אופיר בן יעקב
שמי אופיר בן יעקב, ואני עובד סוציאלי קליני עם מומחיות בפסיכותרפיה אנליטית דינמית.
אני מתמחה במתן שירותים טיפוליים לילדים, מתבגרים ובוגרים בחולון, עמית מכון טמיר בעיר.
במקביל, אני לומד לדוקטורט בעבודה סוציאלית, כשהמחקר שלי מתמקד בתחומי ההורות ובהשפעת אירועי חיים קודמים על הדינמיקה ההורית.
כמו כן, אני מרצה בתחומים אלו במוסדות אקדמיים ומלמד במכללת אשקלון לסטודנטים הלומדים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית.
בעשור האחרון הקדשתי את מאמציי המקצועיים לעבודה במסגרת המרפאות הציבוריות לבריאות הנפש המופעלות על ידי משרד הבריאות. במסגרת זו, ערכתי מפגשי טיפול פרטניים וקבוצתיים למטופלים בקבוצות גיל שונות. במהלך עבודתי, נתקלתי במגוון רחב של אתגרים ודילמות איתם מתמודדים אנשים בשלבים שונים של חייהם. אתגרים אלה כוללים נושאים כמו דיכאון, חרדה, הפרעות בבריאות הנפש, קשיים הקשורים למשבר, שביעות רצון והגשמה כללית מהחיים, דינמיקה של מערכת היחסים ודאגות הוריות.
במסגרת תפקידי במרפאה, אני מעניק הדרכה לסטודנטים/ות בתחומי הטיפול באמנות ועבודה סוציאלית. כיום אני בשנה האחרונה להתמחות שלי בפסיכותרפיה אנליטית דינמית בהלפבא.
השכלה והכשרה מקצועית
סיימתי את לימודי התואר הראשון בעבודה סוציאלית באוניברסיטת חיפה. בהמשך למדתי בסמינר הקיבוצים מסלול הסמכה שנתיים בהנחיית קבוצות באוריינטציה דינמית. המסע האקדמי שלי נמשך עם ההרשמה לתכנית לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית באוניברסיטת בר אילן אשר אותו סיימתי בהצטיינות. כחלק מלימודיי לתואר, סיימתי בהצלחה את עבודת התזה שלי בהצטיינות. בעקבות הישג זה, המשכתי לתואר שלישי בעבודה סוציאלית. אני עוסקת במחקר מתמשך ומפרסם את מחקריי בכתבי עת מובילים בתחומי הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה ברחבי העולם.
ניסיון מקצועי
הניסיון הטיפולי הרב שלי משתרע על פני 12 השנים האחרונות, וכולל עבודה במסגרות שיקום עבור אנשים צעירים המתמודדים עם הפרעות/מחלות בבריאות הנפש. כמו כן הענקתי טיפול למגזרים מגוונים בחברה במרפאות ציבוריות המנוהלות על ידי משרד הבריאות. הגישה הטיפולית שלי מושרשת ביסודה במסגרת דינמית, אם כי אני בקיא בשילוב טכניקות של טיפול התנהגותי, כמו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT).
אני מאמין
אני מאמין בתוקף שהיסוד של הקשר הטיפולי טמון בפתיחות, אמון הדדי, קבלה לא שיפוטית והבנה של ההיבטים הכמוסים ביותר של חוויותיו של האדם. דעתי היא שיש להתאים טיפול אפקטיבי ליכולותיו של כל מטופל תוך קביעה וכיבוד גבולות מתאימים. אני רואה את הקשר הטיפולי כתהליך מקביל לצמיחה אנושית, שלעיתים דורש סבלנות. עם זאת, בתנאים הנכונים, אנשים יכולים לפרוח ולממש את הפוטנציאל שלהם. תפקידי בטיפול הוא לעודד סביבה (פנימית וחיצונית) תורמת לצמיחה ולגילוי עצמי זה.
תאמו שיחת ייעוץ
עם ראש המכון: