קשה לעכל את השינוי שאנחנו עוברים בחיי העבודה בארץ ובעולם בתקופת משבר הקורונה, עם למעלה ממיליון מבקשי עבודה חדשים. בבת האחת נשמטה הקרקע מתחת ליציבות היחסית של חיי העבודה ופתאום נדמה שמה שהכרנו כבר איננו בתוקף. האתגר שלנו הוא לצאת מהסיפןר מחוזקים יותר, עם תשובות לשאלות ומענה להזדמנויות.
ככל שחולף הזמן מפריצת המגיפה, נראה שהדאגות של אנשים משתנות: בהתחלה, רבים סבלו מחרדה עזה מפני הוירוס וממצב בריאותם ובריאות יקיריהם. לאחר מכן עבר מרכז המסה לדאגות לגבי כספים. לאחרונה, סוגיות של מערכות יחסים באות יותר לידי ביטוי. גם זה משתנה כל הזמן.
נשמע תיאורטי?
בואו נקרא.
משבר בקריירה בימי המגיפה
המוח שלנו לאחובב עמימות.
בתקופה המוזרה הזאת, בעיצומה של מגיפת הקורונה אנחנו מוצאים את עצמנו במצב מתמיד של חוסר וודאות, מחפשים תשובות ותוהים מה יוליד יום בחיים האישיים, הבריאותיים והמקצועיים.
זה נראה כמו הזמן הכי לא מתאים לבנות ולדייק את הקריירה או למצוא הזדמנויות חדשות, אבל במציאות, משבר הוא באמת הזדמנות לבחון את הדברים מחדש ואולי לשנות לכיוונים שלא היו מתאפשרים בכל דרך אחרת.
אלברט איינשטיין אמר,ש"באמצע הקושי, טמונה ההזדמנות." מאבק, נסיבות בלתי צפויות ותנאי עמימות גורמים ללחץ וחרדה, אבל יכולים גם לסלול דרך לאפשרויות חדשות.
הנה כמה טיפים שעשוים לסייע בימי המשבר התעסוקתי שנכפה עלינו עם המגיפה:
-
השארו חיוביים וממוקדים בעתיד - סביר שגם בשוך הסערה, המציאות תהיה שונה משהייתה לפני כן, לטוב ולרע.
-
קחו יוזמה והציעו לאחרים עזרה - מנהיגות אישית וקהילתית היא כלי מרכזי לחווית מסוגלות.
-
התחדשו תוך ניסיון לפתור בעיות חדשות שמכתיב המשבר
אנו מזמינים אתכם לפנות אלינו לייעוץ פסיכולוגי באינטרנט עם פסיכולוגית תעסוקתית, לסדרת שיחות של התארגנות מחדש, הסתגלות וחשיבה מודרכת.
משברי קריירה
אירופה המערבית של שנת 1700 היו בערך 400 מקצועות שאפשר לבחור מהם.
היום יש בערך 500,000. לא פלא שלפעמים יש לנו קצת קושי לבחור מה אנחנו רוצים לעשות...
אנחנו משליכים את האושר שלנו ותולים אותו בעבודה ואהבה. עם זאת, ביחס לשניהם לפעמים אנחנו מסרבים לתכנן באופן מתודי, להבין את עצמינו לעומק, להתאזר בסבלנות וללכת לשנות את עצמינו לפני שאנחנו פועלים כלפי חוץ. אנחנו מתבססים על אינסטינקטים , דווקא במקומות הלא נכונים.
לעיתים רחוקות בחיים קורה שאנחנו במקביל גם כל כך לא מסופקים וגם כל כך לא בטוחים לגבי מה יכול לספק אותנו, כמו שזה קורה לנו ביחס לעבודה שלנו.
אנחנו יודעים רק מה לא טוב , ולא מה יכול להיות יותר טוב. אמנם צרת רבים אינה חצי נחמה אבל עדיין אפשר להודות שלפעמים זה קצת מקל לדעת שעוד אנשים מצויים באותו המצב כמו שלנו.
השעה הכי קשה עבור משבר הקריירה היא שבת אחה"צ, סביב 17:00, כאשר התקוות והאפשרויות שמציב בפנינו סוף השבוע מתנפצות אל תוך המציאות הקרה של יום ראשון...
המשמעות המודרנית של החיים, שתחומי העניין שלנו ימצאו ביטוי חיצוני בצורה שאחרים ימצאו אותה שימושית ושתביא לנו מספיק הכנסה לאורח חיים בורגני, היא מאד אמביציוזית, יפה ובעייתית.
למעשה זה רק התחיל לא מזמן (מבחינה היסטורית), שאנחנו מנסים לא רק להכניס כסף באמצעות העבודה אלא גם להיות מאושרים ומסופקים עם העשייה שלנו בה. הדבר היה עשוי להישמע מאוד מוזר לדורות לפנינו, למשל לפילוסופים ואנשי הרוח שמעולם לא עבדו, או למעמד הפועלים שהיו מאד רוצים לא לעבוד.
משבר הקריירה מקצין כאשר אנחנו חשים שהכשורים שלנו לא שווים אלמלא הם מכניסים לנו כסף, אנחנו משתפרים בהם כל הזמן, והם לא נותרים בגדר תחביב...
רבים מאיתנו עדיין לכודים בתוך "כלוב הקריירה" שנוצר לנו מבחירה שנעשתה על ידי אותו/ה הילד/ה שהיינו בשנות העשרים לחיינו, והתבססה על כמה שידענו אז על החיים ועל עצמינו...
חשוב לזכור כי הייעוד שלנו נמצא איפשהו במקום המפגש בין הכישורים שלנו לנטיות שלנו, יחד עם הצרכים שמכתיב העולם סביבנו.
פעמים רבות אנחנו לא עושים שינוי בקריירה כי אנחנו רואים בזה משהו טרנספורמטיבי וגדול, בעוד שבעצם שינוי קריירה יכול להתחיל מקורס ערב או התנדבות פעם בשבוע.
פעמים רבות אנחנו שופטים מקצוע מסוים לפי תפקיד הכניסה אליו, אבל בין איך שהקריירה נראית בחמש השנים הראשונות לבין איך שהיא תראה בהמשך יש הבדל משמעותי. למעשה להרבה מהתפקידים הכי טובים אין התחלות טובות בכלל....
מה שמרבית האנשים הכי היו רוצים זה עבודה עם משמעות. בפועל זה אומר בקיצור, עבודה שמשככת סבל או מגבירה הנאה בחייהם של אחרים. כאשר עבודה מרגישה משמעותית, אנחנו נהיה מוכנים לעשות בשבילה המון.
האם אתם מוכנים לבחון את עצמכם לעומק, לעשות תהליך שיטתי, להגיע למסקנות שמותאמות לכם ולהתחייב לתכנית פעולה בנושא?
כתיבה:
פסיכולוגית תעסקותית ארגונית מומחית
יחד עם מומחי מכון טמיר
עדכון אחרון:
1 באפריל 2022