דנה פיינר
שמי דנה פיינר, בוגרת תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית (MSW) באוניברסיטת בר-אילן, תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה (B.A) במכללה האקדמית ת"א-יפו.
במהלך לימודי התואר השני עברתי שנות הכשרה בשלושה מקומות שונים. את שנת ההכשרה הראשונה העברתי בדיור המוגן של עמותת 'אנוש', ראשל"צ. תפקידי היה כמתאמת טיפול, במהלכו העברתי טיפולים רגשיים למתמודדים עם סכיזופרניה.
בשנת הלימודים השנייה טיפלתי במרכז דלב שרחובות. מדובר במרכז למניעת אלימות במשפחה. במהלך השנה טיפלתי בנשים וגברים שהיו בעבר, או בזמן הטיפול, בזוגיות בעלת פן אלים. בנוסף, הדרכתי עם סטודנט נוסף שלמד איתי קבוצת נשים נפגעות אלימות. העבודה הייתה מאתגרת, מעניינת ומספקת, ועסקה בנושאים של דימוי עצמי, הבנת מנגנון מעגל האלימות, ביסוס מיקוד שליטה פנימי ועיבוד היחסים שהיו/הינם על-מנת ללמוד כיצד לבנות או להגיע לקשר בריא.
בשנת הלימודים האחרונה הייתי בעמותת 'איכות בשיקום' שבחולון, שם טיפלתי במטופל שאובחן עם OCD.
באשר לטיפול, מאז שהכרתי את עצמי ידעתי כי זה מה שאני מעוניינת לעשות. תמיד ידעתי שאני אוהבת להקשיב ולעזור, ומכאן הבנתי כי ברצוני להיות מטפלת. בנוסף, אני מאמינה כי מטפל טוב צריך להכיר גם את מקומו של המטופל, לשים עצמו בנעליו, על-מנת להבין את זווית ראייתו בסיטואציה הטיפולית. אין ספק שכמטופלת, למדתי המון על עמדת המטפלת שאני רוצה להיות. הגעה לטיפול היא דבר אמיץ, מדובר בבחירה עצמית ובלקיחת אחריות.
התהליך עשוי להיות מורכב ולא פשוט, תהליך שדורש סבלנות והתמדה, אך ההשקעה העצמית שווה את המורכבות הזו. טיפול הוא לא קסם, הדברים דורשים זמן והבשלה, וכשרואים את הפירות- אין דבר מרגש ומספק מזה. היחסים הטיפוליים הם יחסים בעלי ייחודיות, מבוססים על אמפתיה וקשר קרוב. הקשר הטיפולי הינו מרחב בטוח המאפשר התנסות ולמידה, ומכאן גם יישום בעולם שמחוץ לחדר הטיפול.
אתגר התיאום וההכוונה לטיפול
החיים מזמנים בפנינו אתגרים רבים, ולעתים, כשאלו מגיעים אלינו, אנו מרגישים את השפעתם על בריאותנו הנפשית.
כאשר ההשפעה חוצה את סף היכולת שלנו להתמודד בכוחות עצמינו עם התחושות הלא-נעימות, נרגיש רצון או צורך לפנות לטיפול על-מנת להקל על התחושות שאנו חווים ולטפל במקור ההשפעה על תחושתנו. אז מה השלב הבא? חיפוש מטפל או מטפלת רגשית שיוכלו לסייע באלו הנ"ל.
כאדם שלא מגיע מתחום הטיפול, איך נדע איזה מטפל הוא המטפל שיכול להתאים לי, ויתרה מכך, איך נדע איזה סוג טיפול הוא הטיפול המתאים עבורי?
אז נכון, האינטרנט מלא במידע שיכול לסייע בבירור סוג הטיפול הרצוי, אבל אבחנה עצמית היא לא תמיד הדבר המדויק.
כמה פעמים הרי נכנסנו לגוגל לבדוק על סימפטום מסוים, כמו למשל כאב ראש, והגענו למסקנה שאולי מדובר במחלה קשה?
בדיוק בגלל מקרים כאלו, יש בעייתיות בהסתמכות על בדיקה עצמאית של אדם שאינו מתחום הטיפול.
עולם הטיפול הוא עולם רחב, ומגלילה באינטרנט אפשר ממש ללכת לאיבוד.
לכן, אני מאמינה כי על-מנת להגיע למטרה המדויקת לשמה חיפשת טיפול, קביעת פגישת ייעוץ ראשונית עם גורם טיפולי הוא הדבר הנכון.
בפגישה נוכל לדייק את המטרה הטיפולית, להבין מהו סוג הטיפול הנכון וגם נוכל להמליץ על מטפלים אותם אנו מכירים אישית, ועושים את מירב המאמצים על-מנת להגיע לתיאום הנכון ביותר.
פגישת הייעוץ היא פגישה קצרה בת עשרים דקות, שמטרתה להגיע בזמן קצוב להבנת הצורך של הפונה. בזמן הפגישה נשאל שאלות מכווינות על-מנת למקד את הפונה, ניתן לו מידע אינפורמטיבי על הסוגייה הנדונה וניתן את המענה ההולם ביותר.
מתוך הבנה כי תהליך מציאת טיפול הוא תהליך מורכב ועשוי להיות גם מסורבל, אנו כאן בשביל לתת את המענה שהיינו רוצים שיתנו לנו במידה והיינו פונים בעצמינו לטיפול. אנו יודעים כי חיפוש באופן עצמאי יכול להיות מתיש ומבלבל, המפגש עם המגוון הרחב של שמות המטפלים יכול להיות מציף, ומכאן, כאשר אנו עושים התאמה, אנו לוקחים מהפונה את שלב הסלקציה ועורכים את הסלקציה בעצמנו, בהתאם להבנת הבעיה ומכאן מהו המענה המתאים ובהתאם להיכרות אישית עם המטפלים איתם אנו עובדים.
חשוב לנו לציין כי הידע וההתרשמות שלנו הם חשובים ומהווים מרכיבים לא מבוטלים בעת בחירת המטפל המתאים, אך כמובן שעניין הכימיה בין שני אנשים הוא משהו שהתערבות חיצונית לא יכולה לשלוט עליו. אנו עושים את מירב המאמצים, מסתכלים על האדם שמולנו ודרך ההתרשמות שלנו אנו עושים את ההתאמה שאנו סבורים כי תהיה המתאימה ביותר. אנו לוקחים בחשבון מרכיבים חשובים המסייעים להצלחת התיאום כמו זמינות, העדפה מגדרית למטפל/ת ועוד.
פנייה לטיפול היא לא דבר פשוט בהכרח עבור כל אחד, וכן גם פנייה לייעוץ, ולא היינו רוצים כי בשל הקושי או החשש תוותרו על טיפול שיכול להקל על מצבכם. במצב כזה, אנו מציעים ומאפשרים להגיע לפגישת הייעוץ עם אדם קרוב שיקל על החשש או הקושי. הגעה לטיפול דורשת אומץ ומוכנות נפשית, וכדי להקל על ההתחלה- אנו פה בשביל לעזור.
תאמו שיחת ייעוץ
עם ראש המכון: