קבוצת תמיכה לנשים וגברים
המתמודדים/ות עם גירושים
הקבוצה אינה מתקיימת ב-2024
אנו מנסים ומתאמצים להקים קבוצת תמיכה
עבור גברים ונשים המתמודדים
עם השלכותיו השונות של הגירושין.
רח' יגאל אלון 157, תל אביב.
קבוצת התמיכה מתאימה גם לפרודים ולפרודות
חשוב לציין - הקבוצה תיפתח
רק בהרשמה של 10 משתתפים ויותר
איך עובדת קבוצת התמיכה?
מיה פארו, גרושתו של וודי אלן, צוטטה לאחר גירושיה הקשים ממנו, כשאמרה: "גירושין גרועים ממוות".
דווקא חוסר ההיגיון שבמשפט הזה מציע את המחשבה על השבר העמוק שעוברים גברים ונשים, גרושים וגרושות, שחייהם מתהפכים מכורח המציאות: גם אם חיי הנישואין היו לך סיוט והגירושין הם הקלה גדולה, גם אם התגרשת ללא ילדים, גם אם סיימת את הנישואין והתגרשת בכבוד ובבשלות, גם אז עדיין נותר בתוכך כאב עצום להתמודד עמו.
לאחר סיום המשבר, ההתמודדות עם שלבי האבל והסערה הרגשית הכרוכה באובדן (אם הייתה סערה כזו), מתמודדים כל המתגרשים עם התארגנות מחדש בכל מובן בחייהם.
מכל בחינה נדרשת כאן הסתגלות לשינוי, בנייה נפשית מחודשת, של עולם חברתי, משפחתי, הורי, זוגי והשתייכותי, בנייה שדורשת המון כוחות נפשיים. ברקע מהדהדות דרישות החיים, עבודה, ילדים והורים מתבגרים. "הילד (כבר לא) בן 30", בפרפרזה על השיר של אהוד בנאי, וגם אם "יש לו חום גבוה", לא בטוח שתהיה אמא שתנחם ותסעד אותו.
גרושים וגרושות מגלים שתהליך הגירושין הותיר בהם 'טראומה רגשית' שמביאה להמנעות מתמשכת ממערכות יחסים זוגיות, כי האמון הבסיסי, תחושת הביטחון והנאיביות הבריאה שאנו באים איתה לפרק א' נסדקת באופן ניכר בהתכווננות לקראת זוגיות פרק ב'.
חברים וחברות גם הם עסוקים בשלהם ובאתגרי החיים שלהם, אף אחד כבר לא הילד שהיה הפעם, וגם כשנהנים מהחופש, נפגשים לבסוף עם הריקנות וחווית הדיכאון .
בני משפחה, המהווים מקור תמיכה טבעי, לא פנויים תמיד עבור האדם המתגרש ולעיתים קרובות מתגבשת אכזבה אצל הגרוש מהפער בין הרצוי למצוי בהיקף התמיכה המשפחתית.
כאן בדיוק נכנסת הפונקציונליות של קבוצת תמיכה לגרושים וגרושות.
הקבוצה תתקיים במסגרת מצומצמת, אחת לשבוע, עם 8-10 משתתפים ומשתתפות, בהנחיית אשת מקצוע.
המטרות של קבוצות תמיכה מגוונות ומסועפות, אך בבסיסה כל קבוצת תמיכה מהווה מקור לתמיכה רגשית, להקשבה, לתקווה לגבי העתיד, לקשר עם אנשים החולקים התמודדות דומה, להעצמה הדדית, לטיפול התייחסותי במשתנים קיומיים (אקזיסטנציאליים) ולקתרזיס.
עם תהליך ההתגבשות והלכידות הקבוצתית, נבנות באופן טבעי ערבות הדדית, חמלה, אמפתיה ואהדה, ולצידן קבלה אמיתית ללא שיפוטיות. הקבוצה מהווה גם מקור חשוב להעברת מידע ולהקניית כלים קוגניטיביים התנהגותיים להתמודדות. מי שלא השתתף בקבוצת תמיכה בעבר, עלול להיות ציני כלפי המדיום הקבוצתי, אבל מי שהתנסה בתהליך קבוצתי יודע כמה עוצמה יש לכלי הזה בתמיכה ובטיפול רגשי מקדם עבור חברי הקבוצה.
לא מעט משתתפים יודעים לספר בסיום של קבוצת תמיכה טובה, שהמשבר הנפשי שהם חוו בגירושין היה מתנה ענקית לקידום חייהם ושלא היו מוותרים על התהליך הזה לעולם. זה יכול להיות נכון עבור כל אחד, רק שנדרשת הסביבה האנושית המתאימה.
הקבוצה תתמקד בשאלות הבאות (השאלות בלשון נקבה אך מיועדת גם לגברים):
- מי את היום ומה את רוצה?
- איך לגבש זהות עצמית מחודשת לאחר הגירושין? (מוכנים לעבור שוב את גיל ההתבגרות? )
- באיזה אופן לעצב את מערכת היחסים עם הגרוש שלך?
- מה החופש שלך מספר לך? מה הבדידות מלמדת אותך?
- איך תתמודדי עם הכמיהה לצד הרתיעה מזוגיות חדשה?
- כיצד לזהות סימפטומים וקשיים אצל ואיך לעזור?
- באיזו מידה לחשוף את הילדים לקשייך?
- האם ומתי חשוב לפנות לטיפול רגשי או פסיכולוגי לילדים?
- האם ובאיזה שלב להכיר לילדיך את בן זוגך החדש? ועוד.
בואו נדבר על הדברים
החשובים באמת
עם ראש המכון / מומחה ספציפי-
בזום או פנים אל פנים (140 ש״ח)
התכתבו עם איש מקצוע במענה אנושי
(לפעמים לוקח זמן, אבל תמיד עונים):
לקוחות ועמיתים על מטפלי/ות מכון טמיר