פוסט-טראומה (36)

      ביטוי יצירתי יכול להיות דרך מצוינת לעזרה נפשית, בייחוד עבור מי הזקוקים לעזרה ובטיפול בהתמודדות עם חוויות טראומטיות.   דיבור פתוח, ישיר וגלוי לב על טראומה יכול להיות אתגר לא פשוט.  מתמודדים עם הפרעת דחק פוסט-טראומטית עושים המון כדי להמנע ממפגש עם טראומה והטריגרים המחוברים אליה.  טיפול…
    האם כדאי לפתוח כל טראומה נפשית כדי לעבד אותה או שישנן חוויות שעדיף שתישארנה מודחקות?   הסוגיה של ״פתיחת הטראומה״ מעלה שאלות ודיונים רבים בקהילת הפסיכותרפיה.   בקרב נחשפים לטראומה עולה לא אחת חשש מפתיחה מחודשת של פצעי העבר, מה שמוביל לעיתים להימנעות מטיפול, הכל כדי לא לפגוש…
   טיפול EMDR ברמת השרון, הרצליה והאזור       צליל עמוס סגל שוחחה עם שרון ריגאי, מטפלת מנוסה בגישת EMDR, עמיתת מכון טמיר בשרון:     מתי יש לשקול שילוב EMDR?   כדאי לשקול לשלב טיפול EMDR לעיבוד חוויות וזכרונות במספר הקשרים:   תמונות חקוקות בזיכרון הגורמות לכאב רגשי…
     מהי טראומה?   ניתן לתאר טראומה פסיכולוגית כחוויה הגורמת למצוקה נפשית, לרוב כאשר מדובר בסיכון חיים לאדם שנחשף לטראומה או לאדם בקרבתו.    יחד עם זאת, טראומה היא סובייקטיבית ויכולה להשתנות מאדם לאדם. לדוגמה, אירועים כמו אסונות טבע, לחימה או התקפות טרור יכולים להיות טראומטיים, אבל גם להיפרד…
  תקיפה והתעללות מינית היא חוויה טראומטית שעלולה להשאיר צלקות פסיכולוגיות ארוכות טווח. השלכותיה של אלימות מינית עלולות להשפיע על כל היבטי חייו של אדם ולהקשות על ההתמודדות עם חיי היומיום. פנייה לטיפול יכולה להיות צעד מכריע לקראת ריפוי והחלמה, אך עבור נפגעים רבים, תהליך הפנייה לטיפול מלא במכשולים ואתגרים.…
    להביט לטראומה בעיניים   השבת טראומה (Trauma reclaming) היא תהליך הכולל הכרה ועיבוד של טראומה פסיכולוגית, במקום לחיות במצב השרדותי לצדה.   לא ברור מי טבע לראשונה את המונח אבל הרעיון עצמו נחקר במגוון תחומים, כולל פסיכולוגיה, סוציולוגיה ולימודי תרבות. תהליך החזרת טראומה כולל בדרך כלל הכרה ועיבוד של…
    ישראל חוותה אירוע טראומטי לאומי שזעזע את אמות הסיפים. הטרגדיה הזו הותירה חותם עמוק בלבבות והביאה את סוגיית הטראומה למרכז השיח הציבורי והמקצועי כאחד. יום השנה הראשון לאירוע מתקרב, ומבעד לענני המאבק המפצלים של טקסי הזיכרון, אנחנו עומדים בפני טריגר של יום זיכרון ראשון, בו מזמינים אותנו להיזכר,…
      הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD) היא הפרעה נפשית המופיעה אצל 10% מהנחשפים לאירוע מסכן חיים.   במאמר זה נעמוד בקצרה על ההבדלים המגדריים בהתמודדות עם PTSD: הביולוגיים, הפסיכולוגיים, ההורמונליים והתרבותיים, זאת כהסבר אפשרי לשכיחות הגבוהה יותר של PTSD בקרב נשים.       מה ההבדל בין שכיחות של PTSD…
    מהו טיפול חשיפה בכתיבה?   טיפול חשיפה בכתיבה, או Written Exposure Therapy) WET), הוא טיפול פסיכותרפי המורכב מפרוטוקול טיפולי פשוט וקצר.  המטופלים/ות, שמתמודדים עם טראומה נפשית, מתבקשים לכתוב ברציפות על האירוע הטראומטי, לאורך 30 דקות, במהלך חמישה מפגשים טיפוליים בסך הכל.  אורך כל מפגש עם המטפל הוא 40 עד…
  מהי צמיחה פוסט טראומטית?   צמיחה פוסט-טראומטית (PTG) היא תופעה פסיכולוגית לפיה מתמודדים עם מצוקה פסיכולוגית בעקבות טראומה יכולים לצפות לעתים דווקא לצמיחה חיובית בעקבותיה.    התאוריה פותחה ע״י הפסיכולוגים ריצ׳רד טדסקי ולורנס קלהון במהלך שנות ה-90 והיא גורסת כי לאחר שחוו אירוע טראומטי, אנשים מדווחים על שלוש דרכים עיקריות בהן השתפר התפקוד…
  אימון לחיסון בפני לחצים (Stress Inoculation Training או SIT) היא שיטת טיפול הכוללת לימוד ותרגול מיומנויות התמודדות לניהול מתח וחרדה.   התהליך כולל שילוב מודולרי של כלים וטכניקות בגישת CBT, כמו  אימון בהרפיית שרירים עמוקה, הבניה קוגניטיבית מחודשת, תרגילי נשימה, אימון במיומנויות אסרטיביות, עצירת מחשבות, משחק תפקידים ודיאלוג עצמי מודרך.…
  על הקשר בין הפרעות אכילה וטראומה נפשית   בהנחה שרעב הוא מה שמניע אנשים לאכול, קל לקבל שאדם אוכל כדי להגיע לשובע.  אבל במקרה של אכילה רגשית או צריכת ״מזון מנחם״ יש אסכולה המציעה שהסיבה נעוצה דווקא בפוסט-טראומה.      נתונים מחקריים חושפים את ההשפעה של מתח וחרדה על…
  כיום ברור לכל כי טראומה היא לא רק פיזית אלא גם רגשית ופסיכולוגית.    כל אירוע טראומטי, בין אם זו מתקפת טרור, אלימות פיזית קיצונית או אסון טבע, מותיר אחריו השפעה פסיכולוגית, והההכרה בנוכחות השפעה כזו היא צעד ראשון לקראת ריפוי.     לטראומה יש השפעה מגוונת על אוכלוסייה…
  איך אנחנו מגיבים לאירוע טראומטי?   הרבה לפני שמתפתחות הפרעת דחק פוסט טראומטית, קיימות תגובות נורמטיביות ואקוטיות לחשיפה למצבים בהם מתעוררת סכנת חיים.    מבחינה היסטורית, המונח "הפרעת דחק חריפה" נטבע במהלך מלחמות העולם הראשונה והשניה כדי לתאר תסמינים נפשיים של חיילים שסבלו מהלם קרב, ולכן כונה גם "תגובת…
עמוד 2 מתוך 2

שיחת הכוונה לקבלת המלצה על הפסיכולוג/ית שלך:

הכניסו את הטלפון שלכם ואנו ניצור עמכם קשר בהקדם
חסר שם מלא

מס׳ הטלפון אינו תקין

מה חדש?

דברו איתנו עוד היום להתאמת פסיכולוג או פסיכותרפיסט בתל אביב ובכל הארץ! צור קשר

מכון טמיר הוא מוסד מוכר ע״י מועצת הפסיכולוגים ומשרד הבריאות להסמכת פסיכולוגים קליניים

נחלת יצחק 32א׳, תל אביב יפו, 6744824

072-3940004

info@tipulpsychology.co.il 

פרטיות ותנאי שימוש באתר

הצהרת נגישות

שעות פעילות:

יום ראשון, 9:00–20:00
יום שני, 9:00–20:00
יום שלישי, 9:00–20:00
יום רביעי, 9:00–20:00
יום חמישי, 9:00–20:00
 

© כל הזכויות שמורות למכון טמיר 2024