהתהליך הטיפולי מהווה עבור האדם מסע לשיפור איכות חייו.
הרגע שבו אדם מחליט שהוא מעוניין לפנות לטיפול הוא רגע משמעותי מאוד, המבטא את רצונו לשים את עצמו במרכז ולדאוג לעצמו.
בעיניי ישנה חשיבות רבה להתאמת המטפל עבור הפונה. שכן, כל אדם מגיע לטיפול כאשר הוא בגיל שונה, עם רקע אחר ומגוון רצונות וצרכים. ההתאמה בין המטפל למטופל משמעותית הן בהיבט האישי והן בהיבט המקצועי. זאת, משום שההתאמה חשובה ליצירת החיבור הבין־אישי בין השניים, המשפיע בתורו על מה שיעלה במפגש הטיפולי ובהמשך גם על יעילות הטיפול.
לדעתי חשוב שהמטופל יחוש במפגשים הטיפוליים הכלה מצד המטפל וביטחון אל מול המציאות. בתקווה שבהמשך יוכל למצוא את המרחב הבטוח הזה גם בעצמו. בזכות שיח מעמיק ושימוש בכלים מגוונים האדם יכול להרגיש הקלה ולגלות כוחות נפש פנימיים. כך, הטיפול עשוי לאפשר לאדם להצליח להבין את עצמו טוב יותר תוך תחושת זהות עשירה, וכן להצליח להתמודד עם סיטואציות שונות בחייו ואף להגיע להגשמה עצמית – בין אם באמצעות קבלה עצמית ובין אם דרך יצירת שינוי מחשבתי או התנהגותי.
על טיפול במכון טמיר
צופית היא האחראית למניעת הטרדה מינית במקום העבודה מטעם מכון טמיר