אורנית אלבז שחר
שמי אורנית אלבז שחר, אני בעלת תואר שני (MSW) בעבודה סוציאלית קלינית מאוניברסיטת חיפה; מטפלת קוגניטיבית התנהגותית (CBT) בקריית מוצקין כעמיתת במכון טמיר; בוגרת התוכנית לפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית בחסות אוניברסיטת חיפה, העומדת בדרישות האגודה הישראלית לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (איט"ה); פסיכותרפיסטית למבוגרים בקריית מוצקין למבוגרים.
רקע קליני
הגישה המרכזית בעבודתי היא הגישה הקוגניטיבית התנהגותית אשר מותאמת לטיפול בקשת רחבה של קשיים ומצוקות חיים.
גישה ששמה דגש מיוחד על שיתוף פעולה עם המטופל, הן בבניית התוכנית הטיפולית תוך הצבת מטרות ממוקדות החשובות למטופל לעבוד עליהן והן בתהליך יישום התוכנית הלכה למעשה, בחדר הטיפולים ומחוצה לו.
אני מאמינה
אני רואה בכל טיפול נפשי זכות ללוות אדם שבחר לצאת אל המסע, אולי האמיץ בחייו, המסע לעבר עצמו.
מדוע אמיץ?
מפני שהנטיה של רובנו היא להישאר במוכר לנו, קשה ככל שיהיה!
ולעיתים תוך בריחה מהסתכלות פנימה.
נדרשות 'תעצומות נפש' רבות כדי להתבונן על עצמנו ועל חיינו, כפי שהם היום, ללא פשרות, ולחוות את הפער בין הקיים לבין המקום בו אנו רוצים להיות.
הפער הזה אמנם מעורר לעיתים כאב, אך התהליך הטיפולי מתקיים בצוותא, בעבודה משותפת של מטפלת ומטופל/ת, מקום בו מקבלים עזרה שמסייעת להתמיר את הכאב הנפשי לכדי מנוע של גדילה וצמיחה ובתהליך מעצים להגיע למקום טוב יותר בחיים, קרוב יותר למי שהיינו רוצים להיות.
הדרך להגשים את מטרות חיינו מתחילה בהכרה ובקבלה של המקום בו אנו נמצאים כיום, מה שמכונה בספרות הפסיכולוגית ״פרדוקס השינוי״.
אני מאמינה גדולה בכלים שניתנים בטיפול CBT, שמאפשרים לעשות שינוי פרקטי בחיים באמצעות תהליך מקביל, שאינו סותר, בין קבלה עצמית לבין מחויבות לשינוי.
מטפלת בחרדה, דיכאון והפרעות נוספות.
בעבודה אקטיבית ומשותפת בתהליך, ניתן לגדול ולצמוח פנימית וחיצונית, בתקופת הטיפול ולאחריה.
מענה לכל שאלה
(המענה אנושי, לפעמים לוקח זמן):
על טיפול במכון טמיר